Liniute Indicator Combustibil

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Liniute Indicator Combustibil

Bag 20 de litri cand mai am vreo 5 litri in rezervor si imi apar in 5 - 6 liniute pe indicator. Apoi liniutele incep sa scada rapid. Desi am 20 de litri in rezervor imi arata 3 liniute!

Cel mai tare ma enerveaza ca sta foarte putin pe liniuta a doua si a treia. Astazi am verificat si am 12 litri in rezervor si imi arata o singura liniuta. Nu este stupid? O liniuta ar trebui sa insemne vreo 5 litri, in cazul meu trebuiau sa fie 2 liniute.

Ori a luat-o razna indicatorul care s-o fi murdarit sau stricat, ori CB. Ati patit asa ceva?

La mine se mai intampla sa am 8 litri si sa nu se aprinda nici o liniuta )
    b 89 plk

Comment

daca "asa face toate" atunci ma las pagubas si ia lucrurile asa cum sunt. sa nu am un defect la indicatorul din pompa sau in CB. o diagnoza poate spune ceva?

Comment

Din cate stiu 7 litri sunt rezerva deci nu indica nici o liniuta! Daca aveai 12 L, indica normal 1 linie.
        sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

cand am vreo 8 litri in rezervor nu-mi arata nicio liniuta pe bord. apoi pe la 60 - 70 km ramasi se aprinde becul. este normal cu 8 litri in rezervor sa nu ti se aprinda macar o liniuta pe bord? eu cred ca a luat-o razna indicatorul, este in minus cu o liniuta, posibil din soft.

Comment

Ai pus vreodata mai multa benzina in rezervor? Rezervorul are 50 dar incap 60.
            sigpicLogan Laureate - 1.5 DCI

Comment

la 6L ar trebui sa se aprinda o liniuta, asa face la mine dar mai are si momente cand am 8-9L si nu se aprinde nimic.
              b 89 plk

Comment

pompa nu se aprinde exact cand ai 5L in rezevor. uneori se aprinde la 4, uneori la 6. odata aprinsa pompa nu se va mai stinge pentru ca nu ti-ar conveni sa clipoceasca la fiecare frana. spuneai ca aveai 5 L. cand te uiti in meniul secret litrii pot fi in plus sau in minus, nu ai de unde sa stii ca stai pe un loc perfect plat. spui ca ai bagat 20L. sa presupunem ca aveai 5.5L +20L=25.5L 5L pompa, 5L *4 liniute=20 mai raman 0.5L care pot face ca sa se mai puna o liniuta care va cadea in urmatoarele cateva sute de metrii. daca erau 5 liniute nu ai nicio problema, daca erau 6 deja e o problema.

meniul secret ca si pompa nu sunt exacte, nu are zecimale sau alt exemplu e ca daca ai computer de bord ai observat ca atunci cand se aprinde pompa nu iti mai afiseaza numarul de km pe care ii mai poti face cu benzina din rezervor pentru a te face sa alimentezi cat mai repede.

eu de obicei bag de 50 de lei (11L) imediat ce se aprinde pompa si mereu imi apar 3 liniute, uneori merg activa km buni pana cade a 3, uneori doar pana la iesirea din benzinarie...

Comment

mai fratilor, cate topicuri mai faceti pt a discuta a 20-a oara aceeasi chestie? greu cu butonu' ala de scrie "search" pe el, asa-i?
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

eu cred ca becul se aprinde in functie de nr de km pe care ii mai poti face, astfel daca iai dat forja si ai consum mare se aprinde cand ai 6-7 litri, daca ai mers usor si ai consum mic se aprinde la 4-5 litri, sper ca ati inteles ce am vrut sa spun

si daca ai becul aprins si bagi benzina putina de ex 15 lei, este posibil sa nu se aprinda nici o liniuta, asa e la toate
                    Last edited by omu_negru; 23 June 2010, 18:25.

Comment

Cand aveti dubi ca nu ar indica corect carburantul resetati bordul . Pentru a reseta bordul (sonda litrometrica , consumuri ) tineti apasat pe butonul tabloului de bord apoi puneti contactul, iar cand bordul intra in mod test eliberati butonul si apasati iar pana ce bordul iese din modulul test . Din acest moment bordul va indica ce aveti in rezervor cu adevarat.
                      La alimentare cu arburant nu depasiti cantitatea totala de carburant al rezervorului, 50L (cand sare pistolul pompei de la benzinarie va opriti , sa nu-l umpleti "ochi" )
                      sigpic

Comment

Arata precis cati litri mai sunt in rezervor prin metoda asta?
                        b 89 plk

Comment

eu ieri am plecat cu 7 L, am faqt vreo 20 km si cand am ajuna inapoi acasa tot 7L aveam . de fiecasre data am sters erorile din meniul secret. aveam o liniuta

Comment

fain motor, consum 0% in 20km.
                            daca aveai vreo 7.49L in rezervor cand ai plecat si la sosire ai ramas cu vreo 6.50L in rezervor, mai mult ca sigur "meniul secret" va arata tot 7L
                            Eu beau sigpic

Comment

Mie mi se aprinsese pompa de ceva vreme. M-am dus la benzinarie si am pus de 30 RON in jur de 5,5 litri.
                              Bag cheia in contact... nimic. Pompa tot rosie. Mai bag de 20 RON cam 3,5 litri.
                              Bag cheia in contact... nimic.
                              Am ramas masca. Ce naiba? Mi s-a blocat sonda? Mi s-a defectat computerul de bord? am vre-o siguranta arsa?

Apoi am mers cam 45 de Km si am ajuns la socru-meu acasa. Am intrat pe net si am gasit forumul asta. Am vazut cum se reseteaza bordul. Verificasem deja sigurantele dar nu era acolo problema. Asa ca am resetat bordul si... mi s-au aprins doua liniute la combustibil.

Deci nu vroia dihania sa imi arate ca am benzina. Probabil ca daca incarcam din prima cu 50 Ron (9 litri si ceva) imi afisa corect.

Vroiam sa multumesc celor care mai stiu cate ceva si posteaza ceea ce stiu pe forum.
                              Pe mine m-a ajutat. Asa ca multumesc din nou. Si va doresc o zi buna tuturor.
                              Last edited by parameter; 23 September 2011, 18:29.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google