If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salutare,
Ce probleme tehnice pot aparea, in timp, la un logan 1.6 cu sarcina utila maxim autorizata de 438 Kg, daca merg de 10 ori pe an, incarcat aproape de maxim, circa 300 Km?
Venise din Bacau o doamna sa cumpere niste produse. 176 KM cursa. Cand am vazut greutatea de incarcat (cca 700-800kg) mi-am imaginat o camioneta, dubita, papuc sau altele asemenea.
Nope! Era...un logan, evident!
Si o soferita, doamna. Si-a distribuit inteligent marfa in toate ungherele: in fata, pe pres, in spate, pe covorase, in portbagaj etc...
Nu stiu cum a ajuns acolo. Dar am mai vazut masinuta aceea pe la mine.
Am condus masina incarcata mai mult de maxim. Insa...conditia esentiala este sa ai greutatea distribuita uniform si sa rulezi incet-incetisor pe suprafete denivelate.
Asa ca...nu ai grija de felul cum se va comporta, important este sa mergi bland, prudent cu ea si mare atentie la hartoape, hopuri etc
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Drumul pe o distanta de 50 Km este mai mult decat denivelat. Am mers prudent, dar cred ca am depasit de cateva ori cu vreo 80Kg masa admisa. As putea avea surprize la revizia de 4-ani de anul acesta?
Salutare,
Ce probleme tehnice pot aparea, in timp, la un logan 1.6 cu sarcina utila maxim autorizata de 438 Kg, daca merg de 10 ori pe an, incarcat aproape de maxim, circa 300 Km?
Salut,
In fiecare an merg cel putin de 3-4 ori cu incarcatura aproximativ 400 kg (4 oameni, un copil si bagaje portbagajul plin) pe ruta Sibiu-Botosani (aprox 500 km).
Masina are acum 52 000 de km si nu are absolut nici o problema la suspensii sau articulatii sau ambreiaj.
In afara de demaraj slab cu masina plina (eu am 1.4 GPL) nu am avut nici o problema.
P.S. Ocazional am mers drumuri de 20 de km pe macadam cu urmatorii pasageri - sofer eu 100 kg, tata socru 110 kg, mama soacra 98 kg, sotia mea 65 kg, cumnata mea 75 de kg = total 448 de kg fara sa iau in considerare si bagajul (in jur de 10 kg)
Nu are nici pe naiba, cu conditia sa fii bland cu ea. Daca nu esti bland o sa se duca naiba ambreiajul in primul rand pana la articulatii si alte cele. Stiu pe cineva care a mers cu vreo 15 saci de ciment si inca 2 oameni in masina cam 100km. Masina aia are vreo 200k km acum si merge bine mersi.
La masinile cu repartitor mecanic,dupa un drum lung cu o incarcatura maxima,se deregleaza repartitorul de franare.Masina nu o sa mai aiba frana eficienta, pe puntea spate,dar se poate regla iarasi.Am intalnit si masini cu tija repartitor stramba,deci s-a pus greutate mult mai mare .
repartitoarele mecanice se strica oricum. sau ma rog nu se strica se blocheaza. mare parte din loganurile care ajung la itp au aceasta problema. daca urmariti la semafor la franare loganul are tendinta sa se duca in bot nu sa se aseze uniform pe drum la franare. este tocmai din cauza repartitorului
Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Loganul se duce in bot la franare din cauza ca are suspensia moale si pentru ca are garda la sol mare. Nu e repartitorul neaparat de vina.
Daca vrei masina care sa nu se duca in bot la franare ia-ti un Audi cu suspensie controlata electronic la care amortizoarele fata se intaresc atunci cand franezi.
ca sa fiu un pic off topic, am franat mai demult brusc , brutal si nervos si a mers sanie ( n-am abs si masina goala ) si a luat-o deodata spre dreapta , motive?
" Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment