6 Liniute La Apa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    este logic si sunt si documentat. Cum bine stii motoarele noastre se racesc prin lichidul de racire (antigel sau apa). lichidul de racire trece prin radiator si prin motor. Radiatorul este ceva in genul celor de la coolerele de la calculator. Din cauza aerului care trece prin el ramane in permanenta rece si mentine apa la temperatura optima de functionare a motorului, in jurul temperaturii de 90 grade. In cazul in care radiatorul nu mai face singur fata se porneste acel ventilator care trege aerul prin el si il raceste mai mult.

    Asemenea radiatorului de la masina exista si la leptopuri un fel de radiator care are o coloana care ajunge pe procesor. Prin aceasta coloana "transporta" caldura in lateral, langa ventilator si ventilatorul o elimina racind acel radiator.

    Exista si motoare care sunt racite prin intermediul aerului. Acest procdeu se foloseste la motociclete, sau la masini cu destinatie speciala. Aceste motoare au cai directe din atmosfera pana la chiuloasa si la cilindrii si racesc folosind aerul introdus de o turbina.

    Sper ca m-ai inteles. Daca nu ma crezi poti cauta foarte usor pe google motoare cu racire cu aer sau cu lichid de racice si vei intelege exact.
    Last edited by o8MeLC; 14 November 2011, 22:50.

    Comment


    • #17
      [QUOTE=o8MeLC;1106814]acum pe bune ) chiar crezi ca raceste ceva aerul acela care se duce spre motor? Acel ventilator este facut special pentru a raci radiatorul. Cand ventilatorul face rotatii trage aer de afara prin radiator. La viteze mari ventilatorul nu mai porneste din cauza ca se auto raceste prin vantul facut de viteza.


      1.Acel motoventilator NU este facut special pentru a raci radiatorul;acesta trage aerul printre fagurii radiatorului racindu-l oarecum si trimite un volum mare de aer sub presiune catre motor.
      2.Pornirea sau nu a ventilatorului nu este influentata de viteza autovehicolului ci strict de temperatura lichidului de racire din motor.
      3.Cred cu convingere ca aerul acela de care spui chiar raceste motorul.
      Motoventilatorul poate functiona si in conditiile in care motorul este oprit;de ce ar raci numai radiatorul daca lichidul de racire nu mai circula prin motor iar temperatura motorului in general este marimea care dicteaza oprirea motoventilatorului?
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • #18
        motoventilatorul, elicea pe romaneste porneste, trage aer prin radiator pentru a raci lichidul de racire din interiorul radiatorului. lichidul rece miscat de pompa de apa ajunge in motor, astfel, racindu l.

        elicea porneste cand sonda de temperatura infipta in motor, vede ca apa a ajuns la o temperatura ridicata, si ii comanda sa porneasca.

        lichidul de racire este in permananta miscat prin motor de pompa de apa, iar cand termostatul este deschis, acest lichid de racire circula si prin radiator

        jetul acela puternic de are raceste si el motorul cu o eficienta de 0.01 %

        din ce am testat eu la mine la 16v termostatul incepe si deschide la 88 grade iar elicea pleaca pe treapta 1 pe la 96 grade
        Last edited by alessandro; 14 November 2011, 23:43.

        Comment


        • #19
          Iancu imi pare rau dar chiar nu stii nimic despre ce vorbim aici si vorbesti doar cum ti se pare tie.
          Tu ai spus ca elicea porneste doar in cazul in care temperatura lichidului urca undeva peste 90 de grade, dupa cum spune alecsandro 96 (sigur s-a uitat pe diagnoza). Nu am spus ca elicea porneste in functie de viteza, spuneam ca atunci cand mergi cu 120 km prin grila radiatorului trece un curent foarte mare si de aceea racirea se face doar prin simpla tercere a curentului, fara folosirea elicei. Nu am spus ca asa se intampla mereu doar ca regula e aceasta.

