Scartait Eliberare Frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scartait Eliberare Frana

Salutari,

O alta mica problema destul de ciudata pe care am inceput sa o am:

Se aude un scartait scurt, destul de puternic (se aude si din interior iar cu geamul deschis se sesizeaza clar ca vine de afara), la eliberarea pedalei de frana cand masina este in miscare foarte usoara.

De ex, oprit la semafor, piciorul pe frana, o mica panta care ar face ca masina sa se miste extrem de usor cand se elibereaza frana, la eliberare se aude acel scartait puternic dar foarte scurt.

Am incercat sa tot actionez pedala in repaus total (frana de mana trasa) si nu se aude nimic.

Mentionez ca am ~33000 km si la revizia de 30 000 (pe care de fapt am facut-o la 28 000) mi-au spus baietii sa ma intorc peste 7000-10000 de km sa imi schimbe placutele de frana.

Oare de la placute poate sa fie? A mai intalnit cineva problema?

Mersi mult!

Cred ca au intalnit multi treaba asta.
    Eu nu mai bag demult in seama scartaitu ala la eliberera pedalei de frana.

Comment

Aveam si eu acel scartait...de cand n-am mai folosit Loganul (decat 70 de km la 2 sapt. sa nu moara bateria), a disparut si scartaitul.
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

si eu am acel scartait si merg zi de zi cu masina. este zgomotul pe care il face placuta pe disc. viteza de frecare este foarte mica si nu mai aluneca lin pe disc. ceva de genu' cum ai da cu degetul ud pe un geam.

Comment

incearca sa tragi frana de mana si sa ii dai drumul cad stai pe loc. Sa tii butonul apasat ca auzi mai bine. La mine scartatie sabotii de pe spate. A ruginit oala metalica in care intra tamburul si cand se misca sabotii freaca de oala aia si scartaie.
          sigpic

Comment

Mersi mult de raspunsuri.

Oricum voi schimba placutele peste ~1000 km si probabil va disparea cel putin pt o vreme.

Rog moderatorii sa inchida thread-ul ca resolvat. Multumesc mult!

Sabotii de pe spate au legatura cu frana de pedala ?!? Credeam ca se franeaza doar pe fata din frana de pedala..
            Last edited by neogeo; 31 March 2010, 10:27. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Cand pui frana de picior sunt actionate toate cele 4 roti (sau cel putin asa ar trebuii). Diferenta vine din forta aplicata celor 2 punti. Mai mare pe fata decat pe spate. Se intampla treaba asta din motive de securitate. Daca ar fii la fel ai risca sa te invarti cu masina la o frana puternica.
              sigpic

Comment

Ahaa...mersi mult de info.

O sa ii rog atunci la service sa dea un ochi si la sabotii de pe spate cand o sa merg sa-mi schimbe placutele...E drept ca nu stiu daca asta ar avea rezolvare avand in vedere ca si la mine oala respectiva arata ruginita...Bine ca e ceva neglijabil.

Mersi mult inca o data!

Comment

nu trebuie sa te duci la service pt asta. Daca nu reusesti tu din masina sa distingi de unde vine sunetul rogi un prieten sa "asculte" de afara cam de unde vine sunetul.
                  sigpic

Comment

orice masina cu tamburi pe spate are acest scartait, praful de la sabot ramane acolo si arculetele alea incep sa scartaie...

Comment

sfatu meu,ia un ciocan si bate in talerele de pe spate de la roti ai sa vezi ca face miracole,dar bate sanatos in ele fiindca zgomotul vine de la rotile din spate

Comment

Si la mine scartie aproape de noua.Acuma am 25000 cu revizii facute la zi in reprezentanta si nu am avut niciodata problema cu franarea sau altceva.
                        ''Asa face la toate'' a fost raspunsul celor din service.
                        Daca vrea sa scartie n' are decat.Macar stiu ca nu sunt blocati sabotii.
                        Iara m-am culcat tarziu...

Comment

exact ce spune loribob da-ti cu ciocanul in tamburii din spate si zgomotul va disparea
                          laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Se pare ca problema era intr-adevar de la tamburii spate.

Am incercat initial in panta usoara in jos si am lasat-o numai din frana de mana, incet, fara sa calc pedala si acelasi scartatit.

Intre timp am spalat masina de dimineata si miraculos scartatitul a disparut (pana data viitoare). Poate favoriza praful de saboti adunat sau chiar depuneri de nisip, noroi etc.

Comment

Originally posted by ten View Post
                              exact ce spune loribob da-ti cu ciocanul in tamburii din spate si zgomotul va disparea
                              Daca si tu si colegu loribob chiar n-aveti de lucru, dati cu ciocanu cat puteti in tamburi
                              Apoi sa nu va mirati ca incepe vreun rulment sa huruie din senin.

In concluzie, nu luati in considerare sfatul asta (sa dati cu ciocanu-n tamburi).

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google