Am o problema, de la o vreme mi se tot aprinde pe bord led-ul de la frana de mana, mentionez ca nu am probleme cu aceasta, funcioneaza perfect.Observ ca se aprinde si se stinge mai ales cand ma duc pe un drum cu gropi, deci cand o cam scutur.Ma gandeam sa fie oare de la placute de frana, eu cand pun frana se invige bine. Ma mai pune pe ganduri faptul ca de fiecare dta cand pun frana din pedala se aute ca un poc in fata.......Oare e stricat senzorul si de aia se tot aprinde led-ul?
Probleme led frana de mana pe bord
Collapse
X
-
Originally posted by radudanutz View PostObserv ca se aprinde si se stinge mai ales cand ma duc pe un drum cu gropi, deci cand o cam scutur.
Verifica-l,completeaza-l daca e cazul si pe urma vezi daca se mai aprinde.
-
radudanutz salut acel martor nu are nici o legatura cu nivelul de lichid pentru ca este vorba de frana de mana si se actioneaza pe cablu este ceva independent in raport cu franare masini pentru puntea spate,eu am avut acceasi problema si rezolvarea la mine a venit de la un contact imperfect la tripla dreapta spate,desfa ambele triple si da cu putin sparay de contact pe mufe si incearcadupa sa vezi daca problema mai persista.Numai bine.
Comment
-
enervantul: eu am inlocuit in totalitate lichidul de frana si vreau sa iti spun ca nu sa aprins nici un martor cand pe instalatie mai aveam maxim 10% lichid.Acum astia care au scris manualul de utilizare poate stiu mai bine dar din cate stiu eu frana de mana nu are nici o legatura cu sistemul de franare al autovehiculului,dar poate ma insel.La fel si tie o zi buna.
Comment
-
nu are nicio treba... cand tragi frana de mana pui niste saci de nisip jos si nu se mai misca masina... M-am abtinut sa nu zic la primul post dar daca ai insistat nu m-am putut abtine.
Acel semn al exlamarii se aprinde in momentul in care e frana de mana trasa (care actioneaza aceeasi saboti pe care ii actioneaza si frana de serviciu ( de picior) doar ca e pe cablu), cand nivelul lichidului de frana este scazut, este un senzor care te atentioneaza (cum este senzorul de la ulei) si in cazul masinilor cu senzori pe placute se aprinde in momentul in care placutele trebuie schimbate.
Si triplele din spate au treaba becurie de ceata, si de semnalul nu cu semnul acesta.
La mine nu se aprinde mereu acel martor ca nu face mereu atingere contactorul.
Comment
-
Ai completat cu lichid si tot se aprinde?
Blondu_75- ar fi bine sa verifici capacul de la borcanelul cu lichid de frana, acolo este localizat senzorul, are un mic plutitor care in pozitia cea mai de jos trebuie sa aprinda becul asta buclucas. S-a intepenit, s-a defectat, ori mufa nu face bine contact, trebuie remediata problema pentru ca nu poti sti cand apare vreo pierdere de lichid.
Comment
-
Originally posted by blondu_75 View Postradudanutz salut acel martor nu are nici o legatura cu nivelul de lichid pentru ca este vorba de frana de mana si se actioneaza pe cablu este ceva independent in raport cu franare masini pentru puntea spate,
Acum fara suparare,,dar mai informeaza-te inainte de a da indicatii TOTAL ERONATE pe aici!
Vezi cele doua poze de mai jos cu informatii din manualul de reparatii al loganului.
Prima poza,,la logan fara ABS..a doua poza,,la logan cu ABS.
Ai acolo toate informatiile si explicatiile posibile legate de aprinderea acelui martor luminos.
Originally posted by enervantul View PostCat mai completeaza colegul nostru cu lichid, blondu_75 incearca sa scoti lichidul din borcanel pana la nivelul minim si sa ne spui dupa aceea ce ai constatat. Deasemenea o lectura a cartii cu instructiuni de utilizare la pagina 1.33 se poate dovedi utila. O zi buna.
@Blondu..becul franei ,,adica ala cu semnul exclamarii si cu rosu,, se aprinde cand tragi frana de mana si sa nu uite "soferache" sa plece asa cu masina.
El se mai aprinde si cand ai nivelul scazut in borcan. Ca idee,,pune contactul si scoate frumos capacul de la borcanas afara si vezi ce se aprinde in bord. O sa ramai surprins ca se va aprinde acelasi martor.
Ala mai are si rolul de a-ti indica o defectiune la sistemul de franare daca mai ai si ABS. Adica semnul ala se aprinde odata cu martorul ABS daca tu ai o defectiune.
Cat despre senzori la placute..nici un logan din fabrica nu are asa ceva montat. Astia se monteaza suplimentar de cine vrea. AICI ai un tutorial si un thread dedicat acelui senzor de la placutele de frana.
Comment
-
Nu am mai umblat cu masina, am fost plecat, azi cand ma uit mai bine vad ca butoiasul cu lichid e murdar si m-am inselat ca e destul lichid, am completat si sa vezi ca nu se mai aprinde semnul exclamarii.multumesc tuturor pentru sfaturi, am economisit bani in service.mie unu imi e tare groaza sa ma duc pe la ei ca imi baga in plus kestii inaginare
Comment
Comment