          Mi se pare de bun simt sa iti dai seama ca acel curent creat de ventilator nu are nicio putere in a raci motorul direct. Lucreaza la o temperatura prea mare pentru a putea fi racit de un curent de aer. Racirea cu aer se face aducand fluxul de aer in contact direct cu chiuloasa si cu cilindrii nu prin blocul motor.

          Daca ai calculatorul desfacut poti sa vezi pusa in practica aceeasi chestie. Pe procesor, in contact direct, exista un radiator care absoarbe toata caldura, exact ca radiatorul din cazul nostru. Pe acest radiator si implicit deasupra procesorului exista un cooler care sufla direct in radiator. Coolerul nu este pus pentru a raci direct procesorul ci a disipa caldura acumulata de radiator.Diferenta este ca in acest caz avem un flux direct catre radiator pe cand la masina in avem invers deoarece in mers ar veni un flux de aer din sens invers si ar bloca elicea sau ar reducerea viteza considerabil.

          Ti-am spus ca exista si motoare care se racesc prin aer doar ca se foloseste preponderent la motociclete pentru a nu mai folosi conducte cu apa, pentru o incalzire mai rapida a motorului, pentru constructia chiuloasei si a blocului motor mai usoara (fara camasa de apa), evitarea depunerilor de piatra, intretinere mai simpla si nu in ultimul rand inexistenta riscului de inghet.
          Last edited by o8MeLC; 15 November 2011, 01:07.

          Comment


          • #20
            da pe diagnoza m am uitat. la 96 pornea ventilatorul iar pe la 88 89 se oprea din racire cand inchidea termostatul

            Comment


            • #21
              aceeasi problema am avut si eu. la mine se ridica si la 8 liniute cateodata(dar statea putin). la logan din 4 liniute sare direct in 6,pe urma direct in 8 si la 9 cred ca fierbe.oricum am schimbat senzorul de temperatura,ala de intra in blocul motor si acum merge perfect. prima oara am schimbat termostatul si nimic.

              Comment


              • #22
                O intrebare va rog: Am cumparat un logan 1.6 MPi din 2009 caruia i-am pus GPL care are 47000km. Nu stiu daca a fost schimbat antigelul sau pompa de apa pana acum, insa am schimbat doar distributia, si acum la viteze de peste 90km/h se aprind 6 liniute in bord iar dupa 120km/h se aprind toate cele 9 liniute, insa nu si indicatorul de temperatura apa de la bord. Am schimbat senzorul de temperatura si termostatul, fara nici un efect. Am masurat temperatura cu un soft pe android pe bluetooth si la 9 liniute arata 106 grade.
                Trebuie musai sa schimb antigelul si/sau pompa de apa?

                Nu porneste cand e motorul cald decat daca tin mult pe demaror.
                Cauza sa fie tot antigelul?

                Cui as putea sa ma adresez in Bucuresti pt rezolvarea problemelor?
                Multumesc.

                Comment


                • #23
                  salaut.la mine problema a inceput cu aprinderea becului de ceata in bord la franare.mentionez ca si intensitatea displayului din bord fluctua la apasarea franei.dupa o perioada a inceput sa afiseze 6 linii la temperatura,cu toate ca gmv-ul declansa la 98 grade pe prima treapta de viteza.am tras concluzia ca am masa proasta.am luat-o prin eliminare sa vad daca masa intre baterie si caroserie este ok.am tras fir de masa la fiecare tripla si acum functioneaza impecabil.dar cele 6 linii si fluctuatia display si cateodata chiar resetare cb au ramas.asa ca prin eliminare am dedus ca masa intre baterie si motor este slaba.asa ca am tras un fir de masa intre borna minus a bateriei si motor.am curatat si mufa de la sonda temperatura cu spray de contacte.acum totul este exact ca din fabrica.nu trece de 4 liniute iar fluctuatiile de tensiune in display si instalatie au disparut.

                  Comment


                  • #24
                    asa am suplimentat si eu masa acum ceva timp..pana acum totul e ok in afisare si functionare
                    Attached Files

                    Comment

                    Working...
                    X
                    Anulare DPF
                    Politica de Securitate Google