Ia rasfoieste pe AICI sa vezi daca iese ceva.
Lumini consola
Collapse
X
-
Consola climatizare luminata jumatate...
Cred ca am nevoie de putin ajutor, va rog...de cateva zile consola climatizare e luminata doar jumatate, catre sofer, butonul de regleaj temperatura e in bezna. Am gasit aici cam care ar fi problema (si multumesc celor care au mai dat explicatii)...cred ca e unul din beculetele de acolo ars. Am PH2 si am inteles ca la astea sunt 2 becuri...bun pana aici. Dupa indicatiile de mai sus am dat jos masca consolei (aia mare gri), am scos mufele la butoane si am dat toata masca la o parte....am vazut ca butoanele sunt pe un fel de cutie de plastic alba prinsa in 2 cleme dinspre interior cumva (nu are suruburi ca la ph1).
Aici m-am oprit sa nu fac vre-o prostie: cum scot "cutia aia alba" cu butoanele pe ea caci de ea mai sunt prinse niste cabluri, sarme...de la parghia de recirculare si de la butonul de comanda temperatura....???
Nu vreau sa trag aiurea de ceva, sa sara vre-o parghie de pe pozitie si sa fac vre-o tampenie....
Dupa aia am inteles ca este un fasung, un bec....alea cred ca le gasesc...
Am gasit multe detalii despre ph1 dar mai putine pt ph 2.
Multumesc anticipat.
Comment
-
Se poate schimba becul si fara sa demontezi panoul de climatizare de la locul lui. La Ph2 e mai usor, beculetele sunt mai accesibile. Pipaie cu mana pe spatele panoului si o sa gasesti si beculetul. Se roteste (in orice directie) cam 1/4 tura si se scoate.
Soclul becului arata ca in poza. Doar ca nu e cu led, e bec normal tip T5 de 1,2W.
Sau daca ai drum prin Galati da un telefon si in cateva minute se rezolva.
Comment
-
Multumesc mult "danielliviu". Am facut treaba...pe trei sferturi .
Adica m-am dus la masina si am demontat tot ce trebuia demontat, am gasit si am scos beculetul buclucas....dar....am facut toate astea doar din ambitia de a vedea cum se face ...ca nu am cumparat bec de schimb !!! Am montat totul la loc si gata.
Acum sunt linistit ca stiu cum se face treaba, pot sa rezolv in 5 minute (dar sa iau si bec nou).
Multumesc inca o data.
Comment
-
M-am pus in seara asta sa schimb niste becuri din butoanele de actionare a geamurilor spate.
Am crezut ca am piesele (becuri precum cele din consola centrala)
Insa astea sunt mai mici si mustacioase.
Ce parametri au (ca nu vad nimic scris pe ele, poate doar chinezii sa picteze pe ele...?
Merci!Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
Nu stiu:
1. Ce fel de leduri
2. Cat costa
3. Daca e nevoie de improvizatii...
4. De unde sa le iau
Asa...mi-e simplu a ma opri la "bacanie" si in 7-9 minute "luce" iara...
Deocamdata stau cu piesele bucati, poate imi vine vreo inspiratie, muzaLogan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
io zic ca forumul si youtubul iti ofera destule info in legatura cu ledurile la butonase;
led smd (3528 sau 5050) orice culoare vrea muschiul tau , un rezistor de 1k (smd sau ceva micut sa incapa in buton) si ceva indemanare sa le lipesti in interiorul butonului
spor la treaba !
ps : in 10 minute iti lipesc led la toate butoanele din logan inclusiv alea de la geamuri spate
Comment
-
Beculetele sunt becuri de 12V / 1,2W, cunoscute sub numele de "bec de scala". Ia unul cu tine si mergi pe la magazinele de electronice, o sa gasesti sigur.
Doar ca e mai buna varianta cu led, il faci in ce culoare vrei. Merge si cu led de 3mm+ rezistor de 820 ohmi / 0,15W si il lipesti in buton. Daca vrei o varianta mai simpla, dai o gaurica de 3mm in plasticul portocaliu pe unde scoti ledul, rezistorul il bagi in locul beculetului si e gata.
Comment
-
Azi am fost la cele mai cautate pravalii din targul meu.
S-au uitat cu totii la mine luuuung si mi-au zis compatimitor..."nu avem asa ceva, nu am avut asa ceva, poate doar daca veti cumpara comutatorul cu totul"
Le zic: ce...m-am tampit e ca si cum as schimba tot farul cand mi se arde becul?!?
Foarte tare!
Acum stau cu acea consola desfacuta (aspir mai usor pe acolo ) si caut sa pun leduri (nu m-am jucat niciodata cu ele, dar "lichituri"...nu sunt la prima )
P.S. romeo-alex eu ma refeream la timpul total al operatiunii, cu montaj-demontat si bun de functionare, nu doar lipitul a doaua sarmulite
Multumesc de idei!Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
@romeo-alex: daca-mi pui un clip in care iti ia 10 min sa demontezi butoanele, sa lipesti leduri + rezistente in toate 4 ( ca sa nu zic 7 cu tot cu cele de pe spate) si sa le montezi inapoi, eu ma las de meserie.....
Fii si tu realist, oricata experienta ai avea tot dureaza cam 15 - 20 min sa iasa bine treaba (cu leduri smd, nu de 3mm)
Comment
-
puteti sa schimbati becurile din butoane cu leduri folosind metoda din poza de mai jos:
Comment
Comment