De acum cateva zile, am observat ca la o franare, se aude un scartait puternic, ca la autobuzele alea vechi care franau, si te speriai de ele. Este foarte stresant deoarece daca am geamurile deschise, chiar se aude tare, chiar si cu muzica la volum peste 40 (blaupunkt). Placute de frana mai am sigur, lichid de frana la fel....Mentionez ca se aude si cand este senin afara, nu a plouat inainte, ca sa nu existe ideea ca ar fi uzi sabotii.....Etc. Ce ar putea fii?
Frana "zgomotoasa"
Collapse
X
-
Placutele sunt tocite sau textura lor e zgrunturoasa.
Comment
-
Aceeasi chestie o am si eu. Scartaitul vine din tamburi, sabotii fiind ecologici, cand se tocesc fac un praf, din cauza lui scartaie...
astia de la revizie mi-au zis, ma gandesc ca daca insisti cu niste vaselina prin locul unde scartaie, sa nu mai intre praful ala ...
Comment
-
@Pacco: Intr-adevar, nu folosesc frana de picior asa de mult, prefer sa o las sa curga atunci cand vad ca exista o tendinta de incetinire in fata mea. Am insistat la revizia de 30.000 sa verifice si placutele si sa le schimbe daca sunt uzate insa mi s-a spus ca inca mai rezista si nu trebuiesc schimbate. Presupun ca la 40.000 o sa le schimb oricum.sigpic
Comment
-
WD-40 sau spray cu vaselina.
Comment
Comment