De la un timp a inceput sa se auda un zgmomot ciudat, ceva in genul bataii avansului de la o masina pe benzina. Initial am zis ca "e de la ei", "asa face toate" (dupa cum s-au exprimat mecanicii ;) ). La revizia de 10.000km nu a fost nici o problema, insa zgmotul este destul de deranjant, si apare cand sta mai mult timp la o turatie (nu neaparat intre 1500-2000). Stie cineva ce poate fi?
Zgomot Ciudat DCi 70CP
Collapse
X
-
Mai poti detalia? Zgomotul se aude in sarcina sau la ralanti? Cam din ce parte se aude, din capota? Daca apesi ambreiajul se mai aude?
-
Se aude la turatii cam peste 1500 (aproximativ), si in sarcina si pe loc, nu conteaza pozitia ambreiajului, parca se aude in interior mai mult decat langa motor... l-am mai auzit si la alte dieseluri Logan, dar nu asa de evident, si nu pe o gama asa de larga de turatii.
Si ca tot veni vorba nu am lasat pete de ulei pe jos, motorul e curat si la relanti nu are zgomote deosebite.
Comment
-
Verifica strangerea scutului.
Comment
-
@pisicutz: Ar putea fi si de la turometru, de la motorasul pas cu pas al lui.
Comment
-
Protectiile de la esapament, sa intre in rezonanta si sa se loveasca de traseul de evacuare...
Comment
-
Si la mine se aud aceaste batai tot cam intre 1500 si 2000 rpm. Dar nu e o regula, ba apar bataile ba dispar. Mie mi se par ca ar proveni de la motor. Am incercat sa vad daca nu cumva il fortez prea tare sau nu e motorul incalzit, dar nici vorba, bataile apar destul de rar si dispar fara sa iti dai seama. Masina inca e in rodaj, are 660km si nu a fost turata mai mult de 2500rpm.
Comment
-
Zgomotul poate fi si de la mersul subturat frecvent.
Comment
-
Totusi, am vazut ca este un zgomot normal la dCi si este cauzat de reglajul automat al injectiei de combustibil pe baza senzorilor de acceleratie din fiecare cilindru, senzori cu care se detectează exploziile. Posibil asta si fie si la tine, e un fel de rontait.
Comment
Comment