Huruit In Mers

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Huruit In Mers

Am mers la un service autorizat Dacia pentru schimbarea kitului de distributie si totodata am inlocuit mai multe piese la directie si anume rotula axiale stg. si dr. , pipa bieleta stanga si dreapta, bieleta antiruliu stg, dr.Acestea le-am inlocuit in urma constatarii mecanice.Imediat ce am luat masina din service, am constatat aparitia unui huruit. Nu m-am dus imediat la service , ci dupa aproape 2 luni si dupa parcurgerea doar a 400 de km.Cei de la service au spus ca poate fi de la rulment, cu toate ca la constatarea facuta initial, nu au spus nimic in acest sens. Nu cred ca dupa 400 km, se putea strica rulmentul.Am observat ca roata din stanga fata mergea cam greu.
    Intrebarile meale ar fi urmatoarele:
    - este posibil ca la schimbarea pieselor prezentate mai sus, mecanicul respectiv sa fi afectat rulmentul cumva prin lovire?
    - care este simtomul pentru inlocuirea rulmentului ?

inainte de toate incearca sa folosesti functia "search",mai sunt discutii pe tema asta
    se poate ca la scoaterea capatului de bara de pe fuzeta,nefolosind presa ci ciocanul sa iti afecteze rulmentul,totdata se prea poate ca pistonasul etrierului sa ramina blocat,infranat,iar de aici sa huruie,roata care se invarte mai greu,se incinge mai tare,daca da,sunt 2 cauze,blocare pistonas etrier,inceperea griparii rulmentului
    sigpic
    Poate pentru lume ești o singură personă,dar
    pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

Am si eu un huruit la roata din dreapta fata,care incepe cam pe la 50 km/h.Vibratii se simt putin.
      Am primit doua raspunsuri:rulmentul sa fie bulit ori planetara strambata .
      Ce ziceti?
      sigpic
      !

Comment

planetara mai greu sa huruie,in general pe curbe,dar nu e exclus sa huruie si planetara,asta doar in cazul in care ai strimbat-o
        sigpic
        Poate pentru lume ești o singură personă,dar
        pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!

Comment

''Am si eu un huruit la roata din dreapta fata,care incepe cam pe la 50 km/h.Vibratii se simt putin.
          Am primit doua raspunsuri:rulmentul sa fie bulit ori planetara strambata .
          Ce ziceti?''

deci si mie imi huruia in treapata a4-a si a5-a cand acceleram , de exemplu cand intram intr-o depasire, ma gandeam si eu ca e de la vreun rulment sau planetara care are un pic de joc, dupa cateva zile am observat ca imi curgea apa prin partea dreapta , am verificat si am vazut ca e pompa de apa, m-am dus am schimbat pompa + kit-ul de distributie si semeringul ala de acolo+ cureaua de accesorii, si acum merge de parca e noua, nu mai huruie, nu mai tremura sau alte zgomote, precizez ca deja la rola de la distributie iesea vaselina afara si cred ca isi facuse un pic de joc si trepida, trepidatiile transmitandu-se pe la partea de rulare, prima data cand am schimbat distributia nu am schimbat si pompa ''la sfaturile celor din service'' ''ca cica nu este necesar daca nu curge'', acum am dat iarasi o gramada de bani pentru aceeasi operatie pe care am efectuat-o cu jumatate de an in urma.
          sigpic

Comment

ca sa iti ia bani... ce nu zic mecanicii.
            Nu sufar de nebunie, doar savurez fiecare moment al acesteia!!

Comment

poti verifica daca este rulment ridicand masina pe cric si invarti de roata...daca se aude huruit este rulment sau verifici daca roata are joc .prinzi cu mainile si misti stanga dreapta.,apoi sus- jos(sus jos insemnand cum sunt cifrele pe ceas 6 respectiv 12 )daca are joc asa 100%rulment
              sigpicmasina personala pare cea mai deosebita

Comment

sus - jos poate fi si pivotul. stanga- dreapta capatul de bara, baga capul dupa roata si cand misti te uiti si la pivot ca se observa daca e stricat.
                Nu sufar de nebunie, doar savurez fiecare moment al acesteia!!

Comment

Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google