salutare tuturor.ieri s-a oprit brusc motorul....la mecanic...zice:mai,e pompa de benzina.cumparai una,spre norocol meu de-aia ieftina,am montat-o si.....surpriza,nu se invirte.avand cunostinte de electrica-electronica,am avut fericita idee sa masor alimentarea,7 v.are cineva idee de ce ajung doar 7 v la ea?si cu mufa scoasa tot aceeasi tensiune o am....sigurantele de linga baterie sint ok toate......releul se aude cupland-decupland....
Alimentare pompa de benzina
Collapse
X
-
Verifica siguranta F2, 5A, alocata releului de injectie; pompa de carburant are o referinta legata de acest releu.
Daca nu este arsa, acea siguranta, atunci probabil lipsa masa; pinul C2 din mufa de alimentare.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
-
am verificat siguranta,e ok.pinul de masa e si el ok.masurand tensiunea de plus de la mufa pompei fata de masa caroseriei,tot 7 v.nu mai stiu ce sa fac.aveti cumva schema de conexiuni electrice?asi incerca sa ,,o iau pe fir,,de la pompa inapoi si sa incerc sa descopar unde e buba.conexiunile asa cum le-am gasit eu pe net....arata intr-un fel.
Comment
-
O schema a circuitului de alimentare a pompei de benzina; releul de afla in compartimentul motor, langa baterie.Attached FilesDegradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
mai trebuie verificata si mufa care face legatura dintre partea electrica fata si cea de spate
mufa se gaseste pe interioru pragului din stanga sub scaunu soferului,e al naibi de greu de ajuns la ia fara sa dai scaunu jos,de regula acolo transpira pragu si se strange condens in mufa
Comment
-
aia era,mufa de sub scaun fir-ar mama ei sa fie,ca tare m-a chinuit.....va multumesc mult tuturor care m-ati ajutat,dar problema e alta acum,erau mai multe fire oxidate si desprinse.pe cel de la pompa de benzina l-am identificat si l-am lipit direct,fara sa-l mai trec prin mufa.mai am trei desprinse,doua dinspre fata si unul dinspre spate. si nu-si respecta culoarea,nici macar paritatea.am doua pe o parte de mufa si unul pe cealalta....aparent functioneaza totul in partea de spate dar totusi sint cele doua de pe partea dinspre fata care cu contactul pus au 12 v,deci ceva ar trebui sa alimenteze.exista vreo schema cu conexiunile mufei respective?
Comment
-
Pentru nivelul de echipare E2 cele doua mufe botezate de producator R2 au urmatoarele specificatii:
(unele fire pot lipsi; de ex. daca nu ai geamuri electrice spate nu au mai tras firele)Last edited by vi_escu; 23 February 2012, 19:40.[Decât mult şi fără rost mai bine puţin şi prost!
Comment
Comment