If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
daca ai iluminat stradal e normal sa nu se vada diferenta mare ..... asta poate sa iti confirme oricine .... fiindca de aceea sunt puse lumanariile alea indreptate spre sosea ... ca sa ai lumina ... daca era pentru pietoni erau indreptate spre trotuar, pe centura sau pe strazile cu putina lumina vezi bine ? daca da .... te duci la ipso si dai banii degeaba , daca si acolo e problema inseamana ca ai luat becuri de 10 lei perechea care lumineaza de toti banii bafta
eu de asta ma plang .... iluminat stradal exista partial (doar pe sensul opus drumului meu spre casa ) pe sensul meu este mai intunecat iar daca sunt pietonii abia ii vad si asta de la o distanta destul de mica....
iar de becuri daca citeai ce am mai zis in afara de primul post vedeai ca am philips-uri si au fost cam 20 ron bucata.
un set de becuri philips bune este undeva la 100 de ron daca ai chiar asa mare problema cu lumina asteapta un salariu sau pune niste bani la saltea si cumpara-ti o instalatie xenon face toti banii si nu se compara cu becurile normale
conteaza si ce fel de asfat este turnat. de exemplu pe autostrada avadn in vedere ca e acel negru inchis absoarbe lumina extrem de tare si ti se pare ca nu ai deloc lumini. saptamana trecuta am mers vreo 100 km pe zapada noaptea si vedeam foarte bine din cauza ca nu mai absorbea lumina.
eu zic ca asa e normal. daca vrei ceva mai bun incearca un xenon. despre lupe nu prea stiu ce sa spun ... am auzit de la unii ca nu prea poti sa le reglezi sa bata cum trebuie.
Nu stiu daca este sesizabila diferenta in fotografie, in partea stanga aveam becul original din fabrica osram, iar in cealalta osram night braker !
Asta nu inseamna ca nu trebuiesc si putin reglate farurile, o metoda buna si ieftina fiind in'tradevar in fata unui perete, noaptea!
@pirvu_alex am in plan un upgrade la xenon + lupe desi am zis sa mai incerc osram night breaker sa vad cum este si cu alte becuri decat philips mai intai(varianta mai ieftina ) )
din ce am mai citit pe forumuri erau foarte multi colegi care au fost nemultumiti de philips fie din cauza lumii fie din cauza duratei de viata a becului
@adryanys multumesc pentru poze cel din dreapta parca are ceva mai alba lumina
aseara m am intalnit cu cosmin ne am pus langa un perete si am reglat farurile...
- becul de la sofer nu se asezase cum trebuie si din cauza asta batea fix in fata masinii iar reglajul cu imbusul era aproape nul, dupa ce becul a fost pozitionat cum trebuie farurile le am relgat sa bata la fel nu unu mai sus sau altu mai jos
- drumul spre casa de unde m am intalnit cu cosmin a fost foarte bine iluminat ... deci nu am nicio impresie legata de reglajul facut si de cum bat farurile acum. pana sa ies pe sosea printre blocuri se vedea o diferenta... o sa revin mai pe seara cu un post dupa ce fac drumu spre casa pe centura si zonele aiurea iluminate.
dupa drumul facut spre casa pot spune ca farurile au luminat ceva mai bine dar tot sunt cateva zone in care .... fie ca i lumina prea putina, umed pe jos .... da e foarte naspa cand trec pe acolo (la intersectia centura cu podul de la pipera tunari langa serviceul ala de roti) deci acolo ma simt orb.... mai ales daca vine cineva din fata... gata pa numai vad bordura facuta pentru delimitarea sensurilor ... norocu meu e ca am facut drumu de atatea ori incat stiu pe unde sa ma bag
luna viitoare voi face trecerea la osram night breaker - pentru ca am fost multumit de osramurile de pe masina stock sau cel putin asa imi aduc aminte de primii 2 ani ai masinii perioada in care am facut fffffoarte multi km pe timp de noapte. daca nici asa nu o sa fiu multumit o sa fac trecerea la xenon
o sa incep prin a va ura toate cele bune si tot ce va doriti in noul an
legat de lumina ce senzatie misto am avut ieri cand a nins ) cata lumina reflectata de zapada.
am vazut si eu asa ceva,parerea mea e ca din masa e problema la fel ca in spate cu farul de ceata
un fir mai gros ar trebui sa fie de ajuns,nu mai schimba becurile ca astea de azi cand se ard se ard si nu se mai aprind deloc nu fac faze de genu iluminat slab
eu deja incep sa ma satur de instalatia electrica la logan,cred ca e partea cea mai slaba la masina,sa nu mai vorbim de iluminatul interior la comenzi(geamuri,ventilatie,etc)
@lenard Daca nu esti multumit de iluminatul interior si vrei ceva mai bun, atunci te asteptam la intalnirile LoganClub Mures unde vei avea ocazia sa vezi live cateva inbunatatiri la acest capitol si nu numai.
Revenind la topic. Eu am pus Osram NightBreaker si sunt multumit pana acuma. Intr-o seara pe un camp, am comparat lumina cu lumina unui alt Logan care are becuri din fabrica si se putea vedea diferenta. La faza scurta Night breakerul este mai puternic si un alb mai rece, la faza lunga diferenta este mult mai mare Aproape ca nici nu se vede lumina becului original cand este aprins hightbreakerul si parca ar avea o tenta albastra. Acuma sa vedem cat vor tine aceste becuri.
instalatia electrica a masinii este calculata la un consum si pe langa asta mai e si alternatorul dimensionat corespunzator consumului fiecarui model de masina asa ca vedeti cum faceti cu beculetele de pe la masina si prin masina o sa plangeti dupa instalatia electrica..........sper ca m-am facut inteles(eu am avut deaface cu asa ceva)
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment