Cautator Viteze JH3 - Demontare Si Schimbare Bucsa Sau Intreg?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

De la reprezentanta Dacia, parca denumirea era levier comanda dar numai sunt sigur, pretul l-am vazut sigur in programul lor, o sa incerc sa-ti aflu si codul pe original

Comment

dupa ce am reusit sa schimb bucsa, la vreo 500 km dupa, se pare ca acea minunata siguranta a reusit sa sara din acel locas. probabil nu am fixat-o destul de bine. in consecinta am ramas cu schimbatorul oarecum pe liber. am reusit sa schimb vitezele dar destul de greu.

stie cineva unde se poate gasii acea siguranta?
      am incarcat pe la cateva magazine de piese auto dar fara succes.

Comment

Originally posted by alessandro View Post
        Cu riscul de a ma repeta iti spun din nou. Bucsa se schimba foarte usor dar ai grija cu siguranta care o fixeaza...o pierzi => nu mai merge masina

Bila de sub schimbator se gaseste cu tot cu maneta. Se schimba toata tija de la maciulie pana jos.
        Cam asa sta treaba din pacate pentru tine, vezi poate gasesti pe undeva SH, pe la dezmembrari...

Comment

@ triptilici. Doar in dezmembrari ai sanse iar acol nu prea descompleteaza cutii.

Se gaseste in reprezentanta ca piesa de schimb...singura problema este ca mesterii nu prea stiu sa o gaseasca in dialogis.

Sent from my GT-B5330 using Forum Runner

Comment

multumesc pentru raspunsuri. am sa caut maine prin vitan, sper sa gasesc, daca nu dau o fuga pana la un dealer.

va anunt daca gasesc.

Comment

am reusit sa gasesc siguranta.
              am atasat si o poza cu siguranta in care se vede si codul
              pentru cei care patesc ca mine o pot gasi la orice dealer dacia la un pret mai mult decat simbolic: 4.6 lei si dureaza aproximativ 2-3 zile pana ajunge.
              de data asta ma asigur ca va sta cum trebuie

Comment

Desi nu am reusit sa gasesc si sa schimb bucsele cautate, am dat jos inelul metalic pus sub levierul de viteze si am gresat articulatiile in compartimetul motor cu unsoare pentru plastice.
                Cand l-am cumparat (inelul de centrare), mi s-a parut ca a redus jocul dar acum, din nou fara el, jocul e acelasi dar zgomotul la schimbarea treptelor a disparut.

In concluzie, nu recomand acea bucsa ce se vinde pe net sau orice inlocuitor. Au un rost "rib-urile" de cauciuc de la levierul de viteze si micul jos prezent din fabrica. Masina intra bine in viteze, cu 1 singur deget si fara efort. Poate e si de la gresare.

Pe scurt, n-am stiu ce bine e pana nu a fost mai rau)

Comment

Originally posted by teodormircea View Post
                  n-am stiu ce bine e pana nu a fost mai rau)
                  Subscriu...

Comment

Originally posted by teodormircea View Post
                    Desi nu am reusit sa gasesc si sa schimb bucsele cautate, am dat jos inelul metalic pus sub levierul de viteze si am gresat articulatiile in compartimetul motor cu unsoare pentru plastice.
                    Cand l-am cumparat (inelul de centrare), mi s-a parut ca a redus jocul dar acum, din nou fara el, jocul e acelasi dar zgomotul la schimbarea treptelor a disparut.

In concluzie, nu recomand acea bucsa ce se vinde pe net sau orice inlocuitor. Au un rost "rib-urile" de cauciuc de la levierul de viteze si micul jos prezent din fabrica. Masina intra bine in viteze, cu 1 singur deget si fara efort. Poate e si de la gresare.

Pe scurt, n-am stiu ce bine e pana nu a fost mai rau)
                    Si eu am scos inelul de sub levierul de viteze si zgomotul la schimbarea vitezelor a disparut.

Comment

poate inelul ar fi trebuit facut din plastic? ma gandeam sa iau si eu unul dar acum m-ati cam sucit poate sa imi dea cineva dimensiunea lui sa caut ceva teava de plastic?

Comment

Eu il am facut din teava PVC de 50 mm diametru gros de 2,5 cm parca, crapat pe o parte si tot aveam zgomot.

PS. daca vrei ti-l trimit eu pe al meu si suporti transportul.

Comment

poate gros de 2.5 milimetri ca la 2.5 cm mi se pare foarte gros pai si fara ti se pare ca e mai liniste?

Comment

2,5cm ma refeream la inaltime, m-am exprimat gresit, grosimea este de 2mm.
                            Nu mi se pare chiar este liniste la schimbarea vitezelor, maine urmeaza sa merg sa iau vazelina siliconica sa pun acolo. La farmaci se gasesc tuburi de 100ml.

Comment

atunci cred ca as pune ceva de cauciuc? am mai citit idei despre camere de bicicleta... poate asa scade si jocul dar si amortizeaza in continuare...

Comment

Si pe mine ma tenteaza faza cu camera de bicicleta, trebuie sa caut pe la tata sa vad ce gasesc.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google