Masa Admisa Pe Logan

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Masa Admisa Pe Logan

Salutare,
    Ce probleme tehnice pot aparea, in timp, la un logan 1.6 cu sarcina utila maxim autorizata de 438 Kg, daca merg de 10 ori pe an, incarcat aproape de maxim, circa 300 Km?

depinde si de drumurile pe care mergi.
    atata timp cat esti sub limita admisa daca este drumul cat decat neted totul este ok
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

Topicul asta mi-a adus aminte de o intamplare.

Venise din Bacau o doamna sa cumpere niste produse. 176 KM cursa. Cand am vazut greutatea de incarcat (cca 700-800kg) mi-am imaginat o camioneta, dubita, papuc sau altele asemenea.
      Nope! Era...un logan, evident!
      Si o soferita, doamna. Si-a distribuit inteligent marfa in toate ungherele: in fata, pe pres, in spate, pe covorase, in portbagaj etc...
      Nu stiu cum a ajuns acolo. Dar am mai vazut masinuta aceea pe la mine.

Am condus masina incarcata mai mult de maxim. Insa...conditia esentiala este sa ai greutatea distribuita uniform si sa rulezi incet-incetisor pe suprafete denivelate.

Asa ca...nu ai grija de felul cum se va comporta, important este sa mergi bland, prudent cu ea si mare atentie la hartoape, hopuri etc
      Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

dar eu ca am tras azi ,un bmw seria 5 din 2002,circa 65 de km,s.o fi dus discu de ambreiaj????simntome nu imi da,am logan 1.4 mpi...

Comment

masa maxima admisa e masa totala a masinii cu incarcatura, nu cat tragi ...
          sigpicMy ride

Comment

stiu delux,dar daca tot este vorba de kg ,zisai k poate imi spune si mie cineva,scuze,daca am deranjat pe cineva....

Comment

RE

Drumul pe o distanta de 50 Km este mai mult decat denivelat. Am mers prudent, dar cred ca am depasit de cateva ori cu vreo 80Kg masa admisa. As putea avea surprize la revizia de 4-ani de anul acesta?

Comment

toamna trecuta am adus de la tara 16 saci cu struguri..~40kg bucata plus mama si tata...nu am avut probleme...drumul destul de bun...

Comment

cu 400 de kg incarcatura nu vei avea nici o problema

Originally posted by viper78 View Post
                  Salutare,
                  Ce probleme tehnice pot aparea, in timp, la un logan 1.6 cu sarcina utila maxim autorizata de 438 Kg, daca merg de 10 ori pe an, incarcat aproape de maxim, circa 300 Km?
                  Salut,

In fiecare an merg cel putin de 3-4 ori cu incarcatura aproximativ 400 kg (4 oameni, un copil si bagaje portbagajul plin) pe ruta Sibiu-Botosani (aprox 500 km).

Masina are acum 52 000 de km si nu are absolut nici o problema la suspensii sau articulatii sau ambreiaj.

In afara de demaraj slab cu masina plina (eu am 1.4 GPL) nu am avut nici o problema.

P.S. Ocazional am mers drumuri de 20 de km pe macadam cu urmatorii pasageri - sofer eu 100 kg, tata socru 110 kg, mama soacra 98 kg, sotia mea 65 kg, cumnata mea 75 de kg = total 448 de kg fara sa iau in considerare si bagajul (in jur de 10 kg)
                  Last edited by stolniceanulucian; 15 April 2011, 13:50.
                  Logan GPL 1.4

Comment

Nu are nici pe naiba, cu conditia sa fii bland cu ea. Daca nu esti bland o sa se duca naiba ambreiajul in primul rand pana la articulatii si alte cele. Stiu pe cineva care a mers cu vreo 15 saci de ciment si inca 2 oameni in masina cam 100km. Masina aia are vreo 200k km acum si merge bine mersi.
                    sigpic

Comment

La masinile cu repartitor mecanic,dupa un drum lung cu o incarcatura maxima,se deregleaza repartitorul de franare.Masina nu o sa mai aiba frana eficienta, pe puntea spate,dar se poate regla iarasi.Am intalnit si masini cu tija repartitor stramba,deci s-a pus greutate mult mai mare .
                      LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

repartitoarele mecanice se strica oricum. sau ma rog nu se strica se blocheaza. mare parte din loganurile care ajung la itp au aceasta problema. daca urmariti la semafor la franare loganul are tendinta sa se duca in bot nu sa se aseze uniform pe drum la franare. este tocmai din cauza repartitorului
                        Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

Loganul se duce in bot la franare din cauza ca are suspensia moale si pentru ca are garda la sol mare. Nu e repartitorul neaparat de vina.

Daca vrei masina care sa nu se duca in bot la franare ia-ti un Audi cu suspensie controlata electronic la care amortizoarele fata se intaresc atunci cand franezi.

Numai ca ala e un pic mai scump decat Loganul
                          Logan GPL 1.4

Comment

De unde ai scos-o si pe asta? Se duce in bot din cauza suspensiei si datorita inertiei.
                            sigpic

Comment

ca sa fiu un pic off topic, am franat mai demult brusc , brutal si nervos si a mers sanie ( n-am abs si masina goala ) si a luat-o deodata spre dreapta , motive?
                              " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google