Capota Deschisa In Mers

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Capota Deschisa In Mers

Salut!Cu tot respectul pentru utilizatorii acestui forum va dezvalui un incident care l-am avut cu putin timp in urma.Deplasandu-ma pe E 60 la iesire din Brasov spre Sighisoara cu viteza de 90km/h,la trecerea pe langa un TIR care venea din sens opus cu o viteza cel putin cat a mea,capota s-a deschis si s-a lipit de parbriz fara sa-l sparga.Am reusit sa franez si sa trag pe dreapta iar dupa ce mi-am tras sufletul am cautat explicatii la ceea ce mi s-a intamplat.Capota s-a "sifonat" destul de urat dar am reusit sa o inchid ,iar cand am tras de ea doi oameni "hotarati" nu s-a mai deschis .Aici nu am gasit explicatie.Dar de ce nu a prins-o carligul de siguranta?.Aici am gasit explicatia.La "batrana" Dacia 1310 pe care am avut-o 12 ani inaintea Loganului eram obisnuit(ca multi altii) sa ung toate balamalele, articulatiile,etc. si uite asa am uns cu ulei si dispozitivul de inchidere a capotei la Logan.Astfel, cum merg frecvent pe drum neasfaltat,uleiul s-a imbacsit cu praf iar carligul de siguranta se misca cu "incetinitorul" si nu a prins capota cand s-a deschis.Capota nu s-a putut repara si a trebuit sa o inlocuesc ,la fel si balamalele care s-au strambat.Dispozitivul de inchidere l-am curatat cu un spray.De atunci am mai facut cateva dumuri in conditii similare dar capota nu s-a mai deschis.

bravo, o facusi pe treaba...

Comment

E bine de stiut.Suntem multi ce facem mai multe lucruri la masina cu intentie buna.
      sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

mie mi.a sarit la masina lu fratemiu (super nova)
        la logan verifica siguranta pe care o desfaci de afara, daca nu mai culiseaza cum trebuie picai putin ulei si misco de cateva ori pana simti ca merge usor, ca eu dupa ce am patit.o cu a lu' fratemiu asa i.am facut ca mai facea figuri siguranta (adica uneori deschideam capota direct fara sa mai dau de ea )
        sigpic

Comment

Originally posted by gedor73 View Post
          Salut!Cu tot respectul pentru utilizatorii acestui forum va dezvalui un incident care l-am avut cu putin timp in urma.Deplasandu-ma pe E 60 la iesire din Brasov spre Sighisoara cu viteza de 90km/h,la trecerea pe langa un TIR care venea din sens opus cu o viteza cel putin cat a mea,capota s-a deschis si s-a lipit de parbriz fara sa-l sparga.Am reusit sa franez si sa trag pe dreapta iar dupa ce mi-am tras sufletul am cautat explicatii la ceea ce mi s-a intamplat.Capota s-a "sifonat" destul de urat dar am reusit sa o inchid ,iar cand am tras de ea doi oameni "hotarati" nu s-a mai deschis .Aici nu am gasit explicatie.Dar de ce nu a prins-o carligul de siguranta?.Aici am gasit explicatia.La "batrana" Dacia 1310 pe care am avut-o 12 ani inaintea Loganului eram obisnuit(ca multi altii) sa ung toate balamalele, articulatiile,etc. si uite asa am uns cu ulei si dispozitivul de inchidere a capotei la Logan.Astfel, cum merg frecvent pe drum neasfaltat,uleiul s-a imbacsit cu praf iar carligul de siguranta se misca cu "incetinitorul" si nu a prins capota cand s-a deschis.Capota nu s-a putut repara si a trebuit sa o inlocuesc ,la fel si balamalele care s-au strambat.Dispozitivul de inchidere l-am curatat cu un spray.De atunci am mai facut cateva dumuri in conditii similare dar capota nu s-a mai deschis.
          cand inchizi capota,ai obiceiul sa o lasi usor,daca da,cea mai mare prostie,in manual specifica ca cel mai indicat e sa ii dai drumul de la o distanta de cca 30 cm pt a evita astfel de necazuri,stima si pe viitor aveti grija
          sigpic
          Poate pentru lume ești o singură personă,dar
          pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Mi-ai adus aminte de vechea Dacie...
            In manualul scos pe acele timpuri (destul de bine documentat) specifica foarte clar: capota se inchide nu prin apasare ci prin a o lasa libera de la cca 30 cm.
            Pe foarte multi i-am vazut lasand capota usor, apoi apasand cu mana peste ea, sa se inchida. I-am intrebat de ce procedeaza astfel si mi s-a zis...Ce, vrei sa stric broasca?

Inca un sfat, rezultat din practica recenta...aveti Maaare grija ce lasati pe la motor, sa nu intre vreo piesa, carton, plastic, carpa in mecanismul broastei - cand mesteriti pe acolo.
            La tatane-miu am gasit capacul de protectie al bornei exact in locas...
            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

Dece s-a deschis , nu era inchisa ? era pe siguranta ?
              sigpic #

Comment

...Dar de ce nu a prins-o carligul de siguranta?.Aici am gasit explicatia.La "batrana" Dacia 1310 pe care am avut-o 12 ani inaintea Loganului eram obisnuit(ca multi altii) sa ung toate balamalele, articulatiile,etc. si uite asa am uns cu ulei si dispozitivul de inchidere a capotei la Logan.Astfel, cum merg frecvent pe drum neasfaltat,uleiul s-a imbacsit cu praf iar carligul de siguranta se misca cu "incetinitorul" si nu a prins capota cand s-a deschis...
                Adi, te plictisesti...?

Comment

nu, dar e mai simplu sa intrebi, decat sa citesti primul post...
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by 77sky View Post
                    Mi-ai adus aminte de vechea Dacie......
                    Daca ti-a adus aminte de vechea dacie,,atunci trebuie sa stii ca la vechea dacie capota se deschidea invers.
                    Capota aia si daca o lasa-i tu intredeschisa si tot nu se ridica!

Comment

Sky se referea la ceea ce scria in manualul Daciei 1300 referitor la inchisul capotei.
                      sigpic

Comment

@gedor73 ai cumva cheder la capota?

Comment

si eu am patit la fel ,doar ca la mine s-a spart si parbrizul si m-ia infundat si antena un pic .....atentie deci.

Comment

Am vazut si eu multe logane cu capotele indoite in jurul balamalelor, incep sa cred ca este o problema majora

Comment

Mda, ca de obicei, nu sunt in randu' lumii si nu ma integrez in societate, cum imi spunea toa'rsa educatoare, aratandu-ma cu destu' in fata clasei...
                              Voua vi se deschide capota in mers, mie portbagaju'...'ai ca la mine problema a aparut de cand am instalat o deschidere electrica la portbagaj si e rost de ceva defect la actuator si/sau se freaca ceva fire, dar la capota motor sincer nu stiu ce defect sa aibe incat sa sara in mers...ori nu e inchisa bine, ori se contorsioneaza in asa hal caroseria, de o da pe spate...
                              Keyboard error or no keyboard present.
                              Press F1 to continue or DEL to enter setup...

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google