Kilometrajul Da Eroare ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kilometrajul Da Eroare ?

Am fost si eu curios sa vad care sunt abaterile care le inregistreaza kilometrajul masinii si am constatat ca trei tipuri de masini dau trei valori diferite intre doua puncte prestabilite :

1. Lada 1200 - 19.1 km
    2. VW Jetta - 16.9 km
    3. Dacia Logan - 17.6 km

mentionez ca toate trei turismele sunt echipate cu jante si anvelope care corespund cu ceea ce este trecut in talonul masinii iar presiunea in roti este cea din carte .
    voi ati incercat sa faceti acest tip de masuratori? daca da la ce concluzii ati ajuns?

in sinea mea ma asteptam ca loganul sa arate mai mult decat vw. spun asta deoarece producatorul nostru autohton vrea sa trecem mai des prin serviceuri pe la revizii

niciunul dintre cele trei turisme nu a inregistrat fix 1 km intre doua borne rutiere. vw-ul a fost cel mai aproape. a inregistrat respectivul kilometru cam cu 20-30 de metri inainte de borna
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

de cate ori pe an, in ultimii 5 ani de forum, am avut discutia asta? daca vitezometrul arata mai mult, iar kilometrajul se afiseaza pe baza datelor de la acelasi senzor, ce ne mai miram atat?
    acum incepe iar discutia cu cat costa un vw, cat costa o dacie si ca avem pretentii de passat de la logan?
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by RAZVAN-005 View Post
      Am fost si eu curios sa vad care sunt abaterile care le inregistreaza kilometrajul masinii si am constatat ca trei tipuri de masini dau trei valori diferite intre doua puncte prestabilite :

1. Lada 1200 - 19.1 km
      2. VW Jetta - 16.9 km
      3. Dacia Logan - 17.6 km

................................
      Eroarea asta la ce viteza?

La Logan multi spun ca nu are cum sa fie mai mult de 10-12 km (la viteza de top) eu spun ca este, am vazut cateva care la 150 real aratau increzator 165+ pe ceas.

Comment

pentru a vedea distanta corecta intre punctul A si punctul B poti folosi GPS-ul

Comment

acum depinde si unde ai facut masuratoarea respectiva. mie pe buzau - ploiesti si buzau - bucuresti mi-a inregistrat cu aproximatie 1 km intre cele 2 borne (+/- 5 m) si a corespuns si masuratoarea facuta cu GPS-ul.
          Stock is boring...
          My ride: http://www.loganclub.ro/forum/b_20_riw-t35953.html

Comment

Originally posted by Octavian View Post
            Eroarea asta la ce viteza?

La Logan multi spun ca nu are cum sa fie mai mult de 10-12 km (la viteza de top) eu spun ca este, am vazut cateva care la 150 real aratau increzator 165+ pe ceas.
            este vorba de distanta (km) nu de viteza indicata la bord (km/h)

Originally posted by mihai.85 View Post
            acum depinde si unde ai facut masuratoarea respectiva. mie pe buzau - ploiesti si buzau - bucuresti mi-a inregistrat cu aproximatie 1 km intre cele 2 borne (+/- 5 m) si a corespuns si masuratoarea facuta cu GPS-ul.

toate trei turismele au parcurs aceiasi ruta (aceleasi curbe, aceleasi linii drepte)

Originally posted by nikuniku View Post
            pentru a vedea distanta corecta intre punctul A si punctul B poti folosi GPS-ul
            este vorba de faptul ca trei masini diferite au inregistrat masuratori diferite. pe mine nu ma intereseaza distanta exacta. ma interesaeaza care dintre inregistrari este mai apropiata de ceea ce ofera constructorul
            Last edited by RAZVAN-005; 29 April 2012, 20:39. Reason: Automerged Doublepost
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

Comment

am masurat cu 2 loganuri. unu diesel si unu benzina. amandoua indica aceeasi distanta, respectiv cu 30 metri mai mult la 1 km. deci la 100 km arata cu 3 km mai mult. am masurat pe a2 , deci putin probabil sa nu fie bornele kilometrice bune. ambele masini echipate cu cauciucuri noi 185/65/15.

Comment

conteaza si uzura anvelopelor, etc. kilometrajul din bord e relativ
                pt masuratori precise... gps.
                internal combustionizer

Comment

Am descoperit si eu "minunea" despre care ziceti voi la loganul meu diesel.
                  Stiam de faptul ca pe viteza de pe bord este mai mare decat cea din realitate si asta nu cred ca tine de VW sau Logan. Am inteles ca toti producatorii auto construiesc de asa maniera masinile.
                  Aseara, mergand pe A3 cu 100-105km/h viteza constanta la bord si tinand afisajul kilometrajului electronic pe varianta cu sutimi am constatat ca la un km mie imi contoriza cam cu o sutime mai mult.
                  Nu aveam cum sa masor exact astfel ca ar putea fi o valoare intre 50m si 100m, dar in oricare din cazuri inseamna 5%, si respectiv, 10% mai multi km pe bord, ceea ce mi se pare mult.
                  Ceea ce ma irita este ca acest fapt compromite consumul mediu al masinii afisat pe bord care, fiind calculat cu mai multi km parcursi, iti lasa impresia gresita ca masina consuma mai putin decat in realitate.

Parerea mea este ca aceasta eroare de distanta variaza in functie de viteza cu care circulam pentru ca cel putin la Logan MCV diesel la 50-60km/h eroarea este de 4-5 km, pe la 90-100 km/h eroarea ajunge pe la 8-9 km, iar pe la 145-155 km/h eroarea ajunge la 12-13 km.
                  Asta inseamna ca la 155km/h viteza pe bord ai de fapt 142-143 km/h reala. Verificarile le-am facut mai demult cu un GPS.

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google