recunosc ca n-am citit toata discutia , deci ai pus etrieri de van si acum ai lagul asta? Sau ai pus deja si pompa si servofrana de van- pickup ? . Ca altfel banuiesc ca pompa berlinei e subdimensionata si nu pompeaza destul volum de lichid. Altfel: cauta un van si da o tura cu el , poate asa fac toate vanurile!?
Intrebare Despre Sistemul De Franare
Collapse
X
-
Originally posted by CataFOF View Postam pus si lichidul de frana Racing Blue .
am folosit o pompa de presiune pentru introducerea lichidul , nu am mai folosit eterna zicala "fa pedale"
pe tumburusul de la etrier am pus furtun de perfuzie sa vad daca sunt bule de aer pe instalatie.
am frana acuma , tine bine , dar aceasi problema , lagul de la inceputul pedalei.
ce se mai poate zice ? mai dati o parere , o minciuna...poate poate.
Trage 2 dinti la frana de mana si vezi daca sa miscsorat lagul.Daca da ai nevoie de un reglaj de saboti.
La mine dupa reglajul de saboti s-a diminuat lagul dar tot mai exista.
bafta
Comment
-
Originally posted by EUGEN2008 View Postrecunosc ca n-am citit toata discutia , deci ai pus etrieri de van si acum ai lagul asta? Sau ai pus deja si pompa si servofrana de van- pickup ? . Ca altfel banuiesc ca pompa berlinei e subdimensionata si nu pompeaza destul volum de lichid. Altfel: cauta un van si da o tura cu el , poate asa fac toate vanurile!?
Si eu am frane de van pe berl;ina si are aceeasi "buba"sigpic
"BRABUS" STYLE
Comment
-
corect , sunt cativa de au pus frane de van si la primul centimetru din pedala musti din volan , ex: COsmin cgk , golan91 si cred ca mai sunt.
am un prieten cu un logan van , abia ce i`am schimbat discurile si placutele acum 2 saptamani , o sa dau o tura sa vad cum se prezinta.
Comment
-
pai atunci o fii avand treaba cu abs-ul , FOF fa un sondaj scurt si vezi ce tip de frana au cei care le-a tinut figura si ce frana ai tu. Poate calculatorul cu modulul de ABS nu stiu sa compenseze schimbarea de-ati facut-o , sau invers , cele cu repartitor mecanic si fara ABS nu realizeaza presiunea suficienta. Oricum , merita facut sondajulPain brings out the truth in us all...
...how much truth can you stand?
Comment
-
CGK, unul dintre cei cu frane beton, are ABS, la fel ca FOF. Deci...
Comment
-
MARE (!!!) atentie la lichidul de frana daca ai ABS. Degeaba e un lichid bun/premium daca nu e potrivit pentru sistemul de franare. ATE Racing nu e deloc bun pentru ABS, are o vascozitate mult prea ridicata (Vascozitae max 1400 mm² / s), la Logan cu ABS se recomanda maxim 700-750 asadar grija mare ce bagat/recomandati ca fiind bun.
Consider ca lichidul de frana Dacia e foarte ok, din cate stiu are punct umed de fierbere la 170* adica arhisuficient si e foarte potrivit ca vascozitate pentru Loganurile cu ABS. Daca bagi unul cu vascozitate prea mare o sa iti mearga ABS-ul in "reluare", majoritatea lichidelor de tip racing au vascozitate peste 1200.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
esti sigur ca ala este punct de fierbere umed ? eu zic ca este uscat ceea ce inseamna ca este prost si foarte prost . daca intr adevar este umed posibil sa aibe un 230 250 grade uscat
exista doua lichide perfecte pentru Logan cu ABS
ATE SL.6 265 grade fierbere http://www.daciashop.ro/frana/lichid-frana/ATE-SL6
Ferodo ESP 270 grade fierbere http://www.daciashop.ro/frana/lichid...ichid-dot4-ESP
daca se pun in balanta nu se merita ATE Racing Blue pentru ca fierbe cu 10 15 grade mai sus
Comment
-
lasati lichidele de frana , eu l`am schimbam pentru ca cel vechi era unul ordinar la 15-16 lei de pe Jiului si pentru ca il combinasem cu alta porcarie de dot 4.
probleme este la pedala , de ce la altii tin de la primul centrimetru si la unii nu?
Comment
-
Originally posted by alessandro View Postesti sigur ca ala este punct de fierbere umed ? eu zic ca este uscat ceea ce inseamna ca este prost si foarte prost . daca intr adevar este umed posibil sa aibe un 230 250 grade uscat
exista doua lichide perfecte pentru Logan cu ABS
ATE SL.6 265 grade fierbere http://www.daciashop.ro/frana/lichid-frana/ATE-SL6
Ferodo ESP 270 grade fierbere http://www.daciashop.ro/frana/lichid...ichid-dot4-ESP
daca se pun in balanta nu se merita ATE Racing Blue pentru ca fierbe cu 10 15 grade mai sus'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
prefer sa reinvii acest topic decat sa deschid altul....tot legat de problema lagului de inceput a pedalei...Am lag la pedala de frana..cam 1 cm.... am schimbat placute, lichid de frana, aerisire... degeaba.. tot are lag. Precizez ca de franat franeaza foarte bine...dupa ce trece de lag.
PS. am discurile si etrierii de fabrica ( logan berlina din 2007 cu ABS)
A descoperit cineva cauza problemei?
Comment
Comment