are cineva poze cu butoanele desfacute si cum se monteaza ledurile in buton pas cu pas?
Lumini consola
Collapse
X
-
Stii un service sau vreun electronist care sa monteze leduri in bord si in consola?
Preturi? Pareri? Telefon ceva?
Ma refer in Constanta.
Am vazut la cineva care si-a pus leduri la "frizerie" si se cunostea foarte tare lumina ledurilor in spate la display-ul de la CB.
Comment
-
Dupa cum v-am mai scris anterior, si eu am avut becul ars la climatizare (pt a doua oara). Data trecuta era masina in garantie si m-am fript la reprezentanta (la Olteanu) cu 25 ron. De data asta, am dat in carti pe net si m-am bagat sa remediez problema singur. Am umblat cam mult prin Constanta pana am gasit becul de care aveam nevoie (are pe str. Poporului, aproape de Trocadero pe stanga). Beculetul costa fix 1 ron (12V 1,2W). Acum foarte simplu va spun cum l-am schimbat:
- scoateti carcasa de la consola apucand de partea de jos si cu grija, pentru a nu rupe clemele, trageti spre schimbatorul de viteze;
- continuati sa trageti si de la ambele parti ale consolei, iar apoi de la partea superioara;
- scoateti mufele de la butoanele de la geamurile electrice, dezaburire luneta si avarii, apoi lasati pe bancheta carcasa de la consola;
- demontati placa unde aveti cele trei comutatoare de la climatizare (la Facelift nu mai are suruburi, ci doua cleme albe pe lateral);
- intoarceti aceasta placa cu fata in jos, astfel incat sa puteti vedea fasungul beculetelor (la Facelift aveti doua beculete);
- demontati prin rasucire fasungul becului ars;
- scoateti beculetul ars din fasung prin tragere si inlocuiti-l cu cel nou;
- montati la loc fasungul becului prin rasucire;
- probati daca functioneaza cand aprindeti pozitiile;
- montati placa la locul ei;
- montati mufele de la butoane la loc;
- verificati daca functioneaza butoanele (puneti contactul la cheie);
- montati carcasa de la consola incepand de la partea superioara catre in jos, prin apasare cu grija.
Comment
-
Am avut si eu problema cu becul ala si m-am pus singur sa-l schimb. Dupa mai putin de 2 luni iar a inceput sa faca figuri asa ca mi-am bagat picioarele si mi-am luat o banda cu 6 SMD-uri si se vede genial.
Totusi am o problema, si cand am scos data trecuta consola si de data aceasta, am avut surpriza ca un bec din butoanele de pe consola sa nu se mai aprinda. Tinand cont ca am scos mufele butoanelor din consola de mai multe ori, am ajuns acum sa mi se aprinda numai un singur buton din 4. Se pare ca aceasta problema a patit-o si un prieten, tot asa doar prin scoaterea si reintroducerea pe pozitie a mufelor de la butoanele din consola. Intrebarea mea este: s-au ars becurile sau nu mai face ceva contact pe acolo? Precizez ca am incercat sa misc de mufe, de fire dar nimic, tot nu se aprind.
Comment
-
am incercat sa schimb becul pe langa consola dar nu am reusit, nu se poate baga mana pe acolo, loganul este din 2007 deci model intre ph1 si ph2 cu spatiu depozitare la baza consolei... cum ati schimbat becul pe langa consola?Logan laureat 1.2
Comment
-
Originally posted by big_electro61 View PostE o lucrare un pic delicata,atunci cind ai placa cu comutatoare demontata si se vede becul ce trebuie demontat.Nu-mi inchipui cum ar reusi cineva sa faca operatiunea ,pe sub bord(fara demontare)?... Dar niciodata,nu zic...niciodata.
Comment
-
Confirm schimbare bec consola climatizare fara demontarea fetzei consolei!
Se poate schimba acel bec blestemat de 1,2W fara a se demonta fatza consolei. Exista tutorial si comentarii despre acest lucru! Singura problema este ca e nevoie de o mana cu palma slaba, ca de femee, si de cunoasterea pozitiei relative a acelui bec fata de celelalte componente a placii de comutatoare. Becul se afla deasupra comutatorului de recirculare a aerului.
Nimik sofisticat, tot scimbul itzi i-a 1' - 2'.
Comment
-
Salut
ma lamureste si pe mine cineva cum se schimba becurile(ledul) din butoane (cele pentru geamuri fata) ,mentionez ca este buton cu inpuls ,nu are suport/chestia din ala galben in interior, este lipit in buton ,se pricepe careva? mi s au ars la 2 butoane.
Comment
-
@Sor7n, becurile alea sunt cam greu de schimbat, cel putin nu cred ca reusesti singur. Si mie mi s-au ars acele becuri asa ca am preferat sa dau 30 de lei si sa le schimb pe toate cele 4 butoane in led-uri. Vazusem la un moment dat acele becuri de vanzare pe daciashop dar nu mai stiu daca se dadeau la bucata sau trebuie sa le cumperi la set.
Comment
-
Originally posted by a6roata View PostSe poate schimba acel bec blestemat de 1,2W fara a se demonta fatza consolei. Exista tutorial si comentarii despre acest lucru! Singura problema este ca e nevoie de o mana cu palma slaba, ca de femee, si de cunoasterea pozitiei relative a acelui bec fata de celelalte componente a placii de comutatoare. Becul se afla deasupra comutatorului de recirculare a aerului.
Nimik sofisticat, tot scimbul itzi i-a 1' - 2'.
Comment
-
Originally posted by sor7n View PostSalut
ma lamureste si pe mine cineva cum se schimba becurile(ledul) din butoane (cele pentru geamuri fata) ,mentionez ca este buton cu inpuls ,nu are suport/chestia din ala galben in interior, este lipit in buton ,se pricepe careva? mi s au ars la 2 butoane.
Comment
Comment