Bataie tachet(culbutor defapt...)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bataie tachet(culbutor defapt...)

Sper ca am cautat destul de bine.
    De ceva vreme ma ''streseaza'' un tacanit (tzacanit) la motor. Nu e ceva recent, dar pana acum nu l-am luat in seama, face asa de cand o am (cred).
    Nu vorbesc aici de pompa servo (aia tzacane mai ''subtire''), am verificat.
    Pare a fi o usoara tacaneala a unui culbutor. La Loganul fratelui (70000 la bord) se aude ceva mai tare.
    Eu intreb: ati sesizat si voi treaba asta? Mai ales cand e liniste afara si o turati in 2500-3000, se aude un pic. Sa-mi fac griji??? Am paranoia din nou?
    Repet, nu e ceva care sa se auda tare, sa te deranjeze, dar se aude un pic...

De cand ai masina? Descrie si tu zgomotul produs sau daca e posibil posteaza o inregistrare de 30-40" cu zgomotul respectiv.

Comment

Deci acum la lucru n-am cum sa inregistrez, am incercat cu telefonu, dar nu se aude bine deloc.
      Ideea e ca se aude (acelasi lucru il spun) o tacaneala si eram curios daca si alti posesori au auzit-o, care pare-se ca ar fi un culbutor.
      O sa incerc acasa sa pun sunetul.

Comment

Din cate spui tu, zgomotul pare sa fie de la culbutori, dar tind sa cred ca nu e o problema, din cate stiu masina are pana in 10.000 km (gresesc?) si poate sa fie zgomotul rodarii patinelor.
        Culbutorii cei scumpi, cu role, de pe motoarele originale Renault fiind inlocuiti cu mai domesticii culbutori cu PATINA, duc la anumite zgomote mai "ciudate".
        Mai bine mai astepti putin, dar totodata sa te uiti prin motor sa nu fie sarit vreun surub de la chiulasa, ca s-a mai intamplat asta. Oricum daca e vreo problema culbutorii se regleaza.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Este pe forum dar nu mai stiu unde (cauta si tu) o chestie foarte interesant legata de filtrul de aer. Se pare ca se slabeste(sau e slab din fabrica) un surub de la filtru ceea ce duce la un tacanit la motor(care cam seamana cu cel de tachet). Plus ca problema este destul de comuna la Logane spre deosebire de bataia de tachet.
          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Da am 10000 cu ea (sa mearga tot asa).
            Deci stiu treaba cu filtru de aer (i-am rez. la fratelo ca se slabesc garniturile alea si face ca dracu) , nu e aia.
            Bataia e minora ca sa spun asa, este de mult timp, am spus, la fratelo e mai accentuata (70000 la bord) dar eu stiu...Tre sa ma mai uit si la alte Logane...pe benzina desigur. Deci la mpi-urile noastre n-are culbutori de aia destepti...autoreglabili...

Comment

Pai am mai intrebat pe forum si se pare ca nu sunt autoreglabili(pe presiune de ulei).
              Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Pai si atunci de ce tzacane ceva...? Eu sunt convins ca tzacane si la altii, dar poate nu au fost atenti...
                Si stiti ce e interesant, ca dupa ce se incalzeste motorul, parca tzacane mai tare. Eu stiu ca la un culbutor daca e un mic mic joc, la cald se atenueaza (din cauza dilatarii)...
                Precizez ca zgomotul asta l-am avut si inainte de a schimba uleiul (la 7500)
                Last edited by Octavian; 12 December 2007, 15:08.

Comment

Originally posted by Octavian___28
                  Pai si atunci de ce tzacane ceva...? Eu sunt convins ca tzacane si la altii, dar poate nu au fost atenti...
                  Si stiti ce e interesant, ca dupa ce se incalzeste motorul, parca tzacane mai tare. Eu stiu ca la un culbutor daca e un mic mic joc, la cald se atenueaza (din cauza dilatarii)...
                  Precizez ca zgomotul asta l-am avut si inainte de a schimba uleiul (la 7500)
                  Si la mine tacane asa de mult de la primele mii de km dar nu bag de seama ,cred ca asa fac astia la majoritatea daca nu la toate ,nu-ti face probleme .
                  Cand se incalzeste motorul nu se aud mai incet ?
                  "cromul este placerea mea"
                  "cui nu-i place , valea"

Comment

Salut Brutus. Tot asa se aud...sau mai tare. La rece chiar nu am fost atent bine.
                    Uite un om care ma linisteste cat de cat
                    Sper sa-mi treaca ''treaba'' asta cu timpu'...

Comment

Salut.
                      Am si eu o bataie, aproape insesizabile, dar stiti cum e, soferul simte si aude tot la masina lui. Chiar nu imi pot da seama de la ce e. Nu face tot timpul. Cred ca am reusit sa observ ca e mai sesizabila imediat ce schimb intr-o viteza. Nici sunetul nu as putea sa il descriu. E foarte vag. Nu e ascutit. E putin innabusit, dar destul de dur Am sa merg zilele astea sa vad ce e cu el ...
                      Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

Alex... sa fim seriosi! Daca te duci in service o sa le dai motiv de glume proaste la mecanici. Daca nu-ti place cum canta motorasul tau, schimba motorina si s-ar putea sa ai o surpriza! .

Comment

@Octavian___28: Totusi, pentru linistea ta ai putea merge in service sa regleze putin culbutorii. Nu dureaza mai mult de 10 minute si poate nu se mai aude zgomotul.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by Octavian___28
                            Salut Brutus. Tot asa se aud...sau mai tare. La rece chiar nu am fost atent bine.
                            Uite un om care ma linisteste cat de cat
                            Sper sa-mi treaca ''treaba'' asta cu timpu'...
                            Omule stai linistit nu este o problema ,am sezizat cand bag benzina de 98 nu prea se mai aude deci probabil ca vrea ceva mai bun dar eu bag tot de 95 acum pentru ca nu ma deranjeaza
                            "cromul este placerea mea"
                            "cui nu-i place , valea"

Comment

Originally posted by Sp!ke
                              Alex... sa fim seriosi! Daca te duci in service o sa le dai motiv de glume proaste la mecanici. Daca nu-ti place cum canta motorasul tau, schimba motorina si s-ar putea sa ai o surpriza! .
                              Pai nu cred ca vine de la motor din interior, am impresia ca bate ceva pe langa motor ;)) .
                              Si nu ma duc la dealer dacia, ma duc la unchiu-meu de care va spunea, 15 secunde si stie tot.
                              Fotografie ... in cat mai putine cuvinte

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google