Carait(de Rasnita) Posibil Cutia De Viteze ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Poate ai deformat vreun ecranaj termic pe sub masina de cand s-a umblat la ambreiaj.

Comment

Salut,
      Aceeasi problema o am eu. Ma rog, acel barait e de fapt ca un "tors" de pisica. In viteza 3 si 4 se aude foarte tare. Acest barait s-a amplificat in 4-5 luni pana m-am hotarat sa o duc la mecanic. Desfacut cutie chiar azi. Gasit pinionul de atac foarte uzat. Ce necesita? Alt pinion impreuna cu coroana (pentru ca am inteles ca sunt kit) care costa.... daca am inteles eu bine , si nu eram beat 31 milioane. Deja sunt bulversat. Solutia 2: dezmembrari ...cutie SH.

Comment

se poate rezolva mult mai ieftin
        ce motorizare ai pe logan
        0746127271

Comment

are 1.6-16v a zis in primul post si eu am avut un carait asa cum il descrii dar s-a dovedit a fi de la espament(dupa 70-80 incepea sa caraie) am fost tata sa service si zis ca au schimbat .. pff nu-mi vine acm in minte
          eu nu am inteles un lucru caraie cand o bagi in viteza sau cand mergi cu ea?
          app cati km ai?
          I changed her oil , she changed my life
          sigpic

Comment

daca tot faci pe avocatul poate esti mai atent
            in care post a zis ca are 1,6 16v ca eu nu am vazut
            are doar un post
            si omul a explicat concret ce are pt ca a desfacut cutia
            gabriel daca poti numara te rog dintii de pe coroana si pinion sa vedem la ce pret gasim insa sa fie cu acelasi raport de transmisie

gabriel daca poti fa o poza pinionului uzat si pune-o aici
            sa nu fie vreo teapa de la mecanic
            piesele din cutie nu prea se uzeaza decat daca: raman fara ulei , se rupe ceva in cutie si ajunge la dantura sau se sparge un rulment si dintii calca stramb
            Last edited by andreixyz; 17 December 2011, 13:20. Reason: Automerged Doublepost
            0746127271

Comment

salut,
              La multi ani! si imi cer scuze ca nu am mai postat ptr ca am fost plecat ceva timp.

intre timp mi-am rezolvat problema....confirm ce a spus bucur.gabriel.... era pinionul secundar foarte uzat..... la un capat era "raschetat" stratul lucios; kktu asta de pinion secundar costa 15 mil ... mi-am reparat-o la Simpo Trans pe Colentina...... si mi-au schimbat si vreo 2 rulmenti ... mi-a pus alt ulei ... ca sa fie rotund 2450 ron...2000 piesele si 450 manopera..... ca apoi sa imi cuteze burdufu de la planetara cand au montat-o la loc... sa scap ulei de la cutie ... sa il schimb si pe ala (in alta parte.. ca nu mai am incredere in ei);
              ce-i drept nu mai caraie....insa 2500 e mult tata... dar era inainte de Craciun .. si mi-au rezolvat-o in 3 zile.
              Intradevar trebuia sa caut o cutie SH care ma costa vreo 6-7 mil.. am crezut ca nu mai aveam timp(era inainte de Craciun cu vreo cateva zile) si nici nu cunosteam un mecanic priceput la cutii de viteze ca sa ma las pe mana lui.... si m-am dus la "meseriasii" de la Simpo Trans.

daca vreti poza cu pinionul secundar... pot sa o postez.

numai bine,
              Viorel

Comment

salutare
                ai iesit destul de scump
                macar sa fie reparatia ok si sa nu mai ai probleme
                nu stiu la ce te referi tu cand zici pinion secundar
                daca e acel pinion mic ce angreneaza cu altul mult mai mare decat el e vorba de pinionul de atac
                ele nu se schimba decat pereche
                daca au fost noi , comandate la reprezentanta; asta e pretul
                noi cei ce reparam cutii de viteze folosim piese provenite din alte cutii
                o astfel de reparatie ar costa : 200ron manopera , max400ron pinioanele , max 200ron 3 rulmenti deci varianta cea mai scumpa 200 euro
                ideea e ca nu poti sti exact ce e inauntru pana nu desfaci cutia
                eu de ex daca o desfac si sunt prea multe piese de schimbat iar costurile depasesc pretul unei cutii sh nu iau bani pe acea constatare si recomand clientului sa-si caute alta
                0746127271

Comment

Am si eu problema asta, suna si la relanti si in orice viteza ar fi. Initial am crezut ca e de la alternator bla-bla... Am fost in seara asta la un mecanic, a urcat-o pe elevator si mi-a dat verdictul ca e din cutie: Rulmentii, cat ar costa sa ii schimb ? Din ce am vazut la colegul de mai sus 2500 ron, mi se pare o gluma, masina deabia daca mai valoreaza atat. Mentionez ca masina are ~72000km ... asa putin sa ma tina cutia ? nu a fost fortata sau forjata sau cine stie ce, s-a mers normal cu masina.
                  Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

sal. Rulmentii costa 150 ron buc si de regula se schimba 2.
                    0746127271

Comment

Deci pot schimba doar rulmentii ? Nu trebuie sa schimb toata cutia ? am gasit una la dezmembrari cu 600 de lei are 80.000km...

Comment

merita sa o desfaci pe a ta sa vezi care e problema inainte sa cumperi alta.
                        0746127271

Comment

Am vorbit cu un mecanic de la reprezentanta, mi-a zis ca daca sunt rulmentii merita reparata, nu are rost sa o schimb... sambata ma duc la el sa faca constatarea, sa comande piesele, si sper ca saptamana viitoare se rezolva... intre timp, are ceva daca circul asa cu ea ?

Comment

Iti repari cutia la reprezentanta?
                            0746127271

Comment

O cutie reparata in reprezentanta costa cat 3-4 cutii luate SH.

Comment

O cutie de SuperNova costa in general 200 RON in dezmembrari...
                                4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google