altceva sigur nare ce sa fie
Cred ca am o problema la sistemult de franare
Collapse
X
-
-
Va salut!
Am si eu o problema asemanatoare...Cand franez, la viteaza f mica ( de expl in panta, cand tin apasata usor frana si masina totusi se misca in virtutea atractiei gravitationale) se simte o vibratie.La franare normala nu se simte nimc.Ce ma sfatuiti?Sa merg cu ea la service sau sa astept revizia de 2 ani?O fi de la placute?Masina are 17.000.Cand e vorba de bani, toti suntem de aceasi religie...
Comment
-
N-are nimic. Tremura un pic placuta pe disc, la franare usoara in panta (aproape sa stai pe loc) cand lasi asa un pic sa curga masina cu pedala de frana un pic apasata asa face harrrrrrrrrrrrccc .
Asa mi-a facut si cu pacutele originale, asa imi face si cu astea schimbate (nu facea asa cand am avut placute super proaste si nu prindea frana nicicum).
Comment
-
Daca masina doar vibreaza, e cum zice Octavian__30. Daca ai socuri in pedala si ti-o-mpinge inapoi (cam ca la ABS, dar un pic mai vizibil) ai cel putin un disc ovalizat. Calca pe la service si nu te juca cu franele (citeste "viata"), ca numai o data dai intr-un bou...The future is already here - it's just not very evenly distributed. - W. Gibson
Comment
-
Originally posted by derbedeu View PostVa salut!
Am si eu o problema asemanatoare...Cand franez, la viteaza f mica ( de expl in panta, cand tin apasata usor frana si masina totusi se misca in virtutea atractiei gravitationale) se simte o vibratie.La franare normala nu se simte nimc.Ce ma sfatuiti?Sa merg cu ea la service sau sa astept revizia de 2 ani?O fi de la placute?Masina are 17.000.
Se intampla dupa ce ai tinut masina asigurata cu frana de mana? Zgomotul pe care il descrii poate fi si de la sabotii spate. Dispare dupa ce rulezi un pic cu cateva frane si nu este motiv de ingrijorare.
Comment
-
colonete = axele pe care gliseaza etrierul (partea mobila) - ele se greseaza la fiecare inlocuire de placute (normal) si se verifica starea burdufilor de protectie (sa nu fie rupti sau deteriorati)
sunt doua suruburi de fixare ce trebuie sa fie sranse corect - ca la carte
Deobicei mecanicii demonteza doar unul ....
dar cel mai probabil e discul sau discurile
Oricum nu te juca cu franele dac nu te pricepi - go to service
BAFTA !
Comment
-
Multumesc frumos ptr raspunsuri!
O sa verific daca acea vibratie se manifesta doar in primii km, sau e permanenta.Probabil ca e de la frana de mana.Ma gandesc ca ar fi mai bine sa o las numai in viteza, sa nu mai tin frana de mana trasa, mai ales ca nu circul zilnic cu masina...
In rest...franeaza f bine, nu am avut niciodata surprize de astea macabre.Cand e vorba de bani, toti suntem de aceasi religie...
Comment
-
Originally posted by tutupiciu View Postcolonete = axele pe care gliseaza etrierul (partea mobila) - ele se greseaza la fiecare inlocuire de placute (normal) si se verifica starea burdufilor de protectie (sa nu fie rupti sau deteriorati)
sunt doua suruburi de fixare ce trebuie sa fie sranse corect - ca la carte
Deobicei mecanicii demonteza doar unul ....
dar cel mai probabil e discul sau discurile
Oricum nu te juca cu franele dac nu te pricepi - go to service
BAFTA !, sunt cu ochii pe voi !
:thumbsup:
Comment
-
In partea dreapta a compartimentului motor se afla servo-pompa ABS si face un zgomot cand intra in functiune.
Comment
Comment