Curge ulei din cutie la planetara din dreapta Logan 1.4mpi (ULEI, nu vaselina!)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Curge ulei din cutie la planetara din dreapta Logan 1.4mpi (ULEI, nu vaselina!)

Salut,
    Astazi am umblat la ceva pe sub masina si am observat urmatoarele probleme la planetara din dreapta:
    1. Curge vaselina pe la burduful dinspre cutie al planetarei din dreapta (De problema asta stiam de ceva vreme, urma sa verific mai in detaliu si sa schimb un colier sau tot burduful daca era cazul);
    2. Curge ULEI din locul unde intra planetara in cutia de viteze. Nu curge din alta parte, curge fix la imbinare. Nu e antigel, nu e ulei de motor, nu e vaselina, deci e ulei de cutie. Am verificat si nivelul uleiului din cutie, e ok, e insesizabila pierderea ma gandesc.

thumb_535987.jpg
    Cu toti stim de clasica problema cu burduful cu rulment de la planetara STANGA pe unde se pierde ulei din cutie. Totusi, la planetara dreapta nu a existat aceasta problema niciodata, deoarece planetara dreapta nu "da" in cutie, acolo la burduf fiind doar vaselina, asa ca ma gandesc ca problema este mai adanca, mai exact in cutie.

Nu am mai avut de a face cu asa ceva, asa ca rog pe cineva cu experienta sa ma ajute. Am aruncat o privire pe manualul de service sa vad cum arata mai exact tot ansamblul pe acolo si din ce vad exista un simering acolo in locul unde intra planetara dreapta in cutie (simering iesire diferential), iar daca cititi pagina atasata de mine, vedeti acolo ca la demontarea lui trebuie golit uleiul din cutie, deci presupun ca aia e singura bariera care tine uleiul in cutie in zona planetarei dreapta. Poate spun prostii, nu stiu.
    thumb_535989.png

Orice sugestie este apreciata, pot atasa mai multe poze daca este necesar.
    Mersi​
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

Salut, ai primit un raspuns si pe celalalt forum, totusi vezi si atasat, poate te ajuta, sau pe alti colegi de forum, cu mentiunea ca reperele (burduf, coliere, etansare, etc.) se aleg si se obtin \verifica doar pe baza seriei VIN.
    Attached Files

Comment

Mersi de raspuns. Poti te rog sa repostezi a doua si a treia poza la o rezolutie mai inalta? Nu prea inteleg ce scrie. Manual de service am si eu, si am si catalog de piese Renault online, deci ma descurc, dar cele 2 capturi de ecran din Dialogys (banuiesc ca de acolo le ai) nu prea se inteleg. Cred ca a venit timpul sa fac si eu rost de Dialogys, tot am amanat, dar vad ca procedurile sunt mai detaliate decat in manualul ala de service vechi din 2005.

Voi demonta zilele astea planetara ca sa cercetez mai indeaproape. Nu ma sperie asa de tare burduful, mai frica imi e de acel simering de diferential (daca ala o fi problema).
      Last edited by Hetzer2023; 30 December 2023, 15:03.

Comment

Am rezolvat, asa ca postez aici ca poate o sa ajute pe cineva in viitor. Eu am cautat 3 saptamani aceasta procedura pe toate forumurile si n-am gasit nimic. Banuiesc ca nu e o problema asa comuna. Pana la urma acel simering din dreapta cutiei era problema.

PROCEDURA INLOCUIRE SIMERING IESIRE DIFERENTIAL LOGAN 1.4
        -Se goleste uleiul din cutia de viteze;
        -Se demonteaza planetara dreapta;
        -Se scoate (se bate mai degraba) simeringul afara. Eu l-am rotit in locasul sau cu o surubelnita dreapta si un ciocanel, dupa l-am tras afara cu un patent mai subtire;
        ATENTIE: Intre simering si planetara se afla un inel subtire de cauciuc care trebuie inlocuit de asemenea; e foarte greu de gasit in magazine
        -Se monteaza noul simering + inelul de cauciuc;
        -Se remonteaza planetara;
        -Se umple cutia cu ulei.

De asemenea am schimbat si burduful dinspre cutie al planetarei dreapta; procedura e simpla. Dupa ce scoateti capul planetarei din portfuzeta, pur si simplu o trageti afara din cutie, nu o tine nimic. Taiati burduful si colierele vechi, scoateti "laleaua" din planetara, scoateti siguranta tripodei si bateti tripoda cu un ciocanel si cu un dorn pana iese afara. Montati burduful nou cu vaselina si remontati planetara.
        Am mers cu masina si nu mai am scurgeri nici pe la simering si nici pe la burduful planetarei. Sper ca o sa ajute pe cineva postarea asta in caz ca intampina aceeasi problema. Mai multe informatii gasiti in manualul de service, iar pentru reperele pieselor folositi un catalog online de piese Renault.

-simering iesire diferential (simering planetara dreapta cv): 8200068744
        -inel de etansare planetara dreapta cv (o-ring): 7703065128
        -kit burduf planetara dreapta spre cutie (include colierele + vaselina): 6001548164
        Attached Files

Comment

Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google