nu ai ce sa strici si nici nu ramai cu ABS-ul aprins
Scartait Eliberare Frana
Collapse
X
-
Daca ati fi cumparat vreodata saboti de origine la alte marci ati fi vazut ca se dadea si un tub mic de vaselina spaeciala pentru montaj saboti. Astfel la montaj se ungea zona de contact dintre partea metalica a sabotului si taler .La tigaile astea de logan se demonteaza tamburul si nu va recomand daca nu aveti presa de extras tamburul ,se curata de praf se curata apoi cu spray curatitor de frana si apoi se aplica un strat fin de vaselina in zona de contact a partii metalice a sabotului cu talerul si rezolvati problema pentru aproape 10000 de km .! Va recomand doua lucruri Service autorizat sau dati muzica mai tare !
Comment
-
Pana la urma are careva niste poze cu operatia asta de gresare a tamburilor sau de batut talerele?
Ca de vreo suta de km am si eu un scartait cand eliberez pedala sau frana de mana de ma seaca!
Ori e mai bine sa ma duc la service si sa-i ung pe baieti cu ceva sa ma scape...Cand e vorba de bani, toti suntem de aceasi religie...
Comment
-
cu toate ca ar trebui sa fie aici un site "do it you'r self"daca nu te pricepi,ori poti apela la un prieten,ori mergi la un service(ai grija sa iti dea tamburii jos)
In principiu ar trebui sa reusesti si tu,dai roata jos(nu e obligatoriu daca ai jante de tabla),desfaci capaccelul de pe mijlocul tamburului (cu o dalta si un ciocan) apoi desfaci piulita din interior cu o tubulara de 30 si un prelungitor mai lung si scoti tamburul.Dupa ce ai facut toate astea cureti bine locul de praf apoi freci sabotii si tamburul cu niste smilgher iar in partea superioara a sabotilor langa cilindrul de frana ungi zona de contact dintre saboti si taler.
Lamurit?
Comment
-
Scartait eliberare frana
Salutare! Am citit toate posturile, nu m-a clarificat... Cand eliberez pedala de frana se aude un scartait metalic, nu foarte puternic(din exterior, in masina nu se aude nimic). Daca las pedala incet nu se aude, daca iau piciorul mai repede se aude. Masina are 8ani si 84000km, tamburii au fost curatati acum 4 ani si acum ... 300km(tot acum am schimbat si discuri + placute frana); mecanicul a dat cu spray de curatare si s-a dus mizeria, dar nu am vz sa puna vaselina cand l-a inchis, poate fi de aici?! In afara de sunet, poate impacta ceva in functionarea franelor?!, ca nu ma deranjeaza foarte tare. Multumesc!
Comment
Comment