Probleme Senzori Parcare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Am vazut ca ziceai ca nu se mai aprind toate ledurile , de cat timp ai senzorii montati pe masina ?
    Multumesc !
    ''Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm'' Mark Twain.

Comment

?????...cred ca am 2-3 ani,nu ledurile ci acele liniute care iti indica cifrele,adica in loc de 8-ul electronic apare un 6 dar intors,daca ma intelegi...stima
      sigpic
      Poate pentru lume ești o singură personă,dar
      pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Originally posted by sibianul View Post
        Ceea ce a scri mumus e foarte corect!
        Numai in acele situatii dau eroare senzorii...!
        Nu neaparat. Eu am senzori de parcare montati de mai bine de trei ani, montajul s-a facut in service Dacia, desi echipamentul nu a fost cumparat de la ei.
        Dupa ceva timp de la montare (aproximativ 10 luni) m-am trezit ca in momentul in care cuplez marsarierul, senzorul din spate-stanga a inceput sa dea alarma falsa, semnalizand un potential obstacol aflat la 0,3 m. Bineinteles ca nu este nimic (ma asigur si in oglinzile exterioare). Nu este ceva permanent, fenomenul apare in special cand se incalzeste afara, cam de la inceputul lunii aprilie si tine pana prin noiembrie, in functie de temperatura exterioara.
        Daca temperatura de-afara e scazuta, functioneaza OK, dar cum se incalzeste, apar probleme si numai la acelasi senzor. Dar nu permanent, adica sunt cazuri cand si in lunile calduroase sunt momente cand nu imi da alarme false.
        Cat senzorii de parcare au fost in garantie, m-am dus la magazinul de unde i-am achizitionat si le-am spus care este problema. Mi-au raspuns ca trebuie sa merg la cei care mi-au montat si acestia sa-mi dea un act de constatare a defectiunii, ceea ce am si facut, dat service-ul Dacia care a executat lucrarea mi-a cerut un pret cam "piperat" pentru constatare, drept pentru care problema a ramas "ca in tren". Acum au iesit din garantie si deja m-am obisnuit cu problema. Ma asigur si "din oglinzi" intotdeauna. Oricum, senzorii sunt o masura complementara, tot oglinzile sunt baza, desi si acestia ajuta enorm mai ales in cazul manevrelor de parcare (laterala si cu spatele) si nu numai.

Comment

Originally posted by niros View Post
          Ma asigur si "din oglinzi" intotdeauna. Oricum, senzorii sunt o masura complementara, tot oglinzile sunt baza, desi si acestia ajuta enorm mai ales in cazul manevrelor de parcare (laterala si cu spatele) si nu numai.
          Este cel mai indicat asa, eu eram sa o patesc, m-am bazat pe senzorii de parcare si in spate aveam o masina, mergand cu spatele ma tot intrebam cand incepe sa se auda avertizarea sonora, m-am oprit la fix si asta ca am aruncat o privire in oglinda. Senzorii nu aveau nimic dar unitatea centrala nu mai era alimentata deoarece sonda de la cutie se defectase.

Comment

Ce chestie am mai observat este ca atunci cand bag in "R" senzorii imi dau alarma falsa, iar daca decuplez si bag iar in "R" functioneaza ok.Cand imi dau eroare, tot senzorii din stanga imi indica gresit si piuie aiurea.
            Tinc fest !!

Comment

As avea si eu o problema.Am schimbat 2 seturi de senzori cu unitati si displayeuri si tot asa imi face.Imi afiseaza chiar daca nu am nimic in spate 0.5.Imi da erori foarte mari si nu stiu ce sa mai fac.Senzorii iam montat eu.Am citit in cartea lor ca se poate modifica sensibilitatea lor si in interiorul unitatii centrale in dreptul la fiecare mufa a senzorului este cate un potentiometru.Se poate modifica ceva de acolo astfel incat sa scap de aceste erori?

Comment

Depinde unde i-ai montat in bara,,poate bat in pamant senzorii si nu sunt perfect la orizontala.Poate din cauza asta iti arata 0,5 metri mereu.
                Pune si tu o poza cu senzorii ca sa vedem unde i-ai amplasat!

