Scartait Suparator Pe Fata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scartait Suparator Pe Fata

Salut,
    Am o problema care ma dispera cu adevarat. Am un Logan 1.4 MPI 2007 45000Km care scartaie pe fata dreapta ori de cate ori trec peste denivelari mai mari, gen cele de la trecerile de pietoni, atunci cand masina face balans.
    Scartaie foarte tare! Am uns cu vaselina partea de sus a amortizoarelor(m-am gandit ca acolo freaca) dar degeaba!
    A mai patit cineva acest lucru?

Si la mine scartaia dar cand luam viraj, pe loc sau la viteza mica (la viteza mai mare de 20 la ora nu imi mai dadeam seama).Am facut presiunea caera ff mica, pe spate aveam 1, iar pe fata ceva mai mare.Am observat ca nu se mai aude.Incearca si tu treaba asta, bafta.
    Tinc fest !!

Comment

Si la mine scîrţîia cand urcam o bordură, când treceam peste o denivelare sau după ce opream maşina. Mi-au gresat la service un rulment al amortizorului si de atunci nu mai am problema asta.
      Baftă!

Comment

sal
        mie placutele de frana imi faceau o chestie similara cand mergeam cu spatele se auzea ca si cum s ar rupe ceva in fata, iar cand plecam de pe loc tot ceva in genu sau la hopuri mai mari..... dupa ce le am schimbat nu am mai avut nicio belea....
        bafta
        Drive is the game, Logan 1.5 dCI is my way
        www.upgradefaruri.blogspot.com

Comment

in oala amortizorului este un rulment, acela trebuie gresat. ca sa ajungi la el, trebuie dat jos amortizorul.
          s-a mai discutat pe forum aceasta "problema"
          sigpic

Comment

Multumesc pentru ajutor baieti, o sa dau jos amortizorul sa remediez problema.

Comment

Am si eu aceeasi problema, scartaie urat de tot pe partea dreapta spate cand trec peste denivelari oricat de mici (parca e un pat cu arcuri, am impresia ca se dezmembreaza). O sa merg cu ea in service...dar e ceva grav, de schimbat?

Comment

Hai sa spun si eu aici ce pati.
                Eram pe autostrada,aveam cam 130~140 si deodata simtii ceva ca si cum as fi dat intr-un damb,dar doar pe fata.Ma uit in oglinda...nimic,in spate soseaua era dreapta.Opresc,ma uit,nu vad nimic,plec mai departe.Pret de cativa km mersai cu o bataie pe dreapta in genu cum ai avea pana,dar nu asa accentuata,iar in bord se auzeau ceva zgomote ciudate.Dupa aceea isi reveni...Ajung acasa ma uit,nu vad nimic pe sub ea sau la motor.
                Nu stiu ce se intampla.
                sigpic
                !

Comment

Originally posted by whisper View Post
                  Am si eu aceeasi problema, scartaie urat de tot pe partea dreapta spate cand trec peste denivelari oricat de mici (parca e un pat cu arcuri, am impresia ca se dezmembreaza). O sa merg cu ea in service...dar e ceva grav, de schimbat?
                  Da exact asa scartaia si la mine, ca un pat vechi cu arcuri la orice denivelare mai mare. Nu am avut timp sa ma duc in service si tocmai am lovit-o pe partea dreapta fata asa ca o sa vad ce fac dupa ce remediez chestia asta.

Sunt curios ai rezolvat problema?

Comment

Scartaitul poate fi si din amortizoare.La mine la denivelari scartaia amortizorul stanga care era foarte slab fata de celalalt si asta am simtit cand am balansat masina apasand pe colturi.Se simtea foarte mult si l-am schimbat si a disparut scartaiala.Rulmentul e acelasi deci nu neaparat de la rulment poate fi.

Comment

@whisper, am avut aceeasi problema cu scartaitul spate cand treceam peste denivelari. este vorba de o piesa care in functie de greutatea pe puntea spate, regleaza tamburii pt franare. cam asta am inteles eu despre acea piesa din explicatiile primite. piesa respectiva trebuie data cu vaselina si reglata. este pozitonata exact pe mijlocul puntii spate, are un fel de arc pe ea.

Comment

El se refera la denivelari.Ce spui tu este vorba de repartitorul de la frana de pe spate care scartaie cand iei piciorul de pe frana.

Comment

Working...
                        X
                        Anulare DPF
                        Politica de Securitate Google