Zgomot Ciudat DCi 70CP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot Ciudat DCi 70CP

De la un timp a inceput sa se auda un zgmomot ciudat, ceva in genul bataii avansului de la o masina pe benzina. Initial am zis ca "e de la ei", "asa face toate" (dupa cum s-au exprimat mecanicii ;) ). La revizia de 10.000km nu a fost nici o problema, insa zgmotul este destul de deranjant, si apare cand sta mai mult timp la o turatie (nu neaparat intre 1500-2000). Stie cineva ce poate fi?

Mai poti detalia? Zgomotul se aude in sarcina sau la ralanti? Cam din ce parte se aude, din capota? Daca apesi ambreiajul se mai aude?
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Se aude la turatii cam peste 1500 (aproximativ), si in sarcina si pe loc, nu conteaza pozitia ambreiajului, parca se aude in interior mai mult decat langa motor... l-am mai auzit si la alte dieseluri Logan, dar nu asa de evident, si nu pe o gama asa de larga de turatii.
      Si ca tot veni vorba nu am lasat pete de ulei pe jos, motorul e curat si la relanti nu are zgomote deosebite.

Comment

Verifica strangerea scutului.

Comment

Si la mine se aude tot asa un zgomot in sarcina si c-am din parteaea dreapta zona pedalier
          de la scut nu e ca la mine la stans si tot face
          suna cum ar fi e teava astupata cu un capac cum era inaine la trenuri de ex

Comment

Ar mai fi ceva... nu se aude cand accelerez si cand am turatia peste 2500 ... daca asta ajuta cu ceva...
            Ce ar mai putea sa vibreze in afara de scut? Ca pe ala cred ca l-a strans bine mecanicu'...

Comment

Am avut si eu parte de o surpriza cu masina, aveam un zgomot groaznic in sarcina si masina avea 100 km...concluzia: scutul nu era prins bine apoi, am mai avut un zgomot, tot asa la turatii mai mari si am aflat ca venea de la pedala de ambreiaj poate te ajuta cu ceva ceea ce am scris eu aici

Comment

@pisicutz: Ar putea fi si de la turometru, de la motorasul pas cu pas al lui.

Comment

Mie imi seamana ca o bataie a ceva care nu e bine prins... insa nu stiu ce sa fie...
                  Scutul - l-am vazut pe mecanic stangandu-l...
                  Ce mai ramane?

Comment

Protectiile de la esapament, sa intre in rezonanta si sa se loveasca de traseul de evacuare...

Comment

Si la mine apare acelasi zgomot...dar nu mereu...si se intampla in sarcina intre 1600 si 2100 de rpm....dar dupa un timp dispare......s-ar putea sa fie de la traseul de evacuare, vb lui andrei.......
                      1.5 DCI 70 CP Ambition `07 + resoftare = 85 CP

Comment

Si la mine se aud aceaste batai tot cam intre 1500 si 2000 rpm. Dar nu e o regula, ba apar bataile ba dispar. Mie mi se par ca ar proveni de la motor. Am incercat sa vad daca nu cumva il fortez prea tare sau nu e motorul incalzit, dar nici vorba, bataile apar destul de rar si dispar fara sa iti dai seama. Masina inca e in rodaj, are 660km si nu a fost turata mai mult de 2500rpm.

Comment

Zgomotul poate fi si de la mersul subturat frecvent.

Comment

Aici sunt de acord cu andrei. am observat si la masina mea unele zgomote ciudate cand motorul este subturat si am schimbat stilul de condus

Comment

Totusi, am vazut ca este un zgomot normal la dCi si este cauzat de reglajul automat al injectiei de combustibil pe baza senzorilor de acceleratie din fiecare cilindru, senzori cu care se detectează exploziile. Posibil asta si fie si la tine, e un fel de rontait.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google