Comment

Originally posted by niros View Post
                  Nu neaparat. Eu am senzori de parcare montati de mai bine de trei ani, montajul s-a facut in service Dacia, desi echipamentul nu a fost cumparat de la ei.
                  Dupa ceva timp de la montare (aproximativ 10 luni) m-am trezit ca in momentul in care cuplez marsarierul, senzorul din spate-stanga a inceput sa dea alarma falsa, semnalizand un potential obstacol aflat la 0,3 m. Bineinteles ca nu este nimic (ma asigur si in oglinzile exterioare). Nu este ceva permanent, fenomenul apare in special cand se incalzeste afara, cam de la inceputul lunii aprilie si tine pana prin noiembrie, in functie de temperatura exterioara.
                  Daca temperatura de-afara e scazuta, functioneaza OK, dar cum se incalzeste, apar probleme si numai la acelasi senzor. Dar nu permanent, adica sunt cazuri cand si in lunile calduroase sunt momente cand nu imi da alarme false.
                  Cat senzorii de parcare au fost in garantie, m-am dus la magazinul de unde i-am achizitionat si le-am spus care este problema. Mi-au raspuns ca trebuie sa merg la cei care mi-au montat si acestia sa-mi dea un act de constatare a defectiunii, ceea ce am si facut, dat service-ul Dacia care a executat lucrarea mi-a cerut un pret cam "piperat" pentru constatare, drept pentru care problema a ramas "ca in tren". Acum au iesit din garantie si deja m-am obisnuit cu problema. Ma asigur si "din oglinzi" intotdeauna. Oricum, senzorii sunt o masura complementara, tot oglinzile sunt baza, desi si acestia ajuta enorm mai ales in cazul manevrelor de parcare (laterala si cu spatele) si nu numai.
                  Aceeasi problema, dar pe dreapta. Senzori montati de mine. Se pare ca e problema generala.

Comment

daca nu stiati cind senzorii sunt murdari sau au apa pe ei dau eroare , daca cineva curios din fire a impins inauntru senzorul atunci la fel da eroare dar astea se pot remedia.
                    eu am senzori de parcare de 5 ani si am intilnit aceste erori care le-am rezolvat

Comment

Si la mine mai dau eroare de la ploaie. Beep-uri incontinuu.
                      Daca sterg senzorul cu carpa nu mai face.
                      Ce solutie ar fi sa nu se mai intample treaba asta ?

Comment

Pana la urma problema la mine s-a rezolvat de la sine. Constat ca incepand de anul acesta, odata cu venirea caldurilor, senzorii se comporta normal fara alarme false ca in anii anteriori. De ce? Nu stiu, nu am umblat la ei, dar functioneaza normal, cu mici exceptii, deh si vechimea... Au 4 ani totusi si sunt produsi de R-Type. Conteaza mult producatorul, zic eu! Oricum si-au meritat banii pana in prezent.

Comment

Originally posted by Kalimera22 View Post
                          Salut am si eu o problema cu senzorii de parcare.Cand bag in march-arrierre imi indica ca sunt foarte aproape de un obiect, in sensul ca toate liniile de avertizare sunt la maxim chiar daca cel mai apropiat obiect detectabil e undeva la 10-15m.A mai patit cineva problema asta, si daca da, cum a rezolvat-o.Ms!
                          Salut! nu e panica cu problema asta ;) am patit.o si eu acum cu primele zapezi cazute...
                          am atasat o poza cu senzorii mei si am pus sageata pe acel "cerc" din centrul senzorului....acolo este o "adancitura" asa...de acolo se citesc informatiile cu privire la distanta obstacolului...mie mi.a intrat apa in acel "sant" si a inghetat si cand am bagat march-arrierre imi zicea 0,05m si imi tiuia constant cum ca asi fi fost foarte foarte aproape de obstacol....m.am dus la fiecare senzor si am suflat aer cald dupa acea am sters fiecar senzor in parte s.a dezghetat apa de acolo si acum functioneaza perfect....la mine asta a fost singura problema intampinata cu senzotii in rest merg perfect!!!
                          Sper la fel sa fie si la voi sa nu fie mai grav!! Numai bine.
                          Attached Files
                          CL 93 TAV

Comment

Eu am observat ca unul dintre senzori, la temperaturi scazute (aprox -8-10 grade) nu mai functioneaza si face ca afisajul sa arate "zero".
                            Stiu care este vinovatul (senzorul), dar sunt si eu ca greierul care toata vara canta si atunci cand vine frigul incepe sa dea din colt in colt.
                            Aceasta problema o am de ceva timp si nu am avut curajul sa intreb daca se gaseste de cumparat doar un singur senzor.

Comment

Se gasesc de cumparat si senzori separati.
                              GL-22-TOF

Comment

Pozitionare display

Ce sfat imi dati pentru locul in care sa montez display-ul de tip "semiluna". Ma gandeam sa-l fixez (inclinat la aprox. 45 grade) in partea dreapta a soferului la baza consolei sub butonul pentru recirculare. Am un spatiu intre acel buton si suporturile pentru scrumiera. Credeti ca este loc suficient?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google