Martorul Luminos De Control Al Sistemului Antipoluare

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Salutare,

Am si eu o problema cu acest martor luminos al sistemului antipoluare.
    Vitezometrul meu face figuri, merge o perioada si apoi nu mai indica viteza cu care circul, ieri am facut 120 de km, desigur vitezometrul a mers maxim 50 km.
    Cand veneam spre casa, s-a aprins acest martor si nu mai dispare, masina merge ok.

Poate sa fie din cauza faptului ca am mers mult cu ea fara sa indice viteza si faptul ca am resetat calculatorul inainte de plecare?

Cam cat costa o diagnoza?

Comment

de vina e senzorul din cutie care indica viteza . Tot nefunctionarea lui aprinde check engineul . Ai putea sa il scoti sa il cureti si daca ai noroc sa nu iti mai faca figuri , sau daca tot face ar trebui inlocuit .
      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

E destul de greu de desfacut?
        Ma gandesc ca poate e si de la cablu ca nu e strans?
        Ai idee cat costa sa imi scoata eroarea din bord?
        Mersi de raspuns!
        Originally posted by Cristi_Xp View Post
        de vina e senzorul din cutie care indica viteza . Tot nefunctionarea lui aprinde check engineul . Ai putea sa il scoti sa il cureti si daca ai noroc sa nu iti mai faca figuri , sau daca tot face ar trebui inlocuit .

Comment

iasa afara destul de ciudat , trebuie sa tragi ciobaneste de el la fel si cu bagatul inapoi . Iti ia un max de 50-100 lei ca sa iti stearga eroarea ,asta daca acum indica viteza ceea ce inseamna ca senzorul acum functioneaza ,dar pe viitor iti va aparea din nou de fiecare data cand vitezometrul nu fa functiona...De preferat e sa incerci sa rezolvi problema senzorului si apoi sa stergi erorile .
          Nu mai da quote la ultimul post ,ca se intelege ca mie mi-ai raspuns .
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Mersi de raspuns Cristi.

Comment

Originally posted by VictorMarian View Post
              Salutare,

Vitezometrul meu face figuri, merge o perioada si apoi nu mai indica viteza cu care circul, ieri am facut 120 de km, desigur vitezometrul a mers maxim 50 km.
              Cand veneam spre casa, s-a aprins acest martor si nu mai dispare, masina merge ok.

Poate sa fie din cauza faptului ca am mers mult cu ea fara sa indice viteza si faptul ca am resetat calculatorul inainte de plecare?

Si mie mi-a picat senzorul de viteza dintr-o data. L-am comandat la reprezentanta si mi l-au adus dupa o saptamana. Pret: 180 lei. Montajul mi l-a facut un prieten.

Dupa 2 saptamani s-a rezolvat problema. Cand mi-au montat instalatia de GPL, cu un an in urma, s-au legat si de un fir de la sonda lambda, fir pe care nu l-au mai asezat in pozitia prevazuta de fabricant. Bateria masinii fiind veche s-a scurs electrolit, care din nefericire a ajuns pe mufa cablajului de la sonda lambda. Electrolitul a topit o parte din plasticul mufei si fiind bun conductor transmitea impulsuri intre pinii din mufa, iar la calculatorul masinii ajungeau informatii eronate, fapt pentru care o supraalimenta.
              Last edited by jules10; 2 October 2011, 22:47. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Si mie mi s-a aprins beculetul portocaliu de la martorul luminos sistem antipoluare....logan 1,4 din 2005...nu stiu ce sa fac.....pana acum alimentam de la MOL....cu benzina 95.....nu am avut problema asta niciodata......habar nu am ce sa fac.......
                ....mentionez ca in perioada dinainte de a se aprinde martorul luminos....am avut probleme si cu acul indicator de viteza.....pica in timpul mersului brusc......apoi isi revine dintr-o data.....

Originally posted by VictorMarian View Post
                Salutare,

Exact aceleasi probleme le am si eu acum......si nu stiu cum sa rezolv ..,.!?
                Last edited by Ovyd; 6 October 2014, 10:21. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Ptr. problema cu vitezometrul. se schimba piesa* respectiva

*doar in cazul in care nu ai schimbat recent mp3-ul, caz in care e posibil sa nu fie senzorul defect.
                  Manopera, pret real e undeva cuprinsa intre aprox. intre 20-40lei (ultimu' pret ptr. varianta reprezentanta)

Ptr. problema cu martorul antipoluare aprins, de obicei se rezolva cu alt sortiment superior de benzina (co99 sau co100) si schimabrea statie de alimentare.

Comment

In unele situatii,pentru vitezometru se poate repara "piesa' .Merita incercat.Nu este greu.

Comment

Originally posted by bobo View Post
                      sa aprins becul si nu se mai stinge,, si motorul se ineaca in mers,
                      ...si la mine s-a aprins si nu se stinge...dar nu se ineaca motorul in mers...

Originally posted by Iuga View Post
                      La mine când s-a aprins au spus că e de la combustibil şi mi-au şters eroarea (era în garanţie). A doua oară nu am mai fost la ei (s-a stins singur după ce am pus efix o perioadă) şi nu am mai avut probleme chiar dacă în prezent nu-l mai folosesc (efixu).
                      De la ce pompa ai alimentat efix ?
                      Last edited by Ovyd; 7 October 2014, 06:25. Reason: Automerged Doublepost

Comment

@Ovyd: De la Rompetrol

Comment

Originally posted by Ampt View Post
                          @Ovyd: De la Rompetrol
                          Am bagat de 99 de la Petrom.....este acelasi lucru nu?.....desi asta nu rezolva problema....am auzit ca mai bun e aditivul adaugat la un plin de benina de 95....si umblat cu el pana la golire fara sa adaugi intre timp.....

Comment

Dupa ce am alimentat benzina de 99....cam 15 litri.....am facut circa 10 km....si s-a stins becul de la martor sistem antipoluare.....si nu s-a mai aprins......probabil benzina a fost de vina.....sper sa nu mai am probleme....-dar vitezometrul tot asa imi pica in timpul mersului......

Comment

Originally posted by Kojak View Post
                              Ptr. problema cu martorul antipoluare aprins, de obicei se rezolva cu alt sortiment superior de benzina (co99 sau co100) si schimabrea statie de alimentare.
                              ...............

Comment

ghici ce, lipsa info viteza un anumit nr de km aprinde martorul obd. Ai dat bani degeaba pe benzina scumpa.
                                Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google