Suera/scartaie Motorul !!! (1,5dci-70 De Gloabe)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Suera/scartaie Motorul !!! (1,5dci-70 De Gloabe)

Buna ziua. Problema este ca se aude un suerat/scartait in zona motorului mai ales atunci cand acesta este in sarcina, cand urc un deal spre exemplu, chiar si atunci cand nu mai sunt alti pasageri in masina . Acelasi zgomot se mai aude cateodata si in mers lejer (mai rar) , treptele 1-4 , in general dupa ce schimb vitezele, cand accelerez. Zgomotul NU se aude continuu , el dispare dupa 4-5 secunde si reapare ocazional. Nu se aude daca masina stationeaza. Se intampla sa fac plimbari scurte in oras si sa nu se auda. S-ar putea ca doar dupa ce se incalzeste motorul mai binisor. Daca apas pedala de ambreiaj in momentul respectiv, nu mai scartaie. E jenant cand esti cu o persoana straina in masina . Cand vedeam ca da sa scartaie apasam 1 secunda ambreiajul si acceleram din nou .
    Masina a fost cumparata de noua in 2008, condusa de mine ca incepator, are 34000 Km. , fortata, poate cateodata cu incarcatura dar nu raliuri/drifturi . A mers si pe drumuri de tara destul de des, prilej cu care acum un an aparuse o scurgere de ulei pe la un colier slabit undeva in zona laturii din spate a scutului dar s-a rezolvat. In motor uleiul e aproape de limita de sus a jojei. Ma intreb daca nu cumva o fi ceva de la cutia de viteze , daca n-am pierdut eu atunci ulei si din cutie. De unde credeti ca vine sueratul asta care pare sa fie din frecarea a doua metale ??? De la ambreiaj, cilindrul de presiune, cutie... ? In speranta ca nu v-am plictisit prea tare cu detalii, va multumesc pentru raspunsuri.

discul ambreiaj sau ceva probleme pe acolo mai mult ca sigur .

Comment

pana la urma ai rezolvat ?
      am si eu aceeasi problema cu un suierat cand merg cu ea in toate vitezele de la inceputul acceleratiei
      mentionez ca am motor 1.4 benzina

Comment

poate fi turbina !!!

Comment

[QUOTE=mspk;1024842]pana la urma ai rezolvat ?

N-am rezolvat inca... Am circulat cu ea mai mult prin oras si sincer sa fiu nu prea am mai auzit sueratul . Probabil pt ca nu am fortat-o deloc . O sa mai vad cum se comporta la deal cand ma duc la tara. Daca era nasoala treaba de tot dadeam fuguta in sevice. O las si eu sa mai sufere pana ma pregatesc cu niste cascaval.

Originally posted by LOGAN RALLY View Post
          poate fi turbina !!!

Turbina ??? Ce m-ai linistit ! ) Sper sa nu fie asta,.. si parca n-ar fi.. Nu suna ca un suierat de turbina mai accentuat, desi n-am ascultat pana acum nici o turbina stricata . Sueratul asta e ca un scartait produs de frecarea a doua parti metalice. La turbina sueratul defectuos cred ca e din cauza curentilor de aer care intampina pale strambe sau rupte din elice , etc..
          Nu te contrazic,... ma consolez si eu... E ca si cum ceva ceva pe-acolo n-ar fi uns cum trebuie .
          Am gasit si un canal sa merg sa arunc eu o privire sub ea poate imi dau seama de unde vine si ce e pe-acolo . Va tin la curent.
          Last edited by loganboy; 10 August 2011, 00:46. Reason: Automerged Doublepost

Comment

la mine se aude un sunet cum zici si tu din cauza la niste supape pe care le-am schimbat in motor, dar asta dupa 3000rpm ... turbina nu prea scoate sunete de genu' ... aia cade si la revedere (stiu ca am patit-o) (azi am schimbat turbina)
            Last edited by 77sky; 10 August 2011, 07:23.

Comment

Verificati rolele de la cureaua de accesorii, alea suiera de obicei , mai ales dupa ce se incalzeste motorul.
              Fuarte Nervos !!!

Comment

nu cumva cureaua de la alternator?eu altceva nu imi pot da seama ce ar putea sa suiere cum ai spus tu 4-5 secunde si nu tot timpul....

Comment

Fa urmatoarele probe:
                  - la relanti si pe liber< pe loc> vireaza brusc stanga sau dreapta si vezi daca fluiera.
                  - la relanti, cu motorul cald, da drumul la ac< daca functioneaza> si vezi daca fluiera.
                  Daca la una din astea fluiera iti zic eu ce ai la masina.
                  Fuarte Nervos !!!

Comment

Originally posted by NerviiMei View Post
                    Verificati rolele de la cureaua de accesorii, alea suiera de obicei , mai ales dupa ce se incalzeste motorul.

Mult mai plauzibil.. M-am speriat la inceput pentru ca auzeam foarte des sueratul asta. O perioada s-a linistit de tot. Acum iar a inceput, da mult mai rar ca inainte si se aude mai incet. Adica, cu geamurile inchise altcineva din masina nu prea poate sa deosebeasca sueratul asta fata de zgomotul motorului.. poate doar daca ii spun eu. Deja ma apropii de termenul cand trebuie schimbata si distributia si rolele si toate alea... o sa-i pun pe aia din service sa se uite atent si sigur va spun si voua ce-au gasit. Va multumesc pentru raspunsuri !

Originally posted by NerviiMei View Post
                    Fa urmatoarele probe:
                    - la relanti si pe liber< pe loc> vireaza brusc stanga sau dreapta si vezi daca fluiera.
                    - la relanti, cu motorul cald, da drumul la ac< daca functioneaza> si vezi daca fluiera.
                    Daca la una din astea fluiera iti zic eu ce ai la masina.

nimic,.. "merge" toate...
                    Last edited by loganboy; 11 November 2011, 21:10. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google