Volan Putin Stramb

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

azi am rezolvat problema volanului, de fapt a directiei, la ASV Brasov, (Sebastian), verificare geometrie trenuri fata si spate, reglare para trenuri fata si spate, total de plata 90 lei. nu au acceptat pe garantie. in rest treaba buna, a iesit perfect.

Comment

aceeasi problema am avut-o si eu.

partea nasoala e ca m-am dus la service si am cerut o constatare. 40 roni plus sec: bieleta dreapta pipa stanga defecte. inlocuite toate plus constatare si geometrie ma costa 550 lei.

pana la urma am gasit niste piese ieftine am schimbat toate 4 bucatile si am facut geometria pe aparat nou smecher cu calculator, toata treaba 350 lei. cand am dat masina jos de pe stand sa ies din atelier, nici 4 m i-am spus mecanicului ca masina nu e ok tot trage. a zis ca ce stiu eu nici n-am scos-o din atelier si stiu deja, sa-mi iau avant ca e facuta.

bineinteles ca volanul tot stramb statea desi se simtea o ameliorare, plus ca datul in gropi nu mai era ca inainte. am mai rezistat 2 saptamani asa si m-am dus la alt atelier unde omul de acolo mi-a dat jos rotile,le-a inlocuit intre ele cum a fost mai bine. zic asa pentru ca roata din dreapta spate era mancata rau de tot pe interior, spate stanga era ok, iar cele de pe fata roase una in interior si cealalta in exterior. dupa schimbatul rotilor si echilibrat totul a revenit ca prin minune la normal. si a costat 40 lei

deci am facut o investitie inutila de 350 lei cand puteam sa dau doar maxim 150 lei pe schimbat rotile intre ele si o geometrie.

morala: inainte de a face orice altceva verifica anvelopele si schimba-le intre ele. daca problema persista, o geometrie...apoi mecanica.

Comment

eu asa am facut, le-am schimbat fata cu spate, si in X, dar nimic, problema era din directie, si s-a rezolvat...ma bucur

Comment

nu le-am schimbat in X.
          le-a dat pe toate 4 jos si s-a uitat la gume cum arata.
          cele mai bune le-a pus pe fata si cele roase le-a sucit si le-a pus pe spate. le-a sucit adica anvelopa de pe spate care era roasa doar pe jumatatea interioara a mutat-o pe partea cealalta spate.

Comment

la mine s-a schimbat corpu' bieleta si implicit s-a umblat la directie! s-a decalat putin dar indeajuns incat sa nu mai stea volanul drept - dupa o geometrie s-a rezolvat

Comment

Si la mine sta volanul putin catre dreapta de vreo 2 saptamani. Cand a fost zapada aia mare in Constanta am derapat si am lovit o bordura. Nu aveam viteza mare, cam 20Km/h, insa a fost de ajuns. Mi-am indoit janta fata stanga si volanul sta putin spre dreapta. M-as bucura sa rezolv doar cu geometria la 100 ron. janta am indreptat-o cu 30 ron pe I G Duca la Seat.

Comment

aceeasi problema o am si eu ,bine nu stiu daca e o problema nu este foarte stramb tot spre dreapta sta dar daca dau drumu la volan merge drept nu trage si nu imi toceste cauciucurile aiurea si e asa de peste un an si ceva asa ca nu stiu ce sa zic daca o sa am bani o sa ii fac si o geometrie

Comment

eu am facut o verificare la geometrie pe 21 decembrie la service dacia, masina e inca in garantie (inginerul a zis ca daca e naspa platesc ei daca nu platesc eu) ...mi-a zis ca e ok... nu a umblat la nimic ... dar la fel volanul vad ca sta putin inclinat in dreapta pentru a merge in linie dreapta, daca indrept volanul masina trage in stanga ...
                  la verificare nu m-am uitat exact sa vad in ce pozitie a pus volanul.
                  e chiar grav ?
                  sandero 1.4 owner

Comment

Grav nu,dar inestetic.Si eu l-am stresat pe mecanic dupa ce mi-a schimbat capetele de bara, pana mi-a iesit volanul drept(am facut de 3 ori geometria).Asa ca dupa ce faceti geometria si nu va place dupa un test pe sosea,reintoarceti-va sa va refaca geometria,ca doar ati platit ce naiba.Era bine daca era ca la vechea dacie,cand scoteam volanul si-l puneam drept,la asta nu mai merge.
                    KISS ,1.6 mpi , 90 de gloabe ... inviorate

Comment

aceeasi problema o am si eu doar ca la mine sta putin spre stanga...de cand i-am schimbatcapul de bara de pe partea dreapta..i-am facut geometria de 2 ori si tot la fel ..
                      sigpic

Comment

mda eu nu am schimbat nimic ... asta ma enerveaza , oricum la o viitoare geometrie o sa fiu atent cum va fixa volanul
                        sandero 1.4 owner

Comment

Salutare..aceeasi problema o am si eu..volanul putin stramb.spre dreapta..ideea e ca asta a aparut dupa a trebuit sa schimb puntea spate dupa un accident.puntea a fost luata de la dezmembrari si schimbata de un prieten mecanic cu care am si fost cand am luat puntea pt ca nu ma priceam dak e ok sau nu.Geometria din pacate nu am facut-o so observ ca se cam roade cauciul spate stanga..sper sa se rezolve cu o geometrie si sa nu fie puntea stramba ca e de rau atunci..bafta all
                          Slow & Safe

Comment

geometria trebuie s`o faci imediat dupa ce ai schimbat puntea , asa se procedeaza la orice element schimbat la directie.

Comment

Revin..volanul e spre stanga..in fine,asta nu stiu stanga sau dreapta are asa mare importanta..ideea e ca e stramb..tocmai am sunat la Dacia(General Autocom Buzau) si mi-a spus ca o geometrie costa 86 lei insa mi-au mai spus ca se face la puntea fata si ca pe spate nu au ce sa-i faca..le-am zis ca-mi toceste stanga interior...asadar pana la urma cum e cu geometria asta?..i-am mai intrebat de un paralelism ceva...mi-e frica sa nu fie puntea stramba.
                              Slow & Safe

Comment

ai lovit ceva cu puntea ? daca nu , din partea fata e problema , dute la geometrie , nu mai sta pe forum , ca nu se indreapta volanul singurl

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google