Janta ET 43 VS ET 50

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Janta ET 43 VS ET 50

Am o nedumerire?am observat de curand ca o janta tabla(am avut-o rezerva)are et 43 si ruleaza pe fata stanga.restul de 3 jenti tot de tabla (cumparate ulterior)are inscriptionat et 50.posed un lagan faza 2 versiune prestige(jante aluminiu de serie).am inteles ca la loganele faza 2 si sandero rotile sunt et 43.
    eu la mine nu am simtit nici o diferenta si va dati seama ca am pe fata una et 43 una et 50.
    la ce se refera acest et pana la urma?

Se mai numeste si offset, o dimensiune si dimensiune foarte importanta si mereu imprimata pe orice janta. Spre deosebire de alti parametrii, cum ar fi distanta intre prezoane sau diametrul jantei, factorul de echilibru este mai putin cunoscut si luat in considerare. Insa este poate cel mai important in alegerea unui nou set de roti. Factorul de echilibru influenteaza faptul cum arata o roata montata pe masina, cat patrunde in spatiul rotii si daca anvelopa va atinge sau nu elementele caroseriei, contraaripi sau suspensie. Factorul de echilibru se se masoara intre linia centrala imaginara ce strabate janta lateral pe mijloc si suprafata de montare a jantei, acolo unde face contact cu fuzeta. Aceasta distanta se masoara in milimetrii si este intodeauna inscriptionata pe janta, alaturi de "ET", ceea ce inseamna "Einpress Tieffe", factor de echilibru in germana. Nu de putine ori se intampla ca atunci cand franam la viteze mari, volanul sa vibreze (ET nepotrivit pentru suspensia masinii), rotile sa atinga in contraaripi sau spoilere, volanul sa mearga foarte greu si usor si instabil, sau suspensia sa reactioneze gresit, toate acestea putand fi cauzate de alegerea unei jante cu un factor de echilibru eronat.
    Attached Files
    Last edited by D-FENS; 10 March 2012, 01:36.
    Forum neinteresant. Delogat definitiv.

Comment

Diferentele sunt minime intre et43 si et50. Insa pentru linistea ta ai putea sa cauti o janta et50 sa le ai pe toate asa.
      Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx

Comment

eu am avut o janta cu et 50 pe dreapta fata, si celelalte cu et 43.
        vreau sa zic ca masina tragea violent dreapta. am mutat-o pe spate si fenomenul s-a mai diminuat.

adrian@ daca vrei facem schimb. eu am o janta cu et 50 cumparata(rezerva) anul trecut de la un user de aici de pe forum. tipul e chiar din pitesti. are 5000 de km maxim. acum o tin ca rezerva.

eu ajung in pitesti weekendul viitor!
        fara

Comment

ai M.P.este ok daca ai drum prin Pitesti
          Last edited by 77sky; 10 March 2012, 09:28.

Comment

daca stiu bine fabrica jentile ET 50 punea numai la DCI

Comment

nu.loganul din 27 mai 2005 are et 50 la jante.
              fara

Comment

se observa diferentele intre et43 si 50. cele cu et 43 ies nitel in exterior fata de cele 50.
                internal combustionizer

Comment

Buna seara ,am un Logan 3(2023) si as vrea sa l echipez de iarna cu un set de jante pe 15 cu ET50.Va rog sa mi dati o mâna de ajutor.Specific ca jantele s de la un Logan1.Multumesc anticipat!

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google