Fulia defecta sa strins foarte tare pe filetul rotorului,ca atare am fost nevoit sa desfac alternatorul si sa-l prind in minghina si cu o cheie confectionata dintro bucata de platbanda si o piulita sa-l fortez.Cu greu l-am dat jos.Cu aceasta ocazie am verificat si rulmenti, se simtea la mina ca ar fi bine de schimbati.Masina l-am cumparat cu 60 de m.de km. daca e adevarat, cu disributia schimbata.Veneam de la oras catre sat,nimic anormal nu am simtit totul a decurs rapd, zgomot ciudat de sub capota tras pe dreapta ridicat capota de unde a iesit mult fum.Ma uitam ca calu in fintina,dupa ce sa racit un pic am trecut la pipaait printre mataraie si am vazut ca din cauza ca sa distrus fulia a cazut cureaoa.Am continuat drumul mai departe dar am oprit ac-ul si am scos siguranta de la drl sa nu arda farurile si asa am mers pina acasa.Cu fulia noua am mers foarte putin pare mai silentioasa si pare ca este aliniat corect,cu fulia de dizel am primit si o saiba distantier pe care nu-lam pus.Pentru orice eventualitate port o vreme in masina cureaoa cea noua cumparata.
Probleme Fulie Alternator, Curea .
Collapse
X
-
Originally posted by florentin84 View PostSalutare! Am si eu un logan din 2008, 1.5 dci 85 cp cu 100700 km, distributia am schimbat-o la 75000 km la fel si cureau de accesorii.
Ieri am auzit si eu niste zgomotece metalice in partea din stanga a motorului in dreptul alternatorului.
Chestia este ca nu se aud mereu.
Astazi am fost la un mecanic. Cand am plecat de acasa se auzea zgomotul iar cand am ajuns la acesta nu se mai auzea.
Din ce i-am spus eu, el mi-a spus ca ar fi de vina fulia de la alternator.
El mi-a spus sa o mai las asa ceva timp pana incepe sa se auda mai des avand in vedere ca distributia a fost schimbata de numai 25000 km.
Ce sfaturi imi dati?
Piesa de origine la ei costa 700 lei.
Dupa niste "negocieri" am ajuns la 350 lei dat tot mi se pare prea mult.
Am gasit fulie de alternator INA la 145 lei. Am comandat-o pe asta deoarece manopera mai ma costa 130 lei.
Ce parere aveti? Trebuia sa iau piesa de origine sau e buna si cea INA?
Comment
-
Acu' daca ai comandat-o, aia e, e tardiv sa mai intrebi pe care trebuia s-o iei.
Personal as fi mers pe aia de origine.
La ce service ai fost, si de unde reducerea aia "furtunoasa" de la 700 la 350?
Banuiesc ca 700-le ala l-au aruncat din burta ca sa aiba de unde sa scada.
Comment
Comment