Troncanit In Viraje La Stanga !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by vanilla2009 View Post
    mda....salutare.Aceeasi problema si la mine...doar ca eu am doar 15 k km. cu masina si bate rau la viraj stanga,niste batai ca de ciocan se aud de sub volan.Merg cu ea la service,o urca un Gogu pe elevator,trage ca disperatu' de roti...nimica frate.Vine altu' Gogu si imi da explicatia mortala....frate cica nu ai voie sa iei maxim de volan cand iei o curba...deci nu mai iei curba...o tii drept pe aratura.Asa fac toate cica ...o alta explicatie.Bah fratilor...zic io...pe mine nu ma luati cu d'astea gen asa face toate....
    incearca sa virzei stanga sau dreapta maxim si te uiti sub capota la locul unde e prins telescopul sa nu se invarta cu tot cu garnitura aia si cu surub,asa a patit un prieten

ai si o poza cu zona respectiva
    Attached Files

sigpic

Comment

La mine se invarte cu tot cu garnitura,si nu numai ca se invarte,se inclina cum se inclina si rotile.Asa am vazut si la o Skoda.Nu cred ca asta e problema.
      Cumpar volan de Duster

Comment

Asa si trebuie, sa se invarta.

Comment

Eu am o bataie pe stanga fata la denivelari ....si cateodata chiar daca merg drept cu masina tot bate infundat....Am avut joc in capatul de bara( directie) si astazi l-am schimbat...
          Am crezut ca am rezolvat problema....dar....tot bate....Pivotul nu bate ca l-am verificat...bucsile la brat nu bat(verificat)...caseta de directie este ok....ce dracu ar putea sa fie...ca nu stiu ce sa mai verific !
          "Dacă planul A nu merge, stai calm! Alfabetul mai are încă 25 de litere."

Comment

Bieleta de directie ai verificat-o? (ce iese din caseta)

Si la mine troncane (pe stanga) la viraj dreapta mai ales pe tr II asa incet pe denivelari si cand dau cu spatele si e ceva mica denivelare...

Capatu de bara e in stare perfecta, suspectez bieleta de directie, am tras de roata, parca ar avea un mic joc, dar imi trebuie mai o persoana sa se uite daca e dn bieleta de directie ))
            Last edited by Octavian; 21 March 2012, 22:50.

Comment

verifica bucsile de la bara stabilizatoare sau bieletele anti ruliu !
              Logan TAXI http://www.loganclub.ro/forum/logan_...4.html?t=27374

Comment

Am verificat si bieleta de directie si nu are pic de joc.....ma gandesc ca am uitata si nu am verificat bieleta antiruliu si telescopul...dar ...ma uit maine ...sper sa vad de unde este tracanitul ala asa de enervant

Comment

Originally posted by adonis33 View Post
                  Eu am o bataie pe stanga fata la denivelari ....si cateodata chiar daca merg drept cu masina tot bate infundat....Am avut joc in capatul de bara( directie) si astazi l-am schimbat...
                  Am crezut ca am rezolvat problema....dar....tot bate...ca nu stiu ce sa mai verific !
                  Eu cred ca la probleme ce tin de jocuri si zgomote(batai),discutia este aproape inutila,deoarece aceste probleme se aud si se vad la masina,nu pe forum,unde ne putem da cu parerea de multe ori total pe linga subiect...!

Comment

pentru toate bataile metalice pe fata nu sunt decat cateva cauze :

-capat de bara
                    -flansa amortizor
                    -scut nestrans
                    -evacuarea atinge in scut
                    -bucse bascula uzate
                    -bucse bara stabilizatoare

Comment

• Astazi am muncit toata ziua sa descopar enigma batai infundate din partea stanga......

si dupa ce am verificat ;

capat de bara (schimbat cu o zi mai inainte)
                      -flansa amortizor
                      -scut
                      -evacuarea
                      -bucse bascula
                      -bucse bara stabilizatoare

am trecut pe partea dreapta si ....uitandu-ma in sus...stupoare.....telescopul meu era tandari....se vede de la o posta ca nu mai este in firea lui...a curs si sta mai mult atarnat de caroserie....deci.......desi bataia o auzeam ca find in stanga....era de fapt in partea drepata....senzatia era una ciudata asemeni bucsilor de brat terminate de la bascula de Dacia 1300.....Akm am rasuflat usurat....ma gandeam cu groaza ca ar putea fi caseta de directie....

Comment

• Salut,

Stiu ca ultima postare a imbatranit, dar am si eu o problema similara care nu si-a gasit rezolvare in service-urile patriei:
                        troncane la virare atat spre stanga cat si spre dreapta fix la jumatate de tura de volan, numai in accelerare, si cadenta troncanitului creste odata cu viteza. Pana acum am schimbat o data caseta de directie (60 k ), dar atunci erau alte simptome(trepidat in volan,volanul revenea in trepte dupa viraj), si am schimbat si planetara stanga (90 k) intrucat aveam troncanit si la maximul cursei volanului, troncanit care a disparut atunci. In schim a ramas troncanitul asta simetric, la virare in ambele directii. Mecanicii dacia mi-au zis ca sunt flansele de la amortizoare si ca e "normal". Nu cred in coincidente,deci nu cred ca ambele flanse ar produce un zgomot identic.Ma gandesc ca ar fi o componenta a sistemului de directie care nu are pereche,dar din lipsa de cunostinte nu pot emite ipoteze.
                        As mai adauga ca nu stiu daca unghiul de fuga a fost facut dupa cele 2 interventii asupra directiei,ca nu am bara stabilizatoare,si masina are 100k impliniti.
                        Daca cineva are vreun indiciu as fi recunoscator!
                        Multumesc cu anticipatie!

Comment

• Pare sa fie o planetara.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Sunetul e exact ca cel al unei planetare. Dar stanga este noua si cealalta nu cred sa produca troncanit la viraj in ambele directii. Plus, ca atunci cand cea stanga era defecta, troncanitul se auzea aproape de capatul cursei volanului. Nu stiu ce sa cred si nici la indemana sa schimb cealalta planetara nu imi este momentan.

Comment

• alecs55: de aude la viteze mica, sau viteza mare ?? sau ambele variante ?

Comment

• In primul rand va multumesc pt raspunsuri.
                                geo ultras: se aude atat la viteza mica(20 km/h) cat si pe la 60 km/h. Maine vreau sa verific daca pe liber sau in frana de motor se aude. Ma intreb, oare faptul ca nu are bara de torsiune nu are nicio consecinta?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google