Unghi de alunecare au. Asta inseamna diferenta unghiulara dintre directia in care se invarte un pneu si planul rotii si e cauzat de de indoirea peretilor interiori ai pneului si ai suprafetei de rulare.
Amortizoare
Collapse
X
-
-
Am si eu o intrebare: astazi am observat ca in momentul in care se dau jos din masina pasagerii care stau pe locurile din dreapta, masina-pe revenire, ma refer cand se decomprima arcurile- scartzaie de partea dreapta spate. Este cam ceea ce a descris colegul la primul post. E posibil sa fie amortizorul, arcul sau ambele? Si cat de grav poate fi daca nu remediez problema in urmatoarele saptamani? Se poate uza si altceva? Poate sa atinga vreo ceva, de exemplu in tabla,suport... nu stiu? Exista vreo medoda de moment gen solutie lubrefianta in caz ca nu e "terminat" amortizorul ci doar mai trebuie uns cu ceva?
Si daca tot am intrebat, stie cineva cat costa un amortizor nou stock?
Multumesc
Last edit: la denivelari nu se aude bataie, doar scartzait usor, oarecum acceptabilLast edited by lord_wader; 4 March 2010, 21:57.
Comment
-
si eu am aceasta problema cu scartaitul la denivelari. prima data a fost pe partea stanga fata. am fost la service si s-a gresat rulmentul de la amortizor si s-a curatat talpica unde calca arcul in partea de jos. mi s-a spus atunci ca a fost de la mizeria adunata in locurile acelea. acum a inceput sa scartaie pe partea dreapta fata tot la denivelari. am dat cu o solutie tip WD40 (dar mai scumpa) pe talpica unde calca arcul in partea de jos si o perioada a disparut acest zgomot. acum a reaparut. probabil la revizia de 40.000 km le voi specifica de aceasta problema.
prima interventie s-a facut pe garantie.sigpic
Comment
-
Am si eu niste probleme cu a mea la 30 000 km (Laureate 1.4 din 2004). Cand dau in gropi cu ea se aude un zgomot urat, ca un fel de troncanit, si in spate dar si in fata. Pe la 23 000 i-am schimbat flansa si rulmentul de la amortizorul stanga fata ( 170 RON setul, destul de scump pt o bucata de cauciuc si un rulment) Acum vad ca are zgomotul asta tampit. Sa fie amortizoarele,sa fie bratele, sa fie capul de bara sau bieleta de la directie? Daca sunt amortizoarele, cam cat m-ar costa toate 4 sa le schimb?
Comment
-
Originally posted by loribob View Postsfatul meu ar fi ca mai intai sa verifici exact de unde vine zgomotu si dupa aia sa mergi la un service sa verifici totul pe un elevatordar sunt cam paralel la capitolul asta. M-am uitat pe la bucse in fata, par ok, nu au crapaturile alea specifice cum vedeai la batrana dacie; am incercat sa trag de capetele de bara, n-au joc. Zgomotul mai mult provine din partea dreapta spate. Inca n-am o idee clara, oricum as vrea sa stiu cat m-ar costa 4 amortizoare noi pt logan?
Comment
-
O sa incerc sa fac si asta. Dar ma intreb oare ale voastre loganurile tot asa de rigide sunt in gropi? Adica la mine parca e caruta prin gropile astea, asa era de la inceput, dar parca acum mai caruta ca atunciSi bune sa fie amortizoarele si tot ma bate gandul sa le schimb cu unele care cat de cat sa-mi ofere un pic de confort.
Comment
Comment