Miros neplacut dupa oprirea aerului conditionat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Da, se pare ca NU exista o solutie optima de remediere in totalitate a mirosurilor emnate de instalatia de AC. Si eu la randu-mi, am dat cu toate nebuniile, si saraciile de dezinfectante (inclusiv Bionet A15 - care la AC din casa a avut efect extraordinar), si spray-uri posibile si imposibile, si pe tubulatura, si in zona filtrului de polen unde e vaporizatorul, si din ext in int. (scos grila de sub sub stergatoare) si din int in ext. Rezultatele au fost intotdeauna sub asteptari...mirosurile se diminuau dar NU dispareau in totalitate.
    In final, cred ca am gasit o asa-zisa solurie de compromis, si anume: inainte cu 2-3 minute de a ajinge la destinatie, opresc AC, las pe ventilatie de afara si rotesc pe caldura la maxim (stiu...e cam aiurea sa te coci pe ultima suta de metrii ). Cand se poate...si nu uit. Ideea e ca bacteriile alea se inmultesc pe plaja asta de temperaturi 25-30 gr. Caldura pe maxim inseamna cel putin un 40-45gr, asta inseamana ca nu se mai inmultesc. Ideea e sa nu ramana umede aeratoarele alea daca pui mana.
    Oricum...se pare ca asta e solutia cu cele mai bune rezultate. de cand fac asa mi-au disparut mirosurile...ce sa zic, nu 100%, dar un cca. 90%

Si, da, mirosurile incep dupa 1.5 - 2 ani, pana atunci nu se simte nimic neplacut
    Last edited by Kojak; 20 August 2012, 15:53.

Comment

gaura de scurgere a condensului infundata si sa depus praf pe radiatoru de condensare din aeroterma(apa+praf=mazga)o solutie ar fi sa demontezi toata aeroterma si sa speli bine ambele radiatoare si sa montezi filtru de polen cu carbon(mai scump)dar mai bun ca cel simplu,doar carton filtrant,(mai ieftin)

Comment

Gaura de scurgere e cat se poate de libera, nu e colmatata deloc.
        Filtru' de polen am de clio 3, nu e cu carbon activ.
        Last edited by Kojak; 20 August 2012, 15:59.

Comment

Ma repet a nu stiu cata oara: Cand folositi AC-ul, opriti-l cu 5 minute inainte de destinatie (lasati doar aeroterma si decuplati AC-ul) ca sa aiba timp sa se usuce traseul si nu mai aveti probleme cu mirosul. Folosesc metoda asta de cand m-a nascut mama in masini cu aer conditionat si nu am pic de miros si nici n-am folosit vreo substanta.

Daca mergi cu AC-ul si opresti motorul, iesi din masina si pleci, toata umezeala aia ramane in spatiu inchis, intuneric si fara flux de aer, deci se dezvolta bacteriile mai ceva ca in reclamele cu Domestos.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google