Punct De Rugina La Motor(ax Cu Came)!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Punct De Rugina La Motor(ax Cu Came)!

De la ce credeti ca am acest punct de rugina pe acest ax?
    El se vede daca desfaci busonul de ulei si te uiti acolo si dupa cum se vede pe o parte nu are nimic ,iar pe cealalta parte am acest punct de rugina.
    Mai aveti careva dintre voi asa ceva?
    El se observa doar daca se opreste axul pe partea care trebuie ,,,ca daca se opreste pe cealalta parte nu vezi nimic.
    Intamplarea a facut sa observ acest punct "problematic"!
    El are vreo 1 mm adancime ca se simte si la deget si se mai vede si acea chestie neagra ca un sarpe sub ea(ultima poza).
    Attached Files

Pata aia nu e rugina. E orice, numai rugina nu.

Comment

Mie mi se pare a fi un punct de vopsea.
      Nu imi imaginez ce cauta acolo, dar asa pare.

Comment

la cat ulei e pe acolo...numa rugina nu are cum sa fie ...
        Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Dar de ce are cam 1 mm adancime?
          Si stiu ca de la uleiul de pe acolo nu prea are cum sa faca rugina,,,dar arata ca rugina totusi?
          Asta am observat-o acum o luna si nu stiu daca a fost asa din fabrica ,,si totusi am mai desfacut acel buson de ulei si nu am observat acel punct pana atunci.
          Voi aveti asa ceva? De curiozitate macar sa va uitati si voi la ale vostre masini!
          Iar daca era punct de vopsea trebuia sa fie ridicat acel punct si nu infundat cu 1 mm.

Comment

este imposibil sa fie rugina. ai idee cat ulei barboteaza pe acolo ? aia zace non stop in ulei. mie imi seamana a fi chit de geam intarit. habar nu am ce ar putea sa caute acolo

Comment

ziici ca e grund
              laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Originally posted by Ivan Marian View Post
                De la ce credeti ca am acest punct de rugina pe acest ax?...
                Posibil sa fie o retasura (urma neagra intareste aceasta supozitie) ,o impuritate rezultata la turnare.Partea proasta este ca actioneaza ca un concentrator de tensiune,fapt ce poate duce in timp la ruperea axului.

Comment

eu zic ce e un punct de vopsea ramas de la montare, ca un semn
                  la o masina sunt mai multe semne de astea cu vopsea, mai pot fi la fulia de la axul cu came, la fulia pompei de injectie, pe injectoare, etc....am mai vazut la axul cu came sau la arborele cotit cand sunt trimise la un atelier de rectificat
                  asta nu inseamna ca al tau a suferit o interventie, nu vreau sa te sperii, spun doar ceea ce stiu

Comment

Un semn trebuie sa fie fix si precis, nu o pata aruncata acolo alandala. Semnele alea de care zici tu sunt cat se poate de precise, de ex. la distributie, daca ai pus cureaua cu diferenta la un dinte de semnul ala, nu e bine. Pata din pozele e mai sus in nici un caz nu e un semn dupa care ai putea sa reglezi ceva sau sa te orienteze catre ceva.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

e sigur un semn cu grund sau vopsea.e legat de acea urma neagra care se afla dedesupt.cred ca a fost insemnat ca avea o problema axul respectiv.probabil a fost verificat ulterior si au constat ca e ok si l-au montat in motor.treaba pleaca de la turci ca ei faceau motoarele astea si le expedeau la romani.
                      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Cea mai ciudata treaba care am vazut-o pana acum.
                        Daca e grund, de ce spune omu' sa simte o adancitura in zona aia?

Motoarele 1.6 16V au fost facute in Spania.

Comment

Din poza nu pare a adancitura, dimpotriva arata ca un adaos de chit, mastic, vopsea sau grund.

Comment

acum iar vin eu si va suparati? cat de plictisit sa fii sa deschizi busonul de ulei?
                            1. de ce l-ai deschide?
                            2. te si ochesti in el
                            3. aduci o lanterna sa te uiti mai bine.
                            4. mai dai o cheie sa faci poze la ax in diverse poziti
                            5. mai bagi se degetu ??? dar de ce?

si totusi cum ai observat defectu ai simtit ceva dubios sau erai asa in trecere pe sub capota si ai deschis busonu sa faci prezenta la valve , sau cum?

aia sigur nu e rugina si nici nu e adancitura. e o ``ridicatura`` deci fff probabil ceva semn. dar totusi de ce ne legam la cap fara sa ne doara si stam sa cautam nod in papura ?
                            Last edited by SoNyKeL; 25 February 2010, 12:06.

sigpic

Comment

Poate aia nu e rugina.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google