Am inteles ca rola distributiei era de cand masina...pai asta e o problema.
S-au Rupt Amandoua Curelele
Collapse
X
-
nu . distributia a fost facuta corect si la timp. inclusiv rola si pompa de apa schimbate noi. contitech parca.
rolele de la cureaua de accesorii nu au fost schimbate... de asta nu ma ajuta garantia servisului.
deci traseul problemei: rola accesorii blocata sau ciupita -> curea accesorii->capac sub fulie motor-> distributieLast edited by Costi-bc; 26 June 2010, 15:59.o/____\o
(i)
.........
Comment
-
salut .
am schimbat distributia in servis la 57000 curea + rola intinzatoare . azi cand ma uit si eu pe la motor ( 60430 km ) am observat pe cureaua de accesorii mici urme de crapaturi pe toata latimea curelei doar la suprafata nu si in profunzime , mentionez ca acea curea nu a fost schimbata . din ce am citit pe net cureaua nu costa prea mult dar rola -galetu ala cica este scump in draci . am inteles ca un kit complet pentru accesori are curea + 2 role - de ce doua ? eu pot schimba numai cureaua sau musai si cele doua role .
as dorii un cod de kit accesorii , un pret aproximativ pentru un 1.6 cu aer si servo
Comment
-
cureaua de distributie nu se poate rupe din cauza curelei de accesorii sau rolelor de ghidaj ,cureaua de distributie este protejata, cine spune ca se poate rupe din cele doua motive nu este meserias ,cureaua de distributie se rupe din cauza trecerii peste perioada spusa de fabricant sau calitate inferioara,
Comment
-
Originally posted by tataieb12 View Postsalut .
am schimbat distributia in servis la 57000 curea + rola intinzatoare . azi cand ma uit si eu pe la motor ( 60430 km ) am observat pe cureaua de accesorii mici urme de crapaturi pe toata latimea curelei doar la suprafata nu si in profunzime , mentionez ca acea curea nu a fost schimbata . din ce am citit pe net cureaua nu costa prea mult dar rola -galetu ala cica este scump in draci . am inteles ca un kit complet pentru accesori are curea + 2 role - de ce doua ? eu pot schimba numai cureaua sau musai si cele doua role .
as dorii un cod de kit accesorii , un pret aproximativ pentru un 1.6 cu aer si servo
parerea mea e ca la distributie nu se merita sa facem economie , ca se pierde mai mult pe alta parte daca nu e facut cu cap.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
eu vroiam sa stiu despre cureaua de accesorii are 1 sau 2 role-galeti ,am inteles se poate schimba doar cureaua sau se schimba cureaua + toate rolele . cate role sunt pana la urma ( sau se schimba 1 sau 2 ) si as vrea un pret aproximativ + un cod de producator ca sa stiu cam ce sa acut prin magazine ca in servis am patit experienta ca piesele mele sa spuna in servis ca sunt false doar ca sa cumpar de la ei aceleasi produse dar " de origine " si cu aproape dublu la pret
Comment
-
Pentru masina din semnatura sunt doua role 8200 277 606 si 8200 104 754, fulie alternator 6001 547 291 si bine inteles cureaua 7700 111 671 (daca ai aer si servo)...Attached Files
Comment
-
Originally posted by tataieb12 View Postsalut .
asa am facut si eu si am schimbat doar cureaua (noua pe original). dupa cateva zile s-a rupt exact din cauza rolelor (da ai 2 si tu) care is vizibile. te uiti pe traseul curelei si le vezi. is din plastic negru si cureaua de accesorii trece cu spatele pe ele.
cureaua de distributie nu se poate rupe din cauza curelei de accesorii sau rolelor de ghidaj ,cureaua de distributie este protejata, cine spune ca se poate rupe din cele doua motive nu este meserias ,cureaua de distributie se rupe din cauza trecerii peste perioada spusa de fabricant sau calitate inferioara,
totul s-a intamplat intr-o secunda in mers in treapta a 4 -a pe la 80- 100 km/h .Last edited by Costi-bc; 27 June 2010, 09:56.o/____\o
(i)
.........
Comment
-
Pentru a se evita pe viitor asemenea probleme este recomandat sa se inlocuiasca in acelasi moment toate curelele de la distributie si de la angrenajele auxiliare precum si toate rolele fixe sau mobile inclusiv pompa de apa. Ruperea curelei de la alternator, pompa de servodirectie, compresor clima poate duce la ruperea celei de distributie prin tragerea ei in spatele fuliei vibrochenului unde exista o portiune neprotejata a curelei de distributie.
Cine nu crede isi asuma consecintele. Succes la reparatul motorului!
PS. Acum un an am schimbat distributia completa, iar dupa aprox. opt luni am vazut stopi de ulei aruncati pe peretele despartitor dinspre habitaclu. Era simeringul de la vibrochen cel ce cedase timpuriu (patruzeci si ceva de mii km). Desfacand sa-l inlocuiesc am constatat ca trebuie sa inlocuiesc din nou toata distributia! Rola de intindere maraia, pompa de apa curgea, iar cureaua n-am mai avut curaj sa o remontez pentru ca odata detensionata nu mai este voie sa se remonteze! Piesele le-am cumparat eu si am cautat sa fie de marci recunoscute.
Comment
-
azi am schimbat kit accesorii , pret 290 ron + 50 ron manopera servis . cureaua scrie pe ea ceva cu renault si un cod iar rolele sunt koyo ca au fos schimbate amindoua . pe cele vechi le am acasa in balcon , cea montata pe dispozitivul de aluminiu are un pic de joc dupa ochiometrul meu mai putin de un milimetru dar se simte , iar cureaua daca o strangi in mana numai crapaturi . se mai poate refolosi ceva in caz de mare nevoie ma refer la role in caz ca doamne fereste patesti necazu sau le arunc cu totul la gunoi .
Comment
-
arunca-le. 300 lei fara galetul ala de aluminiu cu arc nu ? eu am dat azi 370 lei pe role (una deja montata pe galet) + curea toate de origine.
maine o scot cu distributie noua , supape noi , pompa apa , garnitura de chiuloasa etc etc ...
distonocalm sau ce se ia pt inima cand aflu pretu ?o/____\o
(i)
.........
Comment
-
Originally posted by cristi3775 View PostEste recomandat a se schimba din 60 in 60k. Cum ti-e si norocul. Altul le schimba la fiecare 60k, si are probleme dupa 10-20k...altul o schimba pt prima oara la 130k -150k....deci.
Oricum...de ai facut aceasta operatiune in cadrul unui service, care ti-a dat garantie.......nu exista vina ta. OPCul, Garda Financiara si mai stiu eu ce pe capul lor.
Comment
Comment