Vibratie Puternica Habitaclu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Vibratie Puternica Habitaclu

Salut,

Revin si eu cu o alta "problema", mai degraba un "greieras" foarte enervant:

De aprox 1 luna am inceput sa am o vibratie puternica in habitaclu, ca o vibratie metalica in rezonanta. Am confirmat ca se aude strict in interior. Se manifesta doar in mers, la turatii intre 2000-2500 RPM. La turatii mai scazute sau mai inalte nu se mai aude, probabil ca intre astea exista un punct de rezonanta. Nu pare sa depinda nici de temperatura.

Vibratia o aud de undeva in zona spate-sus-dreapta...Am "ciocanit"/miscat in stationare absolut toate componentele la care ma puteam gandi: tapiteria plafon, geamuri, fete usi, "haion" spate, boxe, centuri de siguranta, tetiere, am golit portbagajul, miscat bancheta, peretele banchetei care da in portbagaj, antena radio, oglinzile...Nimic! Nu reusesc sa reproduc sunete deloc sau nimic asemanator si vibratia continua in mers in aceleasi conditii.

Stiu ca problema e imposibil de rezolvat din vorbe insa ma gandeam ca poate stiti voi din experienta diverse componente de habitaclu care ar fi "predispuse" la asemenea vibratii, la care nu m-am gandit :-)

Mersi mult!

Se aude doar in intervalul 2000 - 2500 rpm?! Chiar si atunci cand o turezi pe loc?
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Culmea, la turatia pe loc nu, doar in mers...

Presupun ca intervin tot felul de alte vibratii in mers care provoaca rezonanta...

Comment

Dar la asta nu te-ai gindit: poate se descompune !

Comment

si eu aud ceva nu am fost atent in ce interval (din cate imi amintesc si la stat pe loc uneori). am descoperit ca vine de undeva din zona de sus a stalpului dintre portierele de pe partea dreapta in zona de contact dintre masca de plastic si tapiterie plafonului. cand se mai aude incearca sa apesi pe acolo (sau un pasager eventual) sau sa ii impingi un pumn .
          Ratacit in spatiu...

Comment

poate spun o prostie, dar ai verificat sa nu fie antena prea aplecata si sa vibreze in caroserie la o anumita viteza?
            am o cunostinta care a circulat asa cateva luni, pana i-au furat antena si a constatat ca a disparut si zgomotul

Comment

Se pare ca am descoperit in sfarsit ce vibra asa puternic...

Era scaunul pasager din dreapta desi as fi jurat ca zgomotul vine de undeva din spate-sus...Mi-am dat seama tot lovind usor cu pumnul in podea, in spatele scaunelor pe linia de centru...L-am tras o pozitie mai in fata si inapoi si zgomotul a disparut!

Cer scuze pt ocuparea unui thread cu chestiunea respectiva si rog moderatorii sa inchida threadul :-)
              Last edited by neogeo; 20 July 2010, 12:34.

Comment

Si eu cind ti-am spus ca se descompune nu mai crezut !

Comment

Originally posted by cri307 View Post
                  Si eu cind ti-am spus ca se descompune nu mai crezut !
                  Rautatiile gratuite de genul asta nu fac decat sa afecteze negativ, incet si sigur o comunitate respectabila ca aceasta de pe "Logan Club"

mai are ceva legatura cu "Ministerul Apararii si Internelor" sau cu luna Mai? Parca mai era si o liniuta pe acolo...
                  Last edited by neogeo; 23 July 2010, 14:07.

Comment

nota 10. lasa ca pejoul nu se descompune. daca nu ma insel, 307-le a luat si-un premiu. bine, ca e vorba de "morcovul de aur", nu mai conteaza..idea e ca a fost premiat, spre deosebire de logan, care n-a luat premiu. dar mai bine asa decat premiul pt 307.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google