Huruit Volan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Huruit Volan

un huruit la rotirea volanului.initial nu am bagat de seama apoi l-am ignorat maxim.de ieri am inceput operatiunea de reparare a huruitului, crezand mai mult ca sigur ca este vorba de deja celebra panglica.Am demontat airbag, volan panglica facut o mica inspectie vizuala, curatat cu WD40 rulmentul care se vede in coloana de directie, gresat usor...curatat si panglica, si mai usor gresat.Am montat DOAR volanul inapoi fara panglica, fara airbag....si surpriza...face exact ca inainte.De mentionat ca directia este impecabila, stransa, legata, capete de bara si bielete nu au 2 saptamani.
    De la ce ar putea fii?
    Am localizat zgomotul, undeva intre partea superioara a coloane i de directie si pana in palnia de cauciuc de pe podul pedalier.Insa parca se aude de dincolo de aceasta palnie, de sub podul pedalier.
    Poate cineva sa ma ajute cu o foto program sa vad ce este sub acea palnie?Cum se demonteaza palnia de cauciuc, ma gandesc la o mica curatare + gresare a elementelor care se misca/freaca/invart mai ales in zona de contact direct.
    Exista vreun kit de reparatie pt coloana volan?
    In afara de rulmentul care se vede in partea superioara a coloanei mai exista si altceva, rulment, bucsa?
    Mentionez ca huruitul/frecatul se aude atat la viraj stg cat si dreapta fie ca masina este asezata pe sol sau suspendata.e un zgomot de frecare..plastic pe plastic, oricum ceva gros si infundat.

Multumesc!!!

mai e un rulment identic cu cel de sub volan putin mai jos , undeva spre capatul tevii. E posibil ca unul dintre ei sa fie cu probleme. Gresatul nu prea ajuta daca unul sau mai multe ace din rulment s-au spart. Eventual detaseaza coloana de caseta si vezi daca mai face. Informativ e 4 -500 lei o coloana noua si nu exista kit de reparatie sau rulment separat.
    Pain brings out the truth in us all...
    ...how much truth can you stand?

Comment

Eu am avut aceeasi problema , dar scartaia doar cand se incalzea masina .
      Daca spui ca directia e in regula si ca acum 2 saptamani ai schimbat mai tot , vezi ca e posibil sa fi sarit siguranta care tine burduful de cauciuc de pe bieleta si sa fi intrat mizerie cand culiseaza . Numai bine !
      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

am rezolvat.
        rulmentul din partea inferioara era cam blocat, nu a mers curatat, degripat asadar am schimbat coloana cu una SH, insa impecabila.Acum merge perfect fara zgomote

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google