Consum Foarte Mare,posibile Cauze?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Consum Foarte Mare,posibile Cauze?

Am un Logan 1.4 din 2005 am 82 000 km si am un consum enorm
    Am citit si pe site aici si pe altele am tot intrebat prieteni dar nu am fost lamurit.
    deci am mers 55 km eram 5 persoane in masina,am schimbat la maxim 2500 rot/min si am ramas cu 15 litri din 25 (nu am coputer bord dar am verificat cati litri de benzina am in masina-are butonul ala in bord,e o schema ceva,tii apasat pe el,stiti voi) deci am consumat 10 litri la 55 de km/deci am in consum de 18 litri.....
    nu va vine sa credeti probabil, dar toata vara si pana acum am avut acest consum.
    Mentionez ca in cazul de fata am mers numai in afara orasului cu o viteza intre 60 si 110 am schimbat la maxim 2500 rot/min.
    Si inca o problema:eu la apa nu am avut niciodata temperatura de 4 liniute cum au altii si abia se urca la 2 linii.o fi si de la asta?

Poate fi o cauza si chestii cu temperatura ...e posibil sa ai termostatul blocat si motorul sa nu functioneaza la temperatura care trebuie ... asta poate afecta consumul.....incaerca sa rezolvi problema asta intai si vezi dupa cum se comporta ....insa daca tot continua la fel sa consume ....e posibil sa fie o problema de injectie (bujii , injectoare)
    In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
    sigpic

Comment

Consumul determinat dupa "schema" aia nu e real. Si mie mi-a iesit la un drum de 40 de km 16% iar la intoarcere pe acelasi drum mi-a iesit 2% dupa metoda asta .
      Problema este temperatura motorului. La benzinare sta la 4 liniute.
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

consumul cu butonul nu e relevant:exemplu-inainte sa plec am verificat cati litrii am si mi-a aratat 9,iar dupa 9-10 km cand am ajuns acasa am verificat din nou si mi-a aratat 11 litrii,iar pe cb indica doar 600 grame benzina consumata deci trebuia sa imi arate 8,4 litrii

sigpic

Comment

meniul secret nu arata cifre cu zecimale. doar cifre rotunde
          sigpic

Comment

Oricum ar arata meniul ala consumul este foarte mare cu siguranta.
            Unii au zis ca ar fi si de la filtrul de aer,altii ca e filtrul de la benzina,dar din cate stiu nu are filtru de benzina loganul 1.4 mpi.
            Care e cauza?

Comment

termostat blocat deschis, daca nu trece apa la 4 liniute in bord. asta inseamna ca apa in motor nu are 87 de grade, deci ec injectie face corectie imbogatire din cauza temperaturii scazute a lichidului motor. un fel de mers cu socul tras. schimba termostatul si scapa de problema. diagnoza (costa 50ron). si daca si la diagnoza dupa 2-3km mersi in blana arata apa sub 87 de grade si 2 linii pe bord, schimba termostatul.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

O sa incerc multumesc frumos
                Last edited by Seba; 27 November 2009, 17:09.

Comment

Pai vezi ca termostatul e pana in 30 de lei , poti scuti taxa de tester
                  Pain brings out the truth in us all...
                  ...how much truth can you stand?

Comment

Care termostat e cel mai bun?
                    Last edited by Seba; 3 December 2009, 20:28.

Comment

la mine nu urcă la 4 liniuțe. unde este așezat termostatul, că aș vrea să-l schimb ,dacă tot e așa de ieftin. credeam că e mai scump( 1 milion-1,5milioane)...dar senzorul de temperatură? ăla pe unde este așezat? am înțeles că se pot curăta nu știu ce lamele la el???
                      sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN

Comment

Si mie imi consuma foarte multa benzina!

Eu am si instalatie de Gpl montata pe logan si de aceea nu prea mergeam pe benzina. dar acu ca a venit frigul am trecut pe bezina pt ca am avut o problema cu culbutorii stransi foarte tare si masina nu avea vlaga. nu stiu de ce la ce ar putea sa fie un consum asa mare de benzina in conditiile in care eu schimb vitezele la max 2500, pt ca nu imi place zgomotul motorului.
                        Sfaturi ceva?

Comment

Originally posted by Zombie91 View Post
                          Care termostat e cel mai bun?
                          Cel mai bun este Wahler nemtesc , este si facut acolo, daaar pretul este pe masura 110 lei.
                          Logan 1.6mpi-2004 septembrie si Skoda Octavia 1.4TSI-122CP-Business-2010 iulie

Comment

In primul rand vorbesc de o alta masina nu de a mea. Am schimbat bujii, am schimbat filtru de aer, am verificat punerea la punct a distributiei, am schimbat uleiul, am schimbat ulei cutie viteze, am verificat franele, am schimbat termostatul, am 4 liniute. Consumul e foarte mare 9.5-10 litri/oras, in conditiile in care pe masina mea cea de pe My Ride, eu scot un consum de 7-7,5 in oras......Am o mare rugaminte, precizind ca nu se aud culbutorii, iar mersul la relanti e rotund, motorul nu tremura, daca pun un pahar de apa pe capota(testul Rolls-Royce), apa din pahar nu tremura, ce sa mai fac la consumul asta?Pur si simplu ma dispera, am fost la DACIA si mi-au facut tester , e ok.....DECI?

My Car

Comment

deci stai linistit, uita-te in fisa tehnica a masinii : acelasi consum il da producatorul.
                              Eu ce sa mai zic cu 11,2 % in oras?

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google