Dacia Logan 1.5 , 65 Cai Consum Exagerat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dacia Logan 1.5 , 65 Cai Consum Exagerat

In primu' rand tin sa va salut pe toti si sa sper ca ma primiti si pe mine in clubu' vostru
    am si eu un logan 1.5 diesel , 65 cai.
    Problema mea ar fi ca am un consum mare indiferent de traseu .
    De exemplu , numai in bucuresti , trafic bara la bara etc.. consuma cam 9 % ...
    Pe autorstrada a1 , pana la Lehliu + o portiune din drumu' vechi consum cam 7 %. Adevarul este ca nu sunt nici un profesionist ( am permis de un an , masina de 2 luni )
    Va rog frumos dati-mi si mie sfaturi pentru a diminua consumul.
    ps: nu folosesc ac , caldura o tin pe 1 de cele mai multe ori

Prietene, de unde stii ca ai consumul asta? Ai computer de bord sau ai calculat tu? Consumul e exagerat de mare

Comment

Am avut si eu asemenea probleme cind eram incepator.Turam motorul mult prea mult la plecarea de pe loc,plecam de parca eram la curse,toate manevrele le faceam in ture si treapta de viteza nepotrivite.Motorul se simte si o data cu experienta o sa vezi ce ii place si ce nu.

Nu pleca sportiv de pe loc,adapteaza treapta de viteza cu turatia in sensul sa nu o tii in ture mici(1200 ture in treapta 4 consuma mai mult decit 2000 in treapta 3),incearca sa mergi constant fara accelerari si decelerari fara rost,la accelerari nu baga piciorul in pedala mai mult decit poate masina ca nu obtii decit consum mai mare.

Pina inveti masina o sa mai treaca dar nu te speria deoarece nu asta e consumul masinii.In functie de sofer ar trebui sa oscileze intre 6 si 7,5 in oras iar afara intre 5 si 9 la suta cind mergi cu 150 la ora.Datele sunt testate de mine pe mai multe masini pe care le-am avut in dotare cu diferite stiluri de condus.
      sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

Problema s-ar putea sa fie piesa dintre scaun si volan ( nu vreau sa te jignesc mai glumim si noi) la ce turatii schimbi, ce stil de condus ai mai sportiv iti place sa ii dai talpa? Asa eram si eu la inceput ii dadeam turatie de o lua mama naibii, dar acum am reusit sa scot consum de 5,5 mixt cu benzinar de 1.4. Incearca sa iti schimbi stilul sa conduci mai lin fara accelerari bruste.

P.S Motorina de unde bagi?

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google