Problemă țiuit (fluierat)!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problemă țiuit (fluierat)!

Vă salut.Am un logan din 2006 - primul proprietar, 64000km - de aproximativ 8 luni am un țiuit (fluierat) care se manifestă 3-4 secunde urmat de o pauza de cateva minute, apoi se reia toată distracția. Țiuitul (fluieratul) ăsta se manifesta in toate treptele de viteză și am observat ca nu apare in momentul în care calc ambreiajul sau accelerația sau schimb vitezele. Mai sunt cazuri (nu de fiecare dată) cand ,după ce am oprit motorul se mai aude țiuitul vre-o 2 secunde. Singurul lucru concret este acela ca atunci cand țiuie și calc pedala de frână, incetează, dar apoi continuuă : 3-4 sec țiuit, câteva minute pauză și tot așa.
    Reviziile au fost făcute cam la timpul lor; ultimele sunt acestea:
    - acum un an am schimbat cureaua distribuție + rola și cureaua accesorii; pompa de apă nu am schimbat-o pentru ca nu prezenta scurgeri.
    - acum 3 luni schimbat placute frână + discuri + lichid frână și curățat tamburii.
    - acum 6 luni schimbat ulei motor + filtru și filtru de aer.
    Vă rog dați-mi o idee de la ce ar putea fi!
    Mulțumesc anticipat.

De dat cu parerea e usor ....Insa cel mai bine poti face o constatare la un service. E altceva cand ai masina in fata ...ii dai mai repede de cap. Succes.

Comment

Eu mizez pe sistemul de antrenare accesorii (role + curea), asta pentru ca spui ca apare atunci cand motorul este in sarcina si inceteaza atunci cand nu e.
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Io mizez pe poma de apa.
        Tiuitu' ala nu e mai degraba ca un suierat pe care-l auzi mai mult la relanti?

Oricum, una din 2: ori e colectia accesorii, cum spune @vitriol, ori e pompa de apa.
        Last edited by Kojak; 16 June 2013, 22:48.

Comment

Singurul lucru concret este acela ca atunci cand țiuie și calc pedala de frână, incetează, dar apoi continuuă : 3-4 sec țiuit, câteva minute pauză și tot așa.
          Daca tot e pe ghicite as verifica circuitul de vacuum.

Mai sunt cazuri (nu de fiecare dată) cand ,după ce am oprit motorul se mai aude țiuitul vre-o 2 secunde
          vitriol & Kojak Cum ar putea sa mai emita zgomote pompa de apa, sau cureaua cu motorul oprit?
          Last edited by Fane; 16 June 2013, 23:06.
          INTALNIRE LOGAN CLUB CALARASI DUMINICA ORA 15

Comment

continuare la Fane,este aproape de adevar
            servofrana,defecta,dupa 1 ora daca calci frana cu motoru oprit se apasa usor frana sau greu?
            daca servo frana este buna dupa 3-4 pedale de frana ar trebui sa se ridice/intareasca pedaua si sa se auda un fasait,doar cu motoru oprit
            tu ai zis ca se mai aude o perioada dupa ce opresti motoru,ce naiba se mai invarte cand ai oprit motoru,de viseaza unii la curele si pompa de apa

Comment

Bre da' repede sariti...n-am vazut asa ceva
              Mi-a scapat din vedere fraza cu motoru' oprit.

Comment

Repede, repede, bagati la perle

Comment

@nikuniku : o sa incerc diseara cu frana
                  @Kojak : tiuitul ala, din contra, la relanti nu prea se aude
                  @Fane: ce inseamna circuitul asta de vacuum?
                  Multumesc pentru idei/sfaturi.

Comment

Originally posted by mariusnicolae View Post
                    Repede, repede, bagati la perle
                    ...ce-ti mai place saorma

Comment

Originally posted by Kojak View Post
                      Mi-a scapat din vedere fraza cu motoru' oprit.
                      Si mie...
                      Avand in vedere ca doi oameni au inteles gresit, atunci inseamna ca @danv1978 nu s-a exprimat cum trebuie. Deci el este principalul vinovat pentru aceasta neintelegere care a ajuns sa dea peste cap legile fizicii, cunoscute pana acum de catre omenire.

P.S. E doar un pamflet si trebuie tratat ca atare.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

asta este traim in secolul vitezei,si fiecare citeste doar 3-4 cuvinte,hai maxim 10 si gata<am inteles ce voia sa zica,dau raspunsu>si eu mai citesc pe sarite dar unele posturi care sunt incurcate rau de tot,le mai citesc o data
                        asteptam sa vedem raspunsu colegului care a deschis topicu

Comment

la mine era doar ventilatorul care fluiera

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google