Problema Computer Bord Si Vitezometru

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Computer Bord Si Vitezometru

Buna ziua. Am un logan 1.6 8v ambition , 2005 si cam de o luna am urmatoarele probleme:
    1. computerul de bord s-a dereglat rau , imi arata ca am un consum de 34% ceea ce este absolut imposibil , dupa ce fac plinul imi arata ca mai am 150km de mers si tot asa . I-am dat o resetare dar tot la fel , consumul este de 2-3 ori mai mare , viteza medie la fel (9-10km/h) .
    2. vitezometrul are momente bune in care ramane la 0 . Merg si deodata cade vitezometru la 0 si isi revine cand isi aminteste.

Imi puteti spune ce la ce ar putea sa fie ?

Probabil ai ceva probleme cu computerul de bord. Scurt, contact imperfect sau eroare in soft... Asta daca nu iti face si turometrul figuri.

Eu mi-am luat anul trecut unul nou de prestige cu tot cu vitrina, ceasuri si serigrafie la 200 lei, anul trecut.

Probabil Dacia ti-ar cere ceva mai mult pe o "reparatie".

Comment

Ai umblat la cd-player?
      Vezi ca ai probleme la firul care vine de la sonda in bord.
      GL-22-TOF

Comment

Nu am umblat la cd-player. Imi poti spune mai exact unde e firul de la sonda ? sa il schimb ?

Comment

uita.te pe cablaj, e un fir care pleaca de la cd player si se duce in bord, nu mai stiu sigur culoarea, dar parca verde
          sigpic

Comment

Sunt 2 fire unite si culoarea lor este verde.
            I HAVE A !sigpic
            fara linkuri externe in semnatura

Comment

si ce ar trebuii sa le fac? problema computerului de bord stiti cumva de la ce este?

Comment

Originally posted by walker01 View Post
                Buna ziua. Am un logan 1.6 8v ambition , 2005 si cam de o luna am urmatoarele probleme:
                1. computerul de bord s-a dereglat rau , imi arata ca am un consum de 34% ceea ce este absolut imposibil , dupa ce fac plinul imi arata ca mai am 150km de mers si tot asa . I-am dat o resetare dar tot la fel , consumul este de 2-3 ori mai mare , viteza medie la fel (9-10km/h) .
                2. vitezometrul are momente bune in care ramane la 0 . Merg si deodata cade vitezometru la 0 si isi revine cand isi aminteste.

Imi puteti spune ce la ce ar putea sa fie ?
                sigur nu vorbesti de loganul meu ? am exact aceleasi probleme/simptome, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca am acelasi tip de logan si din acelasi an de fabricatie... oare ce poate fi ? nu ne ajuta nimeni ? nu inteleg legatura cu cd playerul, deoarece nu am avut nicio problema cu el....

scuze ...dupa cateva sapaturi pe forum , walker01, am gasit asta :http://www.loganclub.ro/forum/vitezo...t=vitezometrul

sper sa ne fie de folos ! multa bafta ! astept vesti !
                Last edited by robin; 11 May 2011, 18:15.

Comment

da sa scoateti bornele la baterie vreo 15 minute ati incercat?
                  Nu sufar de nebunie, doar savurez fiecare moment al acesteia!!

Comment

Radio din fabrica este legat de acele indicatoare prin acele doua fire pentru ca atunci cand se aprind pozitiile , faza scurta etc. lumina de la radio (de la display) sa se diminueze putin ca sa nu te deranjeze pe timp de noapte
                    In viaţă risipim ani, iar la moarte cerşim clipe...
                    sigpic

Comment

iar cu , computerul de bord ce as putea face ?

Comment

Originally posted by walker01 View Post
                        iar cu , computerul de bord ce as putea face ?
                        computerul de bord e ok, nu are nicio problema; atunci cand vitezometrul "cade" nu se inregistreaza in computer km parcursi si astfel consumul prezentat de computer este eronat, pentru ca el isi face consumul prin raport intre distanta parcursa si consumul de combustibil.

am procedat la legarea celor 2 fire verzi intre ele : "operatia a reusit - pacientul este tot mort !..."
                        deci , la mine, nu are nicio legatura vitezometrul cu cele doua fire

scoaterea bornelor de la baterie nu am incercat ca ploua destul de tare afara-poate maine....

Comment

Originally posted by gmv97 View Post
                          Radio din fabrica este legat de acele indicatoare prin acele doua fire pentru ca atunci cand se aprind pozitiile , faza scurta etc. lumina de la radio (de la display) sa se diminueze putin ca sa nu te deranjeze pe timp de noapte
                          Tu te-ai gandit la ce ai scris?
                          I HAVE A !sigpic
                          fara linkuri externe in semnatura

Comment

vitezometrul se alimenteaza de la radio , asadar cand nu merge vitezometru ar trebuii sa nu mearga nici iluminarea din bord nu ? iar la mine merge iluminarea cand acul este blocat la 0

Comment

nu, nu, nu, de 3 ori "nu" firul verde e ala cu viteza, firul albastru e cu iluminarea cdplayer-ului. cd-ul nu alimenteaza nimic, decat poate o antena exterioara. firul verde e hiba, iar discutia despre simptomele acestea se discuta inca in vreo 3 locuri. va rog sa continuati aici
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google