Problema Cu Discurile De Frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Cu Discurile De Frana

Salutare loganisti ,

Am un logan 1.4 MPI si vreau sa va impartasesc experienta mea de ieri 30.01.2010 ca sa nu faceti ca mine.
    Deci ... Ieri am fost plecat prin Bucuresti , treaba , alea alea ..ca tot omul . Dupa ce am terminat treaba si am avut putin timp liber (trebuia sa-mi astept consoarta ) capul meu idiot si-a pus ambitia sa mearga cu masina din dotare la o spalatorie auto (undeva pe langa piata Iancului ) sa dea zapada ce se stransese pe la roti .. ceea ce am si facut ... am asteptat cam 20 de minute la rand si "fericire" in sfarsit am intrat in rampa de spalat ... etc. etc. ( ca sa nu va plictisesc ) ... in dum spre casa .. a trebuit sda franez mai tare pentru ca mi-a iesit 1 in fatza , deci am franat de la ~120 KM/H pana pe la 60 km/H ... si atunci am simtit o usoara vibratie in toata masina ... am mai repetat de vre-o 3 ori schema ... si pana la urma s-a dovedit a fi de la sistemul de franare ... ( Discuri incinse -> apa pe discuri -> discuri "ovalizate" ) . Greseala numai a mea... si acum o regret ca ma va costa 160 RON /buc de disc .
    intrebarile mele sunt :
    - ? se pot ovaliza discurile din cauza spalatoriei . chiar daca am stat pe loc 20 de min
    - ? cum se poate remedia problema low-cost
    - ? a mai patit cineva asa ceva

Va rog ca toti ce vreti sa faceti mishto de un sarman baiat ... sa se abtina :| ca nu este de glumit .

Si rog Administratorul forumului sa-mi mute postul sau Thread -ul dak nu am postat unde trebuia ... si-mi cer si scuze ...
    Astept parerile voaste .
    Multumesc.
    :animal_spider2: LOGAN 1.4 MPI Laureat + GPL :ninja4:

Cand discurile sunt incinse si dai cu apa peste ele (diverse motive), se ovalizeaza, intradevar. Nu mai ai ce le face decat sa le schimbi cu altele noi. Se schimba ambele.
    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

vezi la autokarma ca nu sunt chiar asa de scumpe

Comment

Cred ca ai trecut pana la spalatorie printr-o balta,cu discurile incinse.Daca ai asteptat la spalatorie 20 de minute, plus drumul catre spalatorie,nu cred ca ai mers numai in franare pana la spalatorie,ar fi avut timp destul sa se raceasca.
        LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

eu n-am patit niciodata asa ceva, veneam cu masina incinsa cu tot cu frane o bagam in spalatorie si nu mi s-a intamplat nimic nu stiu ce sa zic
          laureate 1.5l, albastru marin

Comment

inainte sa le schimbi verifica sa nu fi prins mizerie (nisip, pietricele...) intre disc si placute, cum a dat cu jetul posibil sa fi aruncat mizerie acolo.

Comment

Mizerie prind toate...nu este o posibila cauza a vibratiilor
              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Verifica sa nu ai mizerie pe interiorul jantelor. Aceasta poate fi o posibila cauza.

Comment

Multumesc frumos pentru sfaturi ... asteptam sa posteze si CristiR. sa vedem ce zice si el ...problema este ca la 2 zile dupa ce am constatat am observat ca se reduc vibratiile.... asa ca nu cred ca este problema de la discuri ... zic eu ... Cineva mi-a adus un argument mai puternic d'atat .. cica : " ba pai daca ar fi cum zici tu , ar trebui sa vezi numai masini cu discuri strambe prin Bucuresti ... ce crezi ca ai fost singurul care ti-ai spalat masina ?? in conditiile alea >>haha _ cu un ras de burtos inganfat<< " ...asta este o explicatie de la un service autorizat dacia ... :-s ... sper sa aibe dreptate si sa revina la normal cat de curand ...
                  Si cu mizeria de la roti... este posibil sa fie adevarat , pentru ca pe interiorul jentilor se vede clar cu ochiul liber ...pt ca la spalatorie nu au dat klumea pe peste tot ..

Rog pe Cristi daca vede acest post sa dea si el un sfat .. ;) ca poate stie .
                  ms frumos colegii ... sa auzim cu bine

Off-topic : Cand se mai tin intruniri pe la Bucuresti .. ca vreau si eu sa vin sa va cunosc... pt ca nu am fst niciodata ..

Bafta..
                  Last edited by mywrc; 1 February 2010, 11:06.

Comment

Cu siguranta ai avut mizerie sau gheata pe interiorul jantelor

Comment

daca zici ca ai stat 20 min pe loc mie imi vine grau cred ca au intrat in soc termic cand au dat cu apa pe ele. cat de incinse puteau sa fie ? ca doar nu veneai de pe nurburgring. veneai de prin oras si ai mai si stat 20 min pe loc.

Comment

@mywrc... masina are in dotare ABS ?

Comment

Da ..am un laureat GPL din 2008 si are si ABS ...dc?intrebi ?

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google