Problema Placute (cred)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Placute (cred)

aseara la 21:30 am plecat pana la Tusnad (jud Harghita), si pe drum cand puneam frane aveam impresia ca eram in locomotiva (prin Brasov si Sfantu am auzit, ca in rest era in afara orasului si nu am sesizat). auzeam frecare fier pe fier, dar daca puneam 2-3 frane una dupa alta zgomotul se auzea foarte incet. banuiesc ca ar fi placutele, dar nu am simtit nici o diferenta in pedala, nici macar la spatiul de franare, desi am avut vreo 3 franari bruste, si cand am ajuns inapoi in Brasov la 00:30 cum era liber am mai bagat niste frane, crezand ca este nisip adunat acolo. dar si astazi a persistat si ma tem sa nu fie placutele. nu mirosea a fier incins, sau frecare fier pe fier cand am ajuns acasa, parea totul ok. voi ce ziceti?

si inca o chestie, in caz ca sunt placutele, le pot schimba eu sau trebuie sa-si bage nasu` unu care se pricepe? am abs, si ma gandesc ca nu e ca la cele fara abs. streulea a filmat cand le-a demontat pe ale lui, dar el nu are abs...si oricum nici pe cele fara abs nu as sti sa le schimb
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Da roata jos si uita-te daca sunt placutele. Placutele se schimba la fel ca la un logan fara abs nu conteaza daca ai sau nu abs ca nu are treaba cu placutele

Comment

o sa ma uit maine....totusi daca nu ar mai fi placute, ma gandesc ca ar trebui sa se simta si la franare...pe cand la mine... sa nu fie altceva...
      Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Cati km ai cu placutele care sunt acum pe masina?
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

34000, cat masina.

Comment

Mai e o posibilitate, mi s-a intamplat mie la masina de servici:
            -discurile uzate
            -buza la discuri
            -placute uzate cam 80-90%
            Iar in cazul asta, freaca baza de metal a placutei pe buza discului!Iar cand apesi mai tare pe frana, sau mai des, este timp pentru a se uza din partea de metal a placutei si sa-ti faca mai incet!!
            aham......Restul e LOGAN

http://www.youtube.com/watch?v=LFMrhczwez8

Comment

34 000 km! Mai mult ca sigur de la placute e. E valabila si varianta lui sibianul aici. Nu mai amana ca altfel vei fii nevoit sa schimbi si discurile de frana, fugi si schimba-le.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

sunt placutele, spre norocul meu. una mai are putina carne, iar cealalta e pe fier deja, la roata dreapta, ca stanga nu am mai dat-o jos.

Comment

eu zic sa le schimbi, se poate si cum a zis sibisnul, am mai patit de la inserctia din el cand ajungeau aproape de sfarsit faceau urat. schimbale tu e foarte simplu: dai roata jos, cu o cheie de 13 ai doua suruburi in partea din spate a etrierului le desfaci(cand slabesti suruburile s-ar putea invirti cu tot, atunci ocheie de 17 tii contra), dupa asta etrierul vine jos( tragi cu mana usor de el), scoti placutele vechi(ATENTIE curatati locasurile unde circula placuta inainte de a le pune pe cele noi riscati sa mearga greu cele noi dupa aia si nu e bine nu revine bine si se incalzeste) , le pui pe cele noi, si acu o mica problema ti-ar trebui o presa daca nu ai, inpingi cu ceva pistonasul etrierului inapoi(bagi o coada de ciocan in el il tii pe telescop si impingi tare) daca vrea se duce inapoi, asa ar fii normal, dupa care inainte de al pune sus va dau un sfat la toti daca cititi , SCOATE BOLTURILE ADICA DE UNDE AI DESFACUT SURUBURILE ALEA DOUA SUNT DOUA BOLTURI DATI BURDUFUL ALA JOS SCOATETI-LE AFARA CURATATI-LE PE ELE CURATATI INAUNTRU UNGETI-LE SI DUPA AIA PUNETI-LE LA LOC, daca nu faceti asta riscati sa se blocheze, si trebuie sa schimbati suportul cu tot(500ron), la service nu face nimeni asta, am patit de doua ori, dupa asta pui etrierul inapoi pui suruburile strangi bine, si basta. ai grija dupa asta nu ai frane la randament normal, fa cateva pedale inainte sa pleci de pe loc pina se intareste si primele 10 frane ai grija, dupa aia e ca noua. spor la treaba

Comment

stiu montarea/demontarea, mersi oricum pentru explicatii.
                    o sa imi iau placute in zilele urmatoare, sa dau si eu de bani.
                    cred ca se poate si inchide

Comment

ai zis ca ai 34 k km. la revizia de 30 nu ti-a zis nimeni ca sunt cam duse? schimba si mecanicu. si daca tot le schimbi cumpara altele mai bune ;). mai rupi 50 ron si iei unele calumea. Daca nu te pricepi nu iti baga nasul acolo. Dai o bere unui mester si dormi linistit noaptea.
                      sigpic

Comment

revizia o am la 20000 si 40000 sau din an in an, deci nu am facut revizie la 30000. placutele stiu sa le schimb si o sa pun tot ferodouri ca nu m-au dezamagit 1 an jumate.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google