Tremura Volanul (uneori)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tremura Volanul (uneori)

Am o problema legata de directie. Mi se intampla destul de des sa am un tremurat usor in volan (stanga - dreapta). E ca si cum ar fi discurile sau jantele ovalizate. Sunt momente cand directia functioneaza pefect, dar in egala masura sunt momente cand tremura volanul pe drum drept fara gropi sau denivelari si am constatat ca si feedback-ul este sacadat, nu constant atunci cand virez. Problema asta o am de cand am cumparat masina, adica de 2 ani.
    Mentionez ca am echilibrat rotile, am verificat presiunea, iar masina e dci 85 cp, din aia cu directie electronica care bazaie.
    Ma deruteaza faptul ca nu se manifesta tot timpul, are momente cand functioneaza perfect. M-as duce la service, dar poate prind un moment cand functioneaza bine si zic aia ca-s paranoic.
    Din puntul meu de vedere ma gandesc la presiune inconstanta pe instalatia de servo care determina problema asta, dar asta e doar o parere. Astept si parerile voastre.
    Last edited by vladmarcu86; 3 December 2010, 20:58.

foarte probabil sa ai o janta indoita sau galca in anvelopa.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Ar fi fost usor, dar nu tremura tot timpul. Daca era ceva indoit sau umflat, se manifesta tot timpul.

Comment

pare a fi chiar si o problema a pompei servo electrice in sine, mai ales daca ne luam dupa feed back-ul sacadat

Comment

Ştiu pe cineva care a avut o problema cu tremuratul volanului depistată pe autostrada la o viteză de 120km/h şi la vulcanizare a descoperit o gâlmă la o roată pe spate. A spus că se manifesta doar la o anumită viteză. Dar poate să fie şi de la aer pe instalaţie sau vâscozitatea lichidului.

Comment

La asta ma gandesc si eu. Directia este reglata bine, nu tremura deloc nici peste 140 km/h, Curge lin pe strazi bune, doar volanul se misca aiurea uneori.

Comment

Băiatu mi-a spus că doar la o anumită viteză. Avea un punct critic nu mai puţin nu foarte mult peste. Oricum tot de service e problema cu schimbatul lichidului cred. Sau un tester.

Comment

Verifica presiunea in anvelope si incearca sa-ti dai seama pe ce portiuni de drum tremura volanul. Sa nu uitam ca soselele sunt praf chiar daca arata bine.
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Am facut aceste constatari pe portiuni de drum absolut perfecte (alea putine), cu presiunea verificata si rotile echilibrate.
                  Cred ca ma duc la garantie si iau mecanicul cu mine vreo juma de ora sa-i arat care-i treaba.
                  Tind spre varianta cu lichidul vascos, aer pe instalatie sau pompa de servo cu probleme. Ar mai fi posibilitatea ca distributia sa nu invarta pompa de servo la viteza corecta si ea sa nu poata functiona cum trebuie, dar nu cred pentru ca totul functioneaza corect (alternator, AC ..) Sper sa nu fie caseta de directie.

Comment

verifica daca nu cumva axu volanului e slabit pe caseta se verifica cu motoru oprit dai covorasu la o parte si o sa vezi un ax care iese din podea si de el e prins coloana de volan misti usor stanga-dreapta sau din acelasi ax care iese din podea prin mijlocu lui mai are un ax mai mic daca e iesit in afara e grav(caseta defecta) in primu caz se rezolva prin stringerea surbului al doilea caz caseta noua.Aer in instalatie nu este ca se aeriseste singura instalatia la 2-3 viraje stanga dreapta cap-cap de curs.Ulei vascos= tragi de volan cu 2 maini,la tine merge usor?poate lipsa ulei dar ar trebui sa faca galagie pompa cand virezi maxim stg sau dr

Comment

Daca ar fi axul volanului slabit, ar troncani la gropi sau denivelari, dar directia este inchegata destul de bine, nu troncane nimic deocamdata. Oricum o sa verific si treaba asta cu prima ocazie.
                      Volanul merge usor. E posibil ca sompa de servo sa pompeze aiurea si sa faca presiune inconstanta? Ma gandesc ...

Comment

Pompa se invarte tot timpu(normal sa se invarta) dar presiunea creata se duce in vas,in momentu cand incepi sa virezi atunci baga presiune un caseta dupa ce ai terminat viraju chiar daca ai rotile virate presiunea intra in vas totu dureaza fractiuni de secunda(ca sunt niste chestii care te ajuta la virare),acolo o fi buba la masina ta.La tine pompa este electrica parca ai diesel presiunea e constanta ca are o supapa de supra presiune care mentine aceeasi presiune tot timpu si la cele mecanice adica la benzinare e acelasi principiu de functionare indiferent de turatia motorului

Comment

daca ar fi de la servodirectie,de ce nu face si pe loc acel joc,ca e cam acelasi lucru ca si cum ai merge,pompa baga si in mers si pe loc atita vreme cat e actionata de turatia motorului,ori ai vreo galma ori vreo janta ovalizata,ori echilibrarea nu a fost facuta cum trebuie,ori anvelopa cu toate ca nu are galma are vreun defect de fabricatie sau defectul a intervenit in timp
                          sigpic
                          Poate pentru lume ești o singură personă,dar
                          pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

in primul rand fa schimbul cu rotile de pe spate , daca persista ... verifica capete de bara si brate

Comment

pai motorul e dci, nu e pompa clasica antrenata de curea e pompa electrica sub bara de fata, nu e obligatoriu sa faca si pe loc asa

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google