Am de ceva timp o problema la motor logan 1.6 benzina in sensul cind e scos din viteza se aude la motor ca un trancanit de parca ar fi diesel ( m-am uitat la carcasa filtru aer insa e prinsa bine), plus ca uneri se aude si un fluerat iar in momnetul cind il turez dispare. De la ce credeti ca poate fi?
ZGOMOT Motor La Relanti
Collapse
X
-
faza asta cu ambreiajul e bine cunoscuta: face zgomot rulmentul de presiune(e zgomot tehnologic al ambreiajelor valeo, cunosc persoane care au schimbat kit ambreiaj sachs sau luk si nu mai au zgomot) dar asta e valabil la motorizari benzina, si atentie...nu doar la logan, am auzit si la focus si peugeot/citroen
din cate stiu la diesel rulmentul de presiune este hidraulic, asa ca nu stiu daca se mai aplica acelasi rationament
recomand o vizita in service pentru siguranta
Comment
-
off...eu abia acum am vazut ca era vorba de un motor 1,6....am crezut ca vorbeai de dieselul din semnatura
e sigur rulmentul de presiune, daca nu te deranjeaza tare lasa-l asa, chiar daca pui nou in scurt timp face la fel, eu merg cu zgomotul asta de vreo 3-4 ani, atunci l-am sesizat prima data
daca nu vrei, pune un kit nou, sachs e cel mai scump, peste 500 lei, iar luk e vreo 300 de lei
fluieratul poate fi de la cureaua de accesorii(alternator)- cand ai schimbat-o ultima oara?
Comment
-
Vorbesc de logan benzina 1.6. Chitul de ambreiaj il voi lasa asa.... ca nu are rost sa-l schimb numai ca se aude un zgomot.... daca o sa cada o sa-mi iau unul de calitate. Loganul 1.6 benzina are 40.000 km si cureaua de accesorii nu a fost schimbata niciodata. Am intrebat si eu azi la service daca nu e cureaua de accesorii si ala mi-a zis ca mai mult ca sigur e de la pompa de apa ca nu asa suera daca ar fi cureaua.
ps: azi dupa ce am fost la spalatorie am vazut ca pe cupola de la un gainat efectiv sa dus vopseaua si se vede alb. Arata de parca ar fi fost acid acolo nu gainat de pasare. In fine ..... e cam slaba vopseaua la logan daca se duce asa de usor
Comment
Comment