Problema Martor ABS + Frana De Mana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Martor ABS + Frana De Mana

Salut!
    Detin un Logan 1.6 MPI, nivel de dotari Ambition.
    Acum 2 zile i-am schimbat rulmentii rotilor din fata si placutele de frana.
    Astazi am observat ca mi se aprind simultan martorii pentru ABS si frana de mana.
    Ce e interesant este ca se aprind cam de la +100 km/h, pana la viteza aia, toate-s bune si frumoase.
    Imi spunea cineva ca s-ar putea sa fie din cauza placutelor, ca le-am schimbat si acum trebuie resetat computerul de bord pentru a le putea "vedea" pe cele noi.

Sfaturi, sugestii?
    Multumesc anticipat.

Problema este din cauza rulmentilor pe care i-ai schimbat, acceasi problema am intalnit-o si la un megane, la care dupa viteza de ~50 km/h se aprindea martorul abs. Rezolvarea a fost inlocuirea rulmentilor cu altii noi.
    Placutele de frana nu au nici o treaba...nu este nici un senzor acolo deci nu ai ce sa resetezi
    (azi am schimbat si eu placutele pt. a doua oara )

Comment

problema trebuie sa fie de la rulmenti
      sunt doua tipuri de rulmenti, la care difera numarul cititorilor de abs
      ai pus pe masina codul gresit de rulment
      ar trebui sa cauti codul corect pentru tine in dialogys

LE:am postat in acelasi timp, sc

Comment

I-am pus rulmenti noi, acum trebuie sa-i iau altii? :|
        Adica pentru Logan, nu sunt standard ? M-am dus frumos la magazin, le-am cerut rulmenti, mi-au dat...

Ce este acest dialogys?
        Capacitatea de franare se diminueaza in cazul de fata?
        Last edited by cocutza92; 12 February 2011, 18:43. Reason: Automerged Doublepost

Comment

sunt 2 modele , si difera dintii .
          Daca ai cumparat de la alimentara rulmentii asa patesti )
          Ai bon la ei , ii duci frumos inapoi ,si gata .
          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

dialogys este programul original de piese renault-dacia
            capacitatea strict mecanica de franare nu este afectata, atat doar ca in momentul aprinderii martorului de abs, sistemul nu va mai functiona
            este normal....calculatorul vede ca rotile din fata si din spate ruleaza cu viteze diferite, diferenta depasind pragul de eroare peste 100 km/h de asta se si aprinde pe la viteza asta
            iti trebuie codul original si CORECT de rulment, din pacate asta da...inseamna ca trebuie sa-i inlocuiesti din nou

Comment

Multumesc pentru raspunsuri, revin cu pareri dupa ce remediez problema.
              O seara buna.

Comment

Am revenit. Se pare ca problema este de la rulmenti. Aia de la magazin mi-au dat pentru Logan cu ABS facute dupa martie 2007, masina mea e fabricata inainte. Acum o sa ma duc la reprezentanta direct, sa vada care-i treaba si sa-mi iau originali.

Asa ca aveti grija cand schimbati rulmentii, sunt 3 tipuri: pentru masinile fara ABS, pentru cele cu ABS fabricate pana in martie 2007 si pentru cele cu ABS fabricate dupa aceasta data. La masinile cu ABS, daca nu ii puneti corect, patiti ca mine.

Comment

Din curiozitate cit au costat si la citi km a trebuit sa ............
                  sigpicPasionat de MCV si natura

Comment

La reprezentanta Dacia au fost 250 lei/bucata.
                    Mai gasisem la un magazin, originali Renault, 130/lei bucata.
                    Eu am cu masina 36600 si imi cedase cel de pe dreapta.
                    Mi-au mai spus baietii de la serivce ca eroarea asta mai poate aparea din cauza geometriei rotilor si ca atunci cand schimbi capetele de bara ar trebui sa-i faci si geometria rotilor.

Comment

prin "eroarea" inteleg uzura prematura a rulmentului din cauza geometriei incorecte. sper ca nu ti-au vandut gogosi sau sunt atat de imbecili incat sa sustina ca s-a aprins martorul abs din cauza geometriei rotiilor, asta ar mai lipsi, ar fi cea mai tare gogoasa de pana aacum spusa de violonistii si cofetarii de prin service-uri...
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

necesita rulmenti originali cu banda magnetica . ..si nu se aprindea martorul din bord ,clar

Comment

Nu e magnetica banda. E o coroana... un fier ordinar.

Comment

Salut
                            Detin un logan 1.6 16v si dupa ce a-m schimbat bateria ramine marorul abs si cel de la frina de mana aprins . Ce sa fac?

Comment

nu ti se potriveste nicio situatie din alea de sus ?
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google