Se potriveste da. Uleiul este ELF 75w80
Probleme Cutia de Viteze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Problema Cutie Viteze
W salut!
Sunt nou in domeniu, atat ca sofer cat si ca posesor de auto... asa ca nu ma pricep si cred ca cea mai buna solutie e sa intreb.
Am un Logan din 2005 si am ceva probleme cu cutia de viteze: cand schimb in marsarier fie aud un zgomot similar cu un huruit, fie nu intra in marsarier.
In service mi-au schimbat uleiul de la cutie de viteze, dar dupa 1-2 saptamani am aceeasi problema, poate putin diminuata.
Multumesc in avans!
Comment
-
Originally posted by eu_cristian View PostW salut!
Sunt nou in domeniu, atat ca sofer cat si ca posesor de auto... asa ca nu ma pricep si cred ca cea mai buna solutie e sa intreb.
Am un Logan din 2005 si am ceva probleme cu cutia de viteze: cand schimb in marsarier fie aud un zgomot similar cu un huruit, fie nu intra in marsarier.
In service mi-au schimbat uleiul de la cutie de viteze, dar dupa 1-2 saptamani am aceeasi problema, poate putin diminuata.
Multumesc in avans!sigpic
Comment
-
Am facut scoala pe un Logan 1.5dci si pe 1.6mpi, dar nu aveau problema asta. O sa incerc ambele variante, cu 3 secunde si cea cu T1.Last edited by eu_cristian; 18 November 2015, 16:12.
Comment
-
Originally posted by Danissn View PostSalutare baieti , nu stiu daca a mai intampinat cineva problema asta , dar , in treapta a 2-a face un zgomot ca si cum nu ar intra in viteza . astept un raspuns.Originally posted by Catalin_bz View PostSalut.Am un Logan 1.4 an 2009 si imi face probleme cutia de viteze.In treptele 1,2,3 si 4 intra greu in viteze si la treapta 2 caraie,agata.Am schimbat si chitul de ambreiaj si tot la fel face,am ajuns la concluzia ca este de vina cutia de viteze....
La fel si cu intratul in R din a doua incercare sau cu caraituri. In cazul meu l-am reglat sa cupleze cam la ridicarea a 1/4 din cursa.
Bineinteles ca probleme pot fi si de la ambreiaj sau de la cutie dar merita incercata si varianta acestui reglaj, nu neaparat la 1/4 din cursa.
N-am observat diferente foarte mari dupa schimbarea uleiului din cutie.
Comment
-
Salutari. Aseara am schimbat kitul de ambreiaj (valeo cod 786031) si a aparut o problema la cutie si nu imi dau seama ce este. Pe liber daca repede drumul la pedala face un carait (care dispare daca apas iar ambreiajul sau daca accelerez putin sau daca incerc sa o bag in viteza) ingrozitor, daca dau drumul usor nici vorba. Azi am dat cutia jos si toate piesele sunt ok si la locul lor. Am reglat ambreiajul si timoneria si tot la fel face. Nu a mai facut asa niciodata, intra perfect in viteze si nu caraie la schimbarea lor. Am fost la mecanic si a zis ca nu a mai auzit asa ceva. Am facut si o filmare.
Comment
-
Arculetele de pe disc sunt slabe, asa sunt la Valeo. Intra intr-o rezonanta tampita. Alta idee n-am
Comment
-
Originally posted by Claudeel View PostSalutari. Aseara am schimbat kitul de ambreiaj (valeo cod 786031) si a aparut o problema la cutie si nu imi dau seama ce este. Pe liber daca repede drumul la pedala face un carait (care dispare daca apas iar ambreiajul sau daca accelerez putin sau daca incerc sa o bag in viteza) ingrozitor, daca dau drumul usor nici vorba. Azi am dat cutia jos si toate piesele sunt ok si la locul lor. Am reglat ambreiajul si timoneria si tot la fel face. Nu a mai facut asa niciodata, intra perfect in viteze si nu caraie la schimbarea lor. Am fost la mecanic si a zis ca nu a mai auzit asa ceva. Am facut si o filmare.
https://www.youtube.com/watch?v=qtxnLbpTe_Y
Comment
-
De fiecare data cand eliberez pedala de ambreiaj simt ceva la pedala ca si cum ar agata ceva foarte usor. S-a slabit ceva la pedala? Ca nu imi pot da seama de la ce ar putea fi.
Nu conteaza ca este in viteza sau pe liber, acelasi agatat il simt de fiecare data. Am miscat de pedala stanga dreapta si ar avea un mic joc, cred ca este normal, nu?
Comment
-
Originally posted by alessandro View PostAi mai facut ceva ? Se aude destul de urat si tare. As fi curios sa o aud live.
Comment
Comment