Zgomote In Bord

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomote In Bord

Nu ascult muzica in masina, si de aici apare o problema care ma streseaza tare de vreo daua saptamani. Din vibratiile masini ceva zornaie, face zgomot in zona airbag. Am deschis cutia de documente si am batut cu palma, se aude ca zbarnaie ceva.

Ar putea fi:

- cupla de la lampa din cutia de documente
    - cablul de antena
    - ceva metalic de la airbag
    - alte cabluri care stau direct pe plasticul cutiei de documente

De asemenea daca stau pe loc si imping cu mana in aeratorul central dreapta, nu stanga, se aude un tacanit. Daca apas pe bord pana la capat dreapta la geam se tot aude acel tacanit in zona de sub aeratorul central dreapta. Totusi bordul pare bine fixat, dar face tzac - tzac cand apas pe el in acea zona.

Pot scoate lampa, pot demonta casetofonul si sa prind bine cablurile. Le pot prinde intre ele cu chedere din burete de la usi si nu mai tzacane.

Astept o parere avizata de la cei care au mai demontat bordul din cauza zgomotelor.

Are cineva o poza cum arata din spate bordul sa vad ce cabluri trec pe acolo?

uite un tutorial facut de crististreulea
    partea I
    partea a II a
    sigpic

Comment

le-am vazut. poate imi da cristi mai multe detalii si o solutie.

Comment

vezi sa nu faca chiar usa de la torpedou la mine asa a fost si i-am pus buret.ia sa incerci sa mergi cu torpedoul deschis sa vezi daca mai face

Comment

nu este usa de la torpedou. am precizat acest lucru. eu am izolat toate sursele de zgomot din afara bordului si degeaba. cum spui tu deschis trapa de la cutia cu documente. zgomotul vine din interior, undeva sus, intre aribag si aeratorul central dreapta.

Originally posted by ioonell View Post
          vezi sa nu faca chiar usa de la torpedou la mine asa a fost si i-am pus buret.ia sa incerci sa mergi cu torpedoul deschis sa vezi daca mai face

Comment

E in garantie?
            Cand ai timp liber du-te la service,ti-o vor face

Comment

pentru astfel de nimicuri nu se merita sa mergi in service. ma si astept sa-mi spun ca "asa face toate". la service o duci si o poti lua cu alte probleme. mie mi-au zgariat-o pe o parte, alta data s-a indoit putin partea de jos de la elevator. garantia este de multe ori un "pain in the ass".

inca astept o solutie la ceea cea am scris cand am deschis acest subiect.

Originally posted by CataLiNNN View Post
              E in garantie?
              Cand ai timp liber du-te la service,ti-o vor face

Comment

verifica strangerea bordului,se foloseste un torx de 20,succes

Comment

este de la cablul de antena. vine pe marginea caroseriei si apoi traverseaza plasticele pana la casetofon. o sa scot casetofonul de acolo si apoi invelesc cablul in zonele de contact cu burete de etansare la usa. cu ocazia asta verific si lampa din cutia de documente.

Comment

Zgomote ce le-am mai anulat, din partea stanga bord si din partea dreapta. Scriu asta ca poate va ajuta pe cineva cand va citi.
                    In partea dreapta, un greieras mic este produs de capacul de la sigurante. Daca bati usor in el cu degetul, sau cu unghia, il atingi si face un mic zbarnait. Am folosit banda dubla adeziva, l-am mai ridicat putin, i-am invelit piciorusele, cu scotch si acuma a tacut malc. Nu se mai aude nimica.
                    Am dat jos si stinghia de pe montantii din fata si am atins usor sa vad ce face zgomot, ce nu are amortizare. Am mai prins cu scotch firele de montant si am pus la loc. Totul este mut acuma in zonele respective.
                    In partea dreapta, la fel am facut la montant. Ce mai este sursa de zgomot si se rezolva usor, clenciul de la capacul torpedo. Joaca dupa ce-l inchizi, se aude un troncanit. Banda dubla adeziva, pus in gaura unde intra clenciul, a rezolvat problema. Se inchide mai ferm si tace mut. In spate la torpedo, este acea siguranta patrata. Prin spate am bagat mana, si nu cu degetul, cu unghia se simtea cum se atinge plastic de plastic, facand un zgomot usor de zbarnaiala. Prin spate am pus scotch si l-am intzepenit. Prin interior am pus tot scotch sa prinda marginea si parte din fundul la torpedo.
                    Cu unghia atingi cu ceva mai dur, decat cu degetul, si-i permiti sa joace, daca are joc si sa auzi. Degetul mai poate amortiza

Comment

aia din spatele torpedoului nu e siguranta,e mufa de diagnostic

Comment

Eu ma chinui cu un zgomot in partea dreapta la airbag de cand am luat masina acum 1 an.Am fost azi la service sa vad daca ma rezolva si mor plimbat cu alta sa vad ca face la fel.Intr-adevar facea dar nu la fel de puternic.Dupa asteptat 3 ore m-am dus acasa cum am venit.Am mai stat vreo ora cu capu in jos sub bord sa vad ce face da nu-mi dau seama nici cum!
                        Daca mai are cineva si alte idei in afara de cele spuse mai sus as fi recunoscator...tot ce e mai sus am verificat si nam gasit problema.

Comment

Eu am in dreapta unul.Daca bag mana intre bord si usa nu se mai aude .
                          Inca nu imi dau seama ce este
                          sigpic
                          !

Comment

la mine este zgomot numai la drumuri cu denivelari, si tot zgomotul vine din spate. nu reusesc sa imi dau seama mai exact de unde, ori din usile spate, ori din partile laterale spate. Acolo cand dau cu degetul , se cam aude ceva. dar uneori zgomotul e prea puternic si ma face sa cred ca vine din usi ..

Comment

Originally posted by Liuba View Post
                              Eu ma chinui cu un zgomot in partea dreapta la airbag de cand am luat masina acum 1 an.Am fost azi la service sa vad daca ma rezolva si mor plimbat cu alta sa vad ca face la fel.Intr-adevar facea dar nu la fel de puternic.Dupa asteptat 3 ore m-am dus acasa cum am venit.Am mai stat vreo ora cu capu in jos sub bord sa vad ce face da nu-mi dau seama nici cum!
                              Daca mai are cineva si alte idei in afara de cele spuse mai sus as fi recunoscator...tot ce e mai sus am verificat si nam gasit problema.
                              nici la mine nu s-a rezolvat zgomotul din bord din prima interventie. dupa 3 zile am fost iar si nici macar fisa de intrare in service nu au mai deschis. a II-a oara au plecat cu masina fara bord in teste pe piatra cubica si si-au dat seama ca zgomotul provine de la o piesa de metal.
                              daca mai ai in garantie masina, de ce sa nu beneficiezi de ea?!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google