Cutie De Viteze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Tacanitul acela care dispare canad apesi pedala de ambreiaj este normal sa se auda ? Azi am auzit si eu prima data, cu masina pe loc .
    sigpic

Comment

Da este oarecum normal. E de la ambreiaj. S-am mai tot spus.
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Salut. Eu asi zice sa cauti totusi cauza zgomotului pe afara. Incearca si suportii(tampoanele) la motor si cutie. E posibil sa fie vreo-unul slabit, sau cauciucul sa fi pierdut calitatile. E destul de greu sa-ti dai seama din mers daca zgomotul vine chiar din interiorul cutiei. Iar daca ar fi asa, asi crede posibila mai degraba o problema la sincron. Daca ar fi de la grup, ar trebui sa se auda in toate vitezele.

Comment

Daca ar fi de la tampoanele elastice ale motorului, s-ar fi auzit si la franari.
          De la un pinion/sincron nu poate fi, nu are cum sa se auda zgomotul ala in frana de motor.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Ar mai fi o varianta - pinionul de atac. Dar sa mor si nu ma dumiresc de ce face numai in a doua.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Hmm! Pare o problema destul de serioasa. Ar fi bine sa mearga totusi la un service, mai ales daca mai au si ceva garantie, inainte sa ramana cu masina in strada. Le doresc sa dea peste un meserias adevarat, ca altfel, cum spunea si ANDREI o sa le demonteze masinile de tot,ca sa gaseasca buba.

Nu vreau sa par un capos, dar revin, sper sa nu deranjez! N-ar strica totusi un contol vizual, eventual sa incercati chiar sa miscati un pic mai energic de motor-cutie poate se aude ceva. E posibil ca miscarea data la cutie-motor in cazul unei decelerari bruste sa nu fie aceeasi cu cea data in cazul unei franari, in sensul ca nu actioneaza cu aceeasi forta intr-un anumit punct(suport elastic). Mai astept pareri, sau sfaturi practice, poate se rezolva misterul.
              Last edited by andrei; 9 April 2008, 20:51.

Comment

Deci zgomotul se aude numai in a doua in decelerare dar se pare ca nu se aude tot timpul azi am incercat din nou toate treptele de viteza in decelerare si nu sa mai auzit nici in a doua. de cand am depistat in ce treapta se aude cand si cum zgomotul, am schimbat vitezele calcand ambreiajul inainte de a lua piciorul de pe acceleratie sau macar in acelasi timp

Comment

Ok, RNJITZU (minunat nume) si GEKAD.. idem, am citit cu atentie cum se manifesta la voi si pot spune ca exact aceeasi treaba e si la mine (nu m-am uitat pana acum).
                  Fenomenul nu apare tot timpul, mi-a aparut de 3-4 ori in 15000 km, de aia nici n-am spus la revizie de treaba asta.

S-a manifestat asa:
                  1)plecare in forta pe tr1, in mom. schimbarii tr 2 s-a auzit un TANNC !!! sunet gros si cutia parca s-a miscat un pic din suporti (cu tot cu schimbator)
                  2) decelerare pe tr. 3 (dat forja in tr 2 si schimbat 3 - lasata fara acceleratie) din nou TANNNC !!! si cutia parca s-a deplasat cu tot cu schimbator (a si sarit din viteza)
                  3) plecare brusca pe tr 1 fara schimbare, din nou TANNNC!!...

Deci daca vreau sa fac sa se manifeste asa, nu-mi ''iese''.
                  Am spus, in 15000 km s-a manifestat de vreo 3 ori asa.
                  Eu presupun ca e din suportii cutiei (nu cred ca din suportii motorului..).
                  Momentan nu am patit nimic de la ''ruperile'' astea, ca ai impresia ca parca s-ar rupe, dar doar se dplaseaza cutia parca.
                  Daca probl. se agraveaza am timp sa le spun la astia in service.

Deci se manifesta asa in anumite conditii, in principiu atunci cand fortez puternic cutia de viteze...
                  Deci inca nu ma stresez...
                  Last edited by Octavian; 10 April 2008, 09:51.

Comment

Asta spun si eu (ca nu ma stresez) pana in octombrie 2009. In cazul in care se agraveaza le voi face vizita si promit ca va spun ce a fost

Comment

Bomba... am fost la dacia service si i-am prezentat masina, i-am spus problema, a testat-o, dupa care mi-a zis ca la el a facut o data sau de doua ori... Rezultatul final " nu cred ca are ceva dar daca zgomotul devine mai puternic sau se va produce mai des atunci sa vin la service. in prezent nu am ce constata la masina" vorbele unui mecanic
                      Am garantie pana in octombrie 2009 la urmatoarea revizie le voi aduce aminte despre problema mea

Comment

Schimba service-ul, ca sa-ti rezolve problema.

Comment

Salutare tuturor, aceeasi problema am si eu - joc grup diferential(diagnostic sigur 100%) si am numai 15000 km; nu pot sa cred ca se poate intampla asa ceva; parca pinioanele alea sunt din fier mort.
                          Partea proasta este ca mi-a iesit din garantie, iar acest grup nu se poate regla din cate am inteles eu.
                          Am sa fac totusi o reclamatie la vocea clientului ca pana si batrana dacie era mai rezistenta.

Comment

Daca a iesit din garantie nu mai ai ce sa faci. Si un grup dierential costa...destul.

Comment

Adevarul e ca n-am auzit pana acum de grupuri picate la 15000km ghinion sau regim sportiv? Bibi, din pacate se pare ca va trebui sa te "scobesti" de cateva sute de euro...
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by Rocri View Post
                                Da este oarecum normal. E de la ambreiaj. S-am mai tot spus.
                                Mai exact de la priza .
                                Daca ar fi problema la sincron ar intra foarte greu,cu zgomot,intreapta de viteza al carei sincron este defect(spart).
                                Last edited by PAULIC; 8 May 2008, 00:25.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google