Schimbatorul De Viteze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimbatorul De Viteze

Salut , dupa cum am zis am vreo 129.800 de km cu masina. Problema care este , cutia de viteze merge ok , intra usor , nu am probleme , dar are un joc la punctul mort si in viteze , se misca stanga dreapta , am si vreo 2 skoda , una noua fabia si una fabia normal TDI , au cutii complet sincronizate , totusi nu mi se pare normal sa aiba acel joc , mi-a zis cineva ca s-a lasat cutia ca are multi kilometrii ... e posibil si asta. Se poate remedia acel joc ?! Daca da cum ?! Masina e luata noua este Laureate 2004 eu am condus-o de la 0 km !

Inca o intrebare : nuca de la schimbator cum o dau jos ?! Cineva a taiat-o cu cutitul ) alta varianta exista ?!

Mersi
    LoganClub Craiova

Nuca este bagata presat pe levier...
    Deci trebuie incalzita un pic si tras de nuca.
    Bafta!

Comment

Nuca o sa reusesc sa o dau eu jos ma intereseaza de acel joc stanga dreapta daca este normal la km care ii am ... sau tre sa ma duc prin service ?
      LoganClub Craiova

Comment

Pai iti dai seama ca in service se rezolva...

Comment

Stii care e treaba sa ma duc in service de ce ?! Cutia functioneaza perfect , doar ca are jocul acela stanga dreapta care la cutiile complet sincronizate nu apare dar loganul fiind pe bila si nu pe sincroane apare joc . vroiam sa stiu la voi apare ? E ceva normal ? Sunt sigur ca trebuie doar strans vreun surub pe sub cutie. am avut aceeasi problema la frana de mana (o folosesc foarte des) si imi facuse joc stanga dreapta am strans 2 suruburi si s-a rezolvat.
          LoganClub Craiova

Comment

Jocul de la schimbatorul de viteze e oarecum normal, la km astia. Dar nu prea se poate remedia, decat prin schimbarea ansamblului furca.
            Capatul schimbatorului de viteze se scoate prin rotire si ridicare, cu forta.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Deci nu are rost sa schimb pentru ca functioneaza perfect , jocul nu ma deranjeaza , mersi pt lamurire .
              LoganClub Craiova

Comment

Offtopic:In rest cum se comporta la atatia km?
                Alte probleme mai ai cu el??

Scuze de off topic!!

Comment

Jocul asta l-am mai intalnit la un dCi care are vreo 50.000 km dar in rest de acest joc cutia functiona perfect
                  sigpic

Comment

Originally posted by Shadowss View Post
                    Salut , dupa cum am zis am vreo 129.800 de km cu masina. Problema care este , cutia de viteze merge ok , intra usor , nu am probleme , dar are un joc la punctul mort si in viteze , se misca stanga dreapta , am si vreo 2 skoda , una noua fabia si una fabia normal TDI , au cutii complet sincronizate , totusi nu mi se pare normal sa aiba acel joc , mi-a zis cineva ca s-a lasat cutia ca are multi kilometrii ... e posibil si asta. Se poate remedia acel joc ?! Daca da cum ?! Masina e luata noua este Laureate 2004 eu am condus-o de la 0 km !

Inca o intrebare : nuca de la schimbator cum o dau jos ?! Cineva a taiat-o cu cutitul ) alta varianta exista ?!

Mersi
                    Daca cutia functioneaza perfect,cred ca ai pb cu o bucsa la timoneria cutiei de viteza,mai exact la bucsa intre maneta schimbator si tija de legatura cu comanda furcilor din cutia de viteza.E vorba de doua inele de plastic,care s-au uzat.Nu stiu sa le gasesti ca bucsi separate.Asa si nuca schimbatorului vine doar cu tot cu maneta si odata demontata va sta cu greu la locul ei fara ajutorul adezivilor.
                    Traiesc in ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL !

Comment

Spunemi si mie te rog....imi intra greu in viteze de la un timp nus ce sa intamplat....parca as avea niste noduri cand schimb vitezele....ce sa dereglat la ea....chiar ma enerveaza

Comment

Am si eu o problema de vreo 2 zile la 1.5dCi 65 CP , imi merge foarte greu schimbatorul de viteze , adica se misca greu si cand e pe liber tot asa de greu il misc , nu cred ca este o problema a cutiei...Ma poate ajuta si pe mine cineva?Am uns articulatiile timoneriei , adica cele de pe cutie si nuca schimbatorului... Masina are 68.000km.

Comment

Uleiul din cutie l-ai verificat? Ar cam trebui schimbat, ai deja destui km cu masina.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Andrei , chiar vroiam sa spun ceva despre asta.Eu am pus niste ulei in cutie dupa ce am schimbat sonda de marrche-arriere , pt ca a curs ceva cand am scos sonda.Si nu stiu ce ulei a fost inainte in cutie asa ca am pus si eu un ulei de transmisie T90...Poate sa fie din cauza asta problema?

Comment

E ciudat mai ales ca intra normal in viteza atunci e foarte ciudat.

pentru ca in cutie efectiv nu are cum saaiba joc. Pate unul foarte mic dar nu cred ca e acolo. Si atunci cred pe e de din cutia acea in care intra schimbatorul de vitezei. Cred ca acolo e uzura. Parca mai sunt si nuste arcuri care sa tina maneta fixa. Poate de la alea e ceva- sor fi rupt sau sau intins.

dar sigur nu e din cutie..
                              1.5 dc

